رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، جزئیات بیشتری از اختلاس 220 میلیون دلاری پروژه راه آهن ایران و ترکمنستان را تشریح کرد. فرد اختلاس گر قبلاً در زندان اوین بوده و نهایتاً هم دولت ترکمنستان از او خلع ید کرده است. آنگونه که روزنامه شرق می نویسد، پروژه 700 میلیون دلاری اترک-برکت، قرار بود ایران و ترکمنستان و نهایتاً قرقیزستان را ،با 325 کیلومتر راه آهن به یکدیگر وصل کند.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبه با سایت مجلس گفت که در سال 1388 به دلایل نامعلوم، پروژه عظیم ملی و زیربنایی راه آهن مذکور به شرکت پارس انرژی ایران به مالکیت آقای (الف-ر)، بدون داشتن کوچک ترین تخصص و عدم امکانات لازم و سرمایه اولیه واگذار می شود؛ کسی که متهم است در سال های دهه اول هفتاد، به دلیل فعالیت ناسالم اقتصادی، فرار از مالیات و رانت خواری در زندان اوین بوده و دستگاههای ذیربط تمامی اموال بدست آمده ی او را در ایران و نیز چند کشور خارجی، به نفع بیت المال مصادره می کنند.

 وی در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد و در مقام مجری پروژه راه آهن اترک-برکت، از تمامی منابع مالی و حمایت های مقامات دولتی کشور سوء استفاد کرده و این پروژه عظیم را به دلیل ناتوانی و با نیت کلاهبرداری از منابع مالی آن، به شکل نیمه تمام رها می سازد و تا جایی که مشخص شده، تاکنون بالغ بر 220 میلیون دلار پول دریافت نموده و متواری است. زارع رئیس کمیسیون اقتصادی خود درادامه می پرسد: باید بررسی شود که چگونه و چرا چنین پروژه تخصصی و  بزرگ 800 میلیون دلاری، به فردی که در گذشته کارنامه شفافی نداشته واگذار شده است؟ چه دست هایی در کار بوده است که تمامی وزارتخانه ها و دوائر دولتی برای اجرای این کار بزرگ از او حمایت کرده اند؟ در این پروژه نهایتا نه ایران، بلکه دولت ترکمنستان به دلیل سوء استفاده و عدم کارایی شرکت الف-ر، قرارداد با او را فسخ می کند.

در جزئیاتی که قبلا درباره این پرونده از زبان محمد علی مددی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نقل شده، اشاره شده است که تاکنون مکاتبات بسیاری با دستگاههای قضایی و نظارتی انجام شده، با این وجود هیچ واکنشی نسبت به این فرد که در اتریش به سر می برد صورت نگرفته است.

نظر شما