«دوستاني كه تهمت زدند يا توهين كردند، آنها هم حساب كار خود را انشاءالله با خداوند خواهند كرد.» اين پاسخ محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه كشورمان به منتقدان داخلي است كه در دو هفته گذشته از سفر وي به نيويورك و اتفاقهاي رخ داده در اين مدت انتقاد كردهاند؛ پاسخي كه نشان ميدهد رييس دستگاه ديپلماسي ايران همچنان تصميم ندارد به بسياري از اتهامها و ادعاها پاسخ داده و همچنان سياست وي پرهيز از گرفتار شدن در حاشيهها و پرداختن به متن است. به نوشته اعتماد ظريف در مصاحبه با خبرگزاري صدا و سيما پيش از ترك نيويورك و بازگشت به تهران گفت: وظيفه وزير امور خارجه، حضور در مشورتهاي بينالمللي است و اين بهترين فرصت براي يك كشور است كه با استفاده از حضور سران و مقامات عاليرتبه كشورهاي جهان در مجمع عمومي سازمان ملل، ديدگاههاي خود را مطرح كند. با وجود آنكه سفري طولاني بود، هر روز بيش از ١٠ ديدار داشتيم و جلسات متعددي را مانند جنبش عدم تعهد و وزيران خارجه عضو اكو با رياست ايران برگزار كرديم.
وي به ديدارهاي دو جانبهاش نيز اشاره كرد و گفت: ديدارهاي متعدد دو جانبه نيز با بسياري از كشورهاي اروپايي، تعدادي از كشورهاي امريكاي لاتين، آسياييها و كشورهاي منطقه داشتيم كه محور همه بحثهاي ما متاسفانه به دليل فاجعه منا، ضرورت اقدام جدي در مورد قربانيان حادثه بود و همينطور در مورد جلوگيري از تكرار اين فاجعه و شناسايي مسوولان و مسببان آن كه تقريبا در همه مذاكرات از جمله در مذاكرهاي كه روز اول با قائم مقام دبيركل سازمان ملل داشتم و ديداري كه صبح دوشنبه با دبيركل اين سازمان داشتم، ساير مذاكرات اين بحث پيگيري شد.
وزير امور خارجه در پاسخ به اين سوال كه آيا در دو ديدار دوجانبه با همتاي امريكايي خود، علاوه بر موضوع برجام، درباره ساير موضوعات مانند سوريه نيز صحبت شد، تاكيد كرد: خير، موضوع همه جلسات ما برجام بود.
ظریف افزود: در ديداري كه با دبيركل سازمان ملل و همچنين وزيران خارجه ديگر كشورها داشتم، درباره مشكلات منطقهاي و حادثه منا در عربستان و همچنين راه و روشهاي خاتمه بحران سوريه و يافتن راهحل سياسي براي آن كشور نيز مذاكراتي داشتيم. ايران هميشه نقش عمدهاي در پيشرفت موضوعات در منطقه و يافتن راهحل سياسي، ثبات و مبارزه با افراط و فرقهگرايي داشته و اكنون دليل بهتري به وجود آمده است كه از ايران براي نقشي كه در منطقه ايفا ميكند، قدرداني شود و اميدواريم اين قدرداني منجر به دستيابي به سياستهاي جدي براي واقعيات در منطقه شود.
نظر شما