«شیخ احمد الطیب» شیخ الازهر و پاپ فرانسیس، پس از چندین سال سردی رابطه، در واتیکان با یکدیگر دیدار کردند.

این دیدار که 25 دقیقه به طول انجامید، با رد و بدل شدن هدایا و درآغوش گرفتن یکدیگر همراه بود.

دو رهبر بر اهمیت این دیدار تأکید کردند و در خصوص ناآرامی های خاورمیانه و تنش های موجود بین مسیحیان و مسلمانان به تبادل نظر پرداختند.

پیش از این الازهر در سال 2011 و در اعتراض به سخنان پاپ بندیکت شانزدهم اعلام کرده بود که گفتگوهای دوره ای خود را با واتیکان متوقف می کند.

این گفتگوها سالی دو بار و به منظور درک متقابل یکدیگر در خصوص مسائل مهم جهان اسلام و مسیحیت انجام می شد.

پاپ بندیکت در پی کشته شدن 23 مسیحی قبطی در حمله به کلیسایی در مصر از کشورهای اسلامی خواست تا برای حفاظت از جان مسیحیان در خاورمیانه بیشتر تلاش کنند.

وی همچنین مدعی شد که دین اسلام با توسل به خشونت گسترش یافته و پیامبر اسلام به پیروان خود دستور داده که با زور شمشیر اسلام را گسترش دهند.

اما انتخاب پاپ فرانسیس که نوید روابط بهتری را با جهان اسلام می داد، با استقبال الازهر روبرو شد و دیری نپایید که مشاور شیخ الازهر اعلام کرد: این مرکز مایل است با واتیکان روابط بهتری داشته باشد.

پاپ فرانسیس نیز در نخستین دیدار عمومی خود با سفیران و رؤسای هیأت های دیپلماتیک، از لزوم افزایش گفتگو بین مسیحیت و ادیان دیگر به خصوص اسلام سخن گفت و بر ایجاد روابط دوستانه با سایر کشورها تأکید نمود.

وی نقش خود را «سازنده پل» برای ایجاد ارتباط بین مردم و ادیان مختلف عنوان کرد.

به این ترتیب زمینه برای از سرگیری رابطه بین الازهر و واتیکان فراهم شد، رابطه ای که با دیدار دو رهبر به نظر می رسد به حالت عادی بازگشته است.

نظر شما