محسن رنانی منشأ اصلی بحران های اقتصادی را عواملی غيراقتصادی می داند که ريشه در اقتصاد سياسی کشور دارد. او با اشاره به سهم نهادهای خاص در اقتصاد به تحقيقی اشاره می کند که گويای سهم اين نهادها در اقتصاد است: «طبيعی است که اگر چنين سهمی از اقتصاد در دست اينها باشد، به راحتی می توانند بورس و بازار ارز را مديريت کنند».
جزئیاتتجارت و فناوری با توانمند ساختن ظرفیتهای موجود، میتوانند مسیر پیشرفت را هموار و پایا ساخته و در این راستا به ایجاد فرصت بپردازند. در صورتی که بخواهیم تجارت و فناوری مکمل یکدیگر باشند، برای انجام سرمایهگذاریهای کلان ناگزیر از به کارگیری روشهای اقتصادی در جهت پیشرفت صنعت خواهیم بود.
جزئیاتمعجزه شرق آسیا در زمینه اقتصاد باعث شده که این کشورها به ویژه چین در گزارش های سالانه ای که از سریع ترین اقتصادهای رو به رشد جهان ارائه می شود جایگاه نخست را به خود اختصاص دهند. امروزه این بررسی ها و گزارشات آکادمیک به یکی از موضوعات اقتصادی مورد بحث در محافل عمومی اقتصادی جهان تبدیل شده است.
جزئیاتمعمولاً طبقهبندی اقشار مختلف جامعه در هر کشور، بر مبنای میزان درآمد خانوارهای ساکن در آن کشور صورت میگیرد. البته شاخصهای دیگری نیز برای تعیین اختلاف طبقاتی وجود دارد که از آن جمله، میتوان به توانایی پرداخت اجارهبهای مسکن در شهرها اشاره کرد.. این بررسی بر اساس هر کدام از شاخصهای اختلاف طبقاتی صورت گیرد عبور از شاخصهای یک جامعه متعادل را دلالت خواهد داشت.
جزئیاتاخیراً در رقابتی میان چند شرکت و مؤسسه تحقیقاتی، آزمایشگاه هوش مصنوعی دانشگاه استنفورد موفق شد در کویر نِوادای آمریکا، وسیله نقلیه¬ ای را بدون راننده برای ۲۱۱ کیلومتر آزمایش کند. این مؤسسه از طرف آژانس پروژه¬ های عالی پیشرفته پنتاگون، دو میلیون دلار جایزه گرفت. شرکت فولکس واگن یکی از این رقبا بود که موفقیتی کسب نکرد، هرچند در سال ۲۰۱۷، این شرکت خودروسازی ۱۲٫۱میلیارد یورو برای تحقیقات سرمایه ¬گذاری کرده بود.
جزئیاتدر شرایطی که مردم از افزایش قیمتهای سرسامآور در مورد کالاها و خدمات درمانده شدهاند، هر روز از این باغ بری میرسد و خبر گرانیهای بیشتر و عجیب منجر به شوکهای تازه به جامعه میشود. از همه مهمتر اینکه مشخص نیست در صنایع و تولیدات کشور چه اتفاقی در حال شکلگیری است که اینگونه هر لحظه و هرساعت و هر روز قیمتها افزایش مییابد! نمونه بارز این مسئله، بازار خودرو است که طی ماههای اخیر تبدیل به یکی از معضلات قابل توجه در اقتصاد کشور شده است.
جزئیاتبحران اقتصادی در ایران و ونزوئلا مؤلفههای مشابهی دارد. هر دو کشور حالا همزمان برای مهار بحران رویکردهایی را در پیش گرفتهاند که در کارآیی آنها تردید وجود دارد. با این همه، نظام سیاسی ایران در قیاس با ونزوئلا گیر و گرفتهای بیشتری دارد و همین شاید حل نهایی بحران را دشوارتر کند.
جزئیاتعلیرغم هزینه، زمان و وعدههای بسیار، نیروگاه اتمی بوشهر نتوانسته این روزها به صنعت برق کشورکه دچار چالش شده کمکی کند. آفتاب یزد این موضوع را مطرح کرده و پرسیده آیا اگر هزینههای این نیروگاه برای اصلاح سیستم فرسوده برق کشور صرف میشد بهتر نبود؟
جزئیاتونزوئلا، کشوری که شعار ضدیت با آمریکا سر می دهد اما با گرفتن وام برای نجات اقتصاد ورشکسته اش از شرکتهای امریکایی، نان شب مردمانش را برای بازپرداخت بهره وامها هزینه میکند.
جزئیاتدکتر محمود سریع القلم در همایش هم اندیشی و بررسی نقش تشکل ها در توسعه اقتصادی استان کرمان اظهار کرد: اتفاق مهمی که دو دهه است در دنیا افتاده، این است که کاریزما از بین رفته اما این امر هنوز وارد ایران نشده و ایران هنوز کشور افراد است نه سیستم ها.
جزئیاتلی کوان یو که به درستی معمار بزرگ دولت شهر سنگاپور لقب گرفته و سیمای این کشور کوچک آسیای جنوب شرقی را با سیاست های ابتکاری خود دگرگون ساخت در آغاز سال 1394 و در 91 سالگی درگذشت.
جزئیاتاستیو هانکه، اقتصاددان برجسته دانشگاه جانز هاپکینز، یکی از اثرگذارترین شخصیتهای جهان به انتخاب مجله«World trade» و مشاور اقتصادی روسایجمهور در کشورهای بسیاری همچون بلغارستان، اندونزی، قزاقزستان، ونزوئلا و صربستان، در مقالهای به بررسی مشکلات اقتصاد ایران و ارائه راهکارهایی برای پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور پرداخته است. براساس این مقاله که در پایگاه دادههای نشریه «فوربس» به چاپ رسیده است، ایران و اقتصاد این کشور تقریبا در رتبهبندی تمامی شاخصهای بینالمللی اقتصاد کلان در ردههای انتهایی قرار دارد.
جزئیات