فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان در سفری دوروزه و برای شرکت در نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ و دیدار با مقام های جمهوری اسلامی ایران بامداد شنبه وارد تهران شد.

سفر وی به ایران نخستین دیدار بالاترین مقام دستگاه دیپلماسی این کشور از ایران بعد از دوازده سال به شمار می‌آید.

پیش از این، معاون صدر‌اعظم و وزير اقتصاد اين كشور به همراه هياتي عاليرتبه راهي تهران شده بودند.

اهداف اشتاین مایر در این سفر گسترش مناسبات سیاسی دو کشور، نحوه به جریان انداختن توافق هسته‌ای و یافتن راه حلی برای مناقشه سوریه و یمن از طریق میانجی گری بین ایران و عربستان اعلام شده است؛ گفتنی است که اشتاین مایر بعد از ترک ایران، با مقامات عربستان و اردن دیدار می کند.

اما آنچه برگزاری این نشست و سفر وزیر خارجه آلمان را به ایران برجسته می کند، رونق گرفتن اقتصاد ایران، ورود ایران به عصر بعد از تحریم و پررنگ شدن نقش این کشور در تحولات منطقه است. تاثیراتی که با اعلام مصوبه لغو تحریم‌های مالی و اقتصادی علیه ایران توسط اتحادیه اروپا و دستور باراک اوباما مبنی بر عملیاتی شدن توافق هسته ای به سازمان های دولتی آمریکا در روز یکشنبه، در آینده نمود بیشتری خواهد یافت.

وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به همراهی هیأتی بزرگ از فعالان اقتصادی و فرهنگی و جمع زیادی از نمایندگان مجلس فدرال آلمان با وی در این سفر ادامه داد: این نشان از شدت علاقمندی فعالان حوزه‌های مختلف در آلمان برای گسترش روابط با ایران است و  شخصاً بسیار علاقمندم تا در روند گسترش روابط دو کشور نقش مؤثری ایفا کنم. بر اساس پیش‌بینی اتحادیه صنایع آلمان، در چند سال آینده صادرات این کشور به ایران چهار برابر می‌شود.

در واقع آلمان‌ها امیدوارند حجم روابط اقتصادی تهران و برلین تا پایان سال ٢٠١٦، به ١٠ میلیارد یورو برسد.

در چند ماه گذشته از بیشتر کشورهای اروپایی به ویژه پنج قدرت برتر اتحادیه اروپا، گروه های سیاسی و اقتصادی گوناگونی وارد تهران و دیگر شهرهای ایران شدند.

کارشناسان بر این باورند که همکاری نزدیک اروپا با ایران در حوزه های مختلف سیاسی و اقتصادی می تواند به دو طرف و جهان کمک کند زیرا جهان دریافته است که حل بسیاری از مسایل منطقه بدون همکاری و مشورت با ایران ممکن نیست. علاوه بر حوزه های امنیتی، اروپا برای رونق اقتصادی و تامین انرژی به ایران احتیاج دارد تا بتواند به استقلال نسبی دست پیدا کند.

 اکنون زمان سومین مرحله از تعاملات غرب با ایران، یعنی همکاری های امنیتی و پذیرش قدرت منطقه یی ایران برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه و نقاط همجوار از جمله اروپا، فرارسیده است.

 

 

 

نظر شما