twitter share facebook share ۱۳۹۵ اردیبهشت ۱۹ 575

البشیر بعد از 690 روز، شنبه هفته گذشته توسط نیروهای الحشدالشعبی، پیشمرگان كرد و نیروهای پلیس محلی، از كنترل گروه تروریستی داعش خارج و به طور كامل آزاد شد، در حالی كه یك روستای كاملا منهدم شده برجامانده كه هنوز سرنوشت 5 تن از زنانش و دو پسر بچه كه در روزهای ژوئن 2014 از سوی داعش ربوده شدند، معلوم نیست.
چهارشنبه گذشته در حالی كه هنوز برخی نیروهای مهندسی سرگرم پاكسازی بودند، در كوچه پس كوچه های البشیر گشت زدیم در حالی كه نمی دانستیم در فاصله نه چندان دوری از ما دو تن از این نیروها بر اثر انفجار یك تله كشته شده اند.
سید غریب از فرماندهان ارشد منطقه همراهمان است و خانه به خانه و كوچه به كوچه این روستای حدودا 8 – 9 هزار نفری را كه حدود 1200 ساختمان دارد، معرفی می كند و توضیحاتی درباره آن می دهد و می گوید كه «اهالی این شهر مردمی برخوردار محسوب می شدند، به طوری كه خانه هایشان را می بینی اغلب بزرگ و با مصالح گران قیمت ساخته شده است» و وقتی به انتهای روستا در بخش جنوبی رسیدیم از خودرو پیاده شد و رو به یك ساختمان تقریبا منهدم شده، گفت: دیدی ! هیچ باقی نمانده است.
روبه رو، به سمت شهر تازه است كه در ماه دسامبر گذشته، از همین روستا با گلوله های حاوی گاز خردل آن را هدف گرفتند و صدها تن را مصدوم كردند و یك طفل بیگناه و دو شهروند آن را كشتند.
و داعش بار دیگر بعد از آزادی البشیر برای گرفتن انتقام، خطوط دفاعی آن را مورد گلوله باران شیمیایی قرار داد كه بر اثر آن هم تعداد زیادی از مدافعان منطقه مصدوم شدند.
در عملیات آزاد سازی البشیر یگان هایی از سه گروه الحشد الشعبی وابسته به عتبات حسینی، عباسی و علوی به همراه نیروهای پلیس و پیشمرگان بامداد شنبه هفته گذشته وارد عمل شدند و از محورهای مختلف اقدام به پیشروی كردند و در نهایت تیپ 16 الحشد الشعبی (نیروهای محلی شاخه نظامی سازمان بدر) به داخل شهر نفوذ كردند تا پرونده آن بعد از 690 روز اسارت به دست داعش، بسته شود.
آن طور كه غریب می گفت، در شب عملیات یكی از بچه های تیپ 16 و یكی از نیروهای پیشمرگه كشته شدند و عملیات با كمترین تلفات پایان یافت، اگرچه نیروهای تیپ رزمنده العباس (ع) وابسته به عتبه عباسی چند روز قبل در كمین داعش گرفتار شدند و تعدادی از آنان جان خود را از دست دادند.
البشیر تا همین 8 روز پیش مركز عملیات داعش در منطقه بود و تعداد زیاد مقرهای آن كه توسط بالگردها و جنگنده های عراقی منهدم شده، نشان می داد این روستا تا چه میزان از اهمیت استراتژیك برای داعش برخوردار بوده است.
طلعت (ابورضا)، از شخصیت های فعال اجتماعی در ناحیه تازه در حدود 15 كیلومتری شمال البشیر، درباره آن یكی دو روزی كه داعش در حال ورود به البشیر بود، گفت: ما در شهر تازه اقدام به حفر خندق و تشكیل نیروهای مردمی همانند بسیج در ایران كردیم و پست های نگهبانی در مناطق حساس ایجاد كردیم و حتی موضوع را به اهالی البشیر هم گفتیم و هشدار دادیم، اما آنها گفتند كه خودشان گروه های نگهبانی تشكیل داده اند، اما واقعیت این بود كه آنها مانند ما خندق و موانع ایجاد نكرده بودند و شاید موضوع را خیلی جدی نگرفته بودند.
آن طور كه روایت می شود، اولین گروه های داعش كه وارد البشیر شده بودند، تعدادشان زیاد نبود، ولی به دلیل آنكه خانواده ها در روستا مانده و در مواقعی با نیروهای داعش قاطی می شدند، فضای رعب و وحشت ایجاد و كار را برای مدافعان سخت كرده بود.
ازهر یكی از جوانان بخش تازه نیز گفت كه بعد از سقوط البشیر و قتل عام جوانان و مردان شهر و به اسارت گرفتن تعدادی از زنان آن توسط داعش، بچه های تازه هم قسم شدند تا برای آزاد كردن آن زنان وارد عمل شوند و به این ترتیب 25 روز بعد 30 تن از آنان به مواضع داعش در البشیر نفوذ كردند ، اما در مسیر به كمین افتادند و 27 نفرشان كشته شد. البته داعش یكی از آنها را كه به اسارت درآورده بود، سرش را از تنش جدا كرد.
شكر محمود از نیروهای الحشد منطقه نیز گفت ، داعش ابتدا 10 زن و دو پسر بچه را ربود كه سه تن از آنان یكی همسر ایرانی ابو مصطفی (قاسم البشیری) و دو تن دیگر دخترانش بودند كه داعشی ها آن دو دختر را به دلیل مقاومت شدید به قتل رساندند و بقیه را با خود بردند، اما سه تن دیگر را نیز یك روز بعد رها كردند و حالا از سرنوشت 5 زن و دو كودك كسی چیزی نمی داند.
اهالی البشیر تماما شیعیان تركمن و از سادات هستند و صدام دیكتاتور پیشین عراق برای از هم پاشیدن آنان بسیاری از آنها را كوچ اجباری داد و بسیاری را نیز اعدام كرد و بعد از سال 2003 و سقوط صدام آنها دوباره به خانه هایشان برگشتند ، تا اینكه این بار داعش آمد.
اكنون اهالی البشیر ، یك بار دیگر آماده می شوند تا به خانه هایشان برگردند. ابو رضا النجار فرمانده محور شمال الحشد الشعبی گفت كه از دولت درخواست یك بودجه اختصاصی كرده اند تا هر چه سریعتر این روستا بازسازی شود. با این حال حتی خود مسئولان محلی هم می دانند كه به دلیل بحران مالی و مشكلات سیاسی موجود در بغداد ، تحقق چنین اعتباراتی فعلا بعید است.

*ایرنا

نظر شما