twitter share facebook share ۱۳۹۵ مهر ۰۸ 623

در آستانه ی ماه محرم 1438ق، در روز چهارشنبه 26 ذی الحجة الحرام 1437ق (1395/7/7) جمع کثیری از مبلغان و مروّجان عاشورایی در بیت مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی سید صادق حسینی شیرازی مدظله العالی گرد آمدند و معظم له رهنمودهای مهمی بیان فرمودند. این گردهمایی از دیرباز و هرساله صورت می گیرد و با استقبال مبلغان طلاب و فضلای قم و اصفهان و برخی شهرهای دیگر روبرو شده است.

آیت الله العظمی شیرازی در آغاز سخنان خود در خصوص نشر مذهب و اسلام اصیل فرمودند: با وجود رسانه های فراوان و متنوع انتظار می رود که فرهنگ اصیل اسلام به جوامع جهانی معرفی شود به گونه ای که با خطاب قرآنی «قُلْ یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ جَمِیعًا؛ بگو ای مردم من پیامبر خدا به سوی همه شما هستم» همسوی باشد. آنچه صورت می گیرد، در عین اینکه در خور ستایش است، کم است، و در این امر همه ی ما مسئولیم. این مسئولیت عمومی برای دو گروه مهم تر و مضاعف است: علما و حاکمان کشورهای اسلامی.

معظم له در تبیین سخنان خویش فرمودند: عالم بودن در فقها و مدرسان حوزه و مانند اینها منحصر نیست. هرکسی که دانشِ دین را فراگرفته و در این مسیر زحمت کشیده باشد، به قدر خودش عالم است و طبعاً مسئول است. درباره ی امرا و حاکمان به سبب قدرت و نفوذی که دارند مؤثرتر هستند. این دو گروه در نشر اسلام اصیل تأثیرگذارترین افراد هستند.

آیت الله العظمی شیرازی درباره ی تأثیر و دامنه ی قدرت حاکمان افزودند: ده ها کشور اسلامی داریم که اگر عددِ اقل را سی کشور بدانیم، با توجه به نمایندگان و سفیرانشان هزاران نفر می شوند. این تعداد سفیران و کارگزاران چقدر در نشر اسلام کوشیده اند؟ نکند ما در این ضعف مقصر باشیم؟ در روز قیامت که همه چیز کشف می شود، دچار خسران و حسرت نباشیم.

ایشان محض نمونه دو رویداد را ذکر کردند. در یکی از آنها ابوذر و یک نفر دیگر شامگاه نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله می روند، اما آن حضرت را غمگین می یابند. روز بعد باز هم نزد آن حضرت رفتند ولی این بار حضرت شادمان بودند. علت را پرسیدند. فرمود که دو درهم از اموال مسلمانان نزد من مانده که کسی را شایسته ی عطا کردن نیافته بودم.

نمونه ی دیگر آن است که از امیرالمؤمنین علیه السلام نقل می کنند که روزی مقداری میخک به عنوان اموال عام پیش روی خویش داشتند. یکی از اصحاب اندکی را طلب می کنند. حضرت دست در جیب می کنند و یک درهم از مالِ شخصیِ خویش به او می دهند و می فرمایند که پس از تقسیم اموال و پس از ماندنِ اضافه، از سهم شخصی خودم به تو خواهم داد.

معظم له فرمودند: آن دو درهم که آسایش رسول الله صلی الله علیه وآله را آشفته می کند، و این چند دانه میخک که امیرالمؤمنین علیه السلام آن را حقّ عام مسلمانان می دانند، دو الگوی بی نظیرند و باید به مردم دنیا گفت. باید بدانند که اسلام اصیل چیست.

ایشان در مقابل، این نمونه را بیان فرمودند: ابوذر در نزد یکی از خلفا بود که خراج آفریقا را آوردند. پانصد هزار دینار طلا بود، یا حتی بیشتر. پرسید که با این اموال مسلمانان چه می کنی؟ گفت: منتظرم که به همین مقدار باز هم برسد و هرچه دلم بخواهد با آن اموال می کنم. این هم نمونه ی اسلام غیر اصیل است. خراج مصر را برای معاویه آوردند که سه میلیون دینار است. بیش از ده تن طلا می شود. او همیشه یک سوم از آن را برای خودش بر می داشت. هارون برای ازدواجش با زبیده پانزده تن طلا ریخت و پاش کرد.

آیت الله العظمی شیرازی در ادامه فرمودند: امام حسین علیه السلام در خطبه ی معروفشان فرمودند که می خواهم به سنت جدم و پدرم عمل کنم. امر به معروف و نهی از منکر کنم. امروز هم همه ی ما در این باره مسئولیم. ماه محرم و صفر فرصتی است برای تبیین اسلام و نیز برای برپا داشتن عزا و مصیبت عاشورا. شعائر امام حسین علیه السلام هرچه بیشتر و بیشتر باید ترویج شود. از فشارها و رنج های ناشی از برخی جاها خسته نشویم و از فرصت های آزاد استفاده کنیم.

در ادامه ضمن یادکردن از علامه امینی فرمودند: علامه امینی در نجف کامل الزیارات را با حواشی مختصری به صورت سنگی چاپ کردند. مفصل ترین حاشیه ی ایشان درباره ی تأکید بر حفظ شعائر است. تا حدّ کشته شدن باید از شعائر دفاع کرد و این سفارش ائمه علیهم السلام است که شعائر احیاء شود.

معظم له ضمن یاد کردن از مراسم پیاده روی اربعین مقدس حسینی فرمودند که بار اصلی خدمت رسانی به زوّار بر دوش فقراست، به گونه ای که برخی از آنها حتی خانه های خود را فروخته اند. ایشان در این باره تأکید فرمودند: فقرا امتحان خود را پس دادند. به تجار و حاکمان اسلامی می گویم که امام حسین علیه السلام به همه تعلق دارد و باید در خدمت به زوّار آن حضرت کوتاهی نکرد. تجار و حاکمان مسئول بایستی مسکن زوّار را در کربلا و اطراف آن فراهم کنند؛ زیرا تحقق کامل آن از عهده ی فقرا خارج است.

دیگری مسأله حمل و نقل است. فراهم کردن وسایل و باز کردن راه در این امر بسیار مهم است و نمونه اش در جاهای دیگر دیده شده است.

معظم له ضمن تأکید بر ضرورت احیای شعائر و تکریم زوّار و تأمین مسکن و رفاه به مواردی مانند برداشتن ویزا و قانونی کردن این تسهیلات تمرکز کردند.

گفتنی است که پس از اتمام سخنان ایشان مجلس روضه خوانی اقامه شد و با دعا برای فرج منتقم آل الله حضرت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف و نجات شیعیان جهان به سرانجام رسید.

messages.comments