قانونگذاران آمریکایی در اقدامی کم سابقه به انتقاد از سیاست های آمریکا در حمایت و همپیمانی بی حد وحصر و چشم پوشی از واقعیت های عربستان سعودی بعنوان کشور صادرکننده ایدئولوژی افراط گرایی به سراسر دنیا، پرداختند.

«کریس مورفی» ، «مارتین هاینریش»، و «برایان شاتز» از سناتورهای حزب دموکرات آمریکا در جلسه روزجمعه در اندیشکده شورای روابط خارجی در نیویورک در اقدامی کم سابقه از سیاست های واشنگتن در قبال رژیم آل سعود در عربستان انتقاد کردند.
«کریس مورفی» سناتور ارشد حزب دموکرات آمریکا دراین جلسه اظهارکرد: «هیچکس (برای خاورمیانه) استراتژی راهبردی ومعتبری ندارد زیرا این کارمستلزم روبرو شدن با برخی واقعیت های ناراحت کننده درخصوص ماهیت جنگ پیش روی ما و معایب موجود دریکی ازاصلی ترین همپیمانان ما درخاورمیانه است.
این سناتور دموکرات خاطرنشان کرد، دربرابر تمام زوایای مثبت همپیمانی با عربستان سعودی، روی دیگری وجود دارد که آمریکایی ها معمولا آن را نادیده گرفته اند اما پس از پیچیده تر شدن و تمرکز پیکارمان برمبارزه با افراط گرایان، ما دیگر حاضر به نادیده گرفتن این بعد عربستان سعودی نخواهیم بود.
مورفی با بیان اینکه درطول دهه گذشته مشخص شد تنها موارد نادری ازدخالت های نظامی آمریکا درخاورمیانه کارایی داشته است برضرورت استفاده از نیروهای محلی در حل مسایل منطقه تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا این بار برای حل بحران خاورمیانه دست به لشکرکشی نزد تا از این طریق برمتحدان منطقه ای خود فشار آورد و به آنها بفهماند که حل بحران های منطقه در گرو همکاری بین کشورهای منطقه است.
سناتور آمریکایی دربخش دیگری ازسخنان خود عنوان داشت: یادآوری این نکته نیز مهم است که گروه های تروریستی که آمریکا آنها را به ذکر نام به رسمیت می شناسد بصورت بسیار عمیق تحت نفوذ آموزه های وهابیت و سلفی گری قرار دارند.
وی در ادامه اذعان داشت: « شمار زیادی ازنمایندگان درکنگره در پی توافقنامه هسته ای، تنها به دلیل اینکه عربستان کشور دوست و ایران دشمن خصمانه آمریکا خوانده می شوند، خواستار افزایش تصاعدی حمایت های آمریکا ازعربستان سعودی درجنگ هایی همچون یمن وسوریه شده اند.
این سناتور دموکرات خاطرنشان کرد، شواهد نشان می دهد حمایت های ما از جنگ های تحت رهبری عربستان درکشورهایی مثل یمن، باعث کمک به افراط گرایی وافزایش مشکلات انسانی شده است.
مورفی درمورد تعاملات ایران اظهارداشت تاکنون رویکرد اصلی در سیاست های آمریکا مسلح کردن عربستان سعودی بعنوان همپیمان تاریخی و چشم پوشی ازاین حقیقت بود که بخشی ازپول های کلانی که به عربستان سعودی سرازیر می شود صرف صدور ایدئولوژی افراط گرایی که ما درحال جنگ با آن هستیم می گردد، اما اوضاع امروز درخاورمیانه تغییر کرده است. درحال حاضر ما (و ایران) با دشمنی مشترک درحال جنگیم و صرف نامگذاری کشورها بعنوان دوست و متخاصم نباید دلیلی برعدم همکاری با آنها در جهت اقدامات مناسب باشد.

*ایرنا

نظر شما