به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر خارجه کشورمان در دیدار با فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان در تهران ضمن ابراز خرسندی از حضور وی در تهران گفت: موضوع گفتگوی ما مسائل سیاسی، افراطیگری، تروریسم، خلع سلاح، حقوق بشر و مواد مخدر میباشد و گفتگوهای خوبی در این زمینه داشتیم ؛ در زمینه اقتصادی نیز همکاریهای مناسبی خواهیم کرد.
وی ادامه داد: ما از گسترش نقش آلمان در منطقه استقبال میکنیم و مطمئن هستیم که آلمان میتواند نقش مهمی را در منطقه خلیج فارس ایفا کند.
ظریف گفت: ما اعتقاد داریم که چه در سوریه، یمن و بحرین و چه در کشورهای دیگر منطقه، تنها راه حل سیاسی از طریق مراجعه به نظرات مردم و احترام به رأی آنان، کلید حل مشکلات پیش رو است.
وی ادامه داد: نمیتوان صلح را از طریق اقدامات نظامی به کشورهای منطقه تحمیل کرد. ما اعتقاد داریم که در همه بحرانهای منطقه ضرورت دارد هر چه سریعتر به تفاهم ملی رسید و با تشکیل دولت وحدت ملی، موجب کاهش آلام انسانی شد، باید به گفتوگوهای ملی برای رسیدن به راه حلهای درازمدت فکر کرد و برای آن طرحی ترسیم نمود.
وزیر امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی در همه این موارد فعال بوده، در یمن برای درگیریها، پایان بمبارانهای غیرانسانی مردم و وضعیت وخیم انسانی، تلاش کردیم و همچنین در سوریه برای رسیدن به راه حل سیاسی بر اساس خواست مردم سوریه تلاش فراوان خواهیم کرد.
ظریف تصریح کرد: ما از همسایگانمان توقع داریم که واقعیات منطقه را درک کنند، ما به دنبال حذف عربستان سعودی از منطقه نیستیم ولی به عربستان نیز اجازه حذف جمهوری اسلامی را از منطقه نخواهیم داد.
وی اظهار داشت: تلاش عربستان برای حذف ایران از منطقه باعث خونریزی و دامن زدن به درگیری ها در منطقه شده است که این تلاش باید متوقف گردد و دولت عربستان باید واقعیت منطقه را به رسمیت بشناسد.
وی با بیان این که جمهوری اسلامی به دنبال روابط دوستانه با همه همسایگانش است، گفت: ما دنبال حسن همجواری هستیم و معتقدیم در این منطقه، یا همه ما امنیت خواهیم داشت و یا هیچ کس امنیت نخواهد داشت.
ظریف با اشاره به مواضع ایران و اروپا در مورد سوریه گفت:همه ما میتوانیم بر خاتمه درگیریها در سوریه توافق کنیم و همچنین همه ما میتوانیم توافق کنیم که باید حکومتی مبنی بر خواست مردم سوریه بر مردم آن کشور حکومت کند.
وی با بیان این که دخالت خارجی در سوریه باید متوقف شود، افزود: اگر دولتهای خارجی در سوریه مداخله میکنند، باید برای کمک و تسهیل راه حل باشد نه برای دیکته کردن نظرات خودشان.
ظریف تصریح کرد: همه ما میتوانیم توافق کنیم که کمکهای انسانی باید به مردم سوریه برسد و باید موج آوارگان در سوریه متوقف گردد و آوارگان به کشورهایشان بازگردند.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که همه ما میتوانیم توافق کنیم که جامعه بین المللی و مردم سوریه یکپارچه علیه فرقهگرایی و تروریسم مبارزه کنند، گفت: همه ما میتوانیم توافق کنیم که باید مقررات و ضوابطی در سوریه حاکم باشد که همه اطمینان حاصل کنند که رأی و خواست مردم سوریه اجرا میشود .
ظریف اظهار داشت: مواردی که ما میتوانیم توافق کنیم بسیار است ولی متأسفانه اصراری که در طول چند سال گذشته شکل گرفته مبنی بر که ضرورت دارد برخی افراد در آینده سیاسی سوریه حضور نداشته باشند، باعث شده است که ما به نتیجه نرسیم.
نظر شما