ترکیه و اتحادیه اروپا درباره نحوه کند کردن جریان مهاجران، به توافق رسیده‌اند. طبق این توافق

ترکیه و اتحادیه اروپا درباره نحوه کند کردن جریان مهاجران، به توافق رسیده‌اند.

طبق این توافق، ترکیه سه میلیارد یورو و برخی مشوق‌های سیاسی دریافت می‌کند تا در ازای آن، کنترل مرزهایش را افزایش دهد و پناه‌جویان کنونی را در خاک خود نگه دارد.

از جمله مشوق‌های سیاسی این است که گفت‌وگوها درباره پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از سر گرفته شود.

احمد داود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه، پس از سرگرفتن این توافق گفت که این یک روز تاریخی در روابط کشورش با اتحادیه اروپا بوده است.

طبق این توافق همچنین شهروندان ترکیه می‌توانند بدون ویزا به کشورهای منطقه شنگن در اروپا سفر کنند.

این بخش از توافق از اکتبر سال ۲۰۱۶ میلادی، کمتر از یک سال دیگر، به اجرا گذاشته می‌شود.

سازمان بین‌المللی مهاجرت می‌گوید در همین سال جاری میلادی تا کنون بیش از ۷۲۰ هزار پناه‌جو از سواحل یونان به اروپا رسیده‌اند که بیشتر آنان از ترکیه گذشته‌اند.

خیلی از این پناه‌جویان از بحران‌های جاری در سوریه، عراق و افغانستان گریخته‌اند و پیش از عزیمت به سوی اروپا، در اردوگاه‌های پناه‌جویان در ترکیه اقامت کرده‌اند.

سه میلیارد یورو که اروپا پذیرفته است به ترکیه بدهد، قرار است برای آوارگان سوری در ترکیه خرج شود. ترکیه می‌گوید تا همین الآن هم ۸ میلیارد دلار که اکنون حدودا معادل ۷ و نیم میلیارد یورو است، در این باره هزینه کرده است.

داود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه، پس از دیدارش با رهبران اتحادیه اروپا برای این توافق گفت که کشورش دارد هزینه قصور و شکست نظام سازمان ملل متحد در حل‌نکردن مشکل بحران سوریه در مراحل اولیه این بحران را می‌پردازد.

مارک لون، خبرنگار بی‌بی‌سی در استانبول، می‌گوید برخی از اعضای اتحادیه اروپا چندان موافق مفاد توافق کنونی نبوده‌اند چون نگرانی‌های جدی درباره رعایت دموکراسی و قانون‌مداری در ترکیه دارند.

در روزهای گذشته سردبیر یکی از نشرات چپ‌گرای اصلی ترکیه پس از انتشار مطلبی که به مذاق رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهوری ترکیه خوش نیامد، بازداشت شد.

او نامه‌ای سرگشاده به رهبران اتحادیه اروپا نوشته بود و از آنان خواسته بود رسیدگی به بحران مهاجران را به مساله حقوق بشر در ترکیه ترجیح ندهند.

 

نظر شما