وزیر امور خارجه کشورمان می‌گوید با توجه به آنچه در گزارش آژانس و پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام آمده بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی حتمی است و شک د

تسنیم نوشت: وزیر امور خارجه کشورمان در مورد برخی دغدغه‌های مطرح مبنی بر اینکه علیرغم بسته شدن قریب الوقوع پرونده پی‌ام‌دی، ممکن است «نوع» بسته شدن این پرونده در شورای حکام به گونه‌ای انجام شود که با وجود پاسخ های مستدل ایران، نهایتا اتهامی نیز متوجه ایران شود و به نام آن ثبت شود، گفت: خیلی صریح در گزارش آژانس و مهمترین نکته آن، آمده که ایران هیچ موادی را به سمت فعالیت‌های هسته‌ای تسلیحاتی منحرف نکرده است. (پیش‌نویس) قطعنامه هم موضوع را می‌بندد. حالا برخی از دوستانی که به قول آنهایی که رساله توضیح المسائل می‌خوانند تبدیل شده‌اند به کثیرالشک، به شکشان دیگر نباید اعتماد کنند. من نمی‌دانم که این دوستان دنبال چه چیزی می‌گردند. اعلام شده که شورای حکام موضوع را می‌بندد و قطعنامه‌های قبلی هم پایان بخشیده می‌شوند. اینجا این نوع تحلیل به مثابه شک بین رکعت سوم نماز اول و رکعت ششم نماز دوم است.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد رویکرد متفاوت ترک‌ها در قضیه سوریه و تندترشدن نسبی مواضع این کشور نسبت به همسایگانش و بحران سوریه، خاصه با توجه به برخی تعدیل‌های صورت گرفته در مواضع کشورهای اروپایی و آمریکا در مورد لزوم کناره‌گیری بشار اسد، گفت: ما اعتقاد داریم که شرایط منطقه و گسترش گروه‌های تکفیری برای هیچ کشوری در منطقه منفعتی ندارد. معتقدیم که همه کشورهای منطقه باید به سمت پیدا کردن یک راه‌حل سیاسی که توسط خود مردم سوریه باید اداره شود، پیش رفته و همکاری کنند، نه اینکه کشورهای دیگر بخواهند برای آن‌ها تصمیم بگیرند.

وزیر امور خارجه معتقد است علی‌رغم وجود اختلافات جدی بین آنکارا و تهران در حوزه‌های مختلفی ما روابط بسیار خوبی با ترکیه داریم. البته در برخی حوزه‌های منطقه‌ای اختلاف نظر داریم. وی تأکید می‌کند که این اختلاف‌نظرها باید با گفتگو حل شده و نباید از طریق حرف‌های نامناسب یا اتهامات دنبال شوند. لذا امیداواریم که همه کشورهای منطقه واقعیت‌های منطقه را بهتر درک کنند و به سمت راه‌حل بروند. چاره‌ای نیست در سوریه و به خاطر مردم سوریه باید راه‌حل سیاسی را بپذیریم. ما نمی‌توانیم برای مردم سوریه تصمیمی بگیریم که آن‌ها چه کاری کنند. مردم سوریه خودشان بالغ و توانا هستند و می‌توانند تصمیم بگیرند.

*همشهری آنلاین

نظر شما