نیویورک تایمز نوشت: پس از آزمایش دو موشک بالستیک، ایرانی ها روشن ساختند که قصدی برای پیروی از ممنوعیت سازمان ملل در این مورد ندارند. دولت اوباما در این میان با ارسال پیش نویس تحریم های تازه علیه تهران، به این اقدام پاسخ داد. در واقع به نظر می رسد این تحولات یادآور آن است که تنش ها میان تهران و واشنگتن پایان نیافته است.
به گزارش «انتخاب»، تحریم های جدید بدین منظور طراحی شده است که بگوید امریکا همچنان متعهد به جلوگیری از قدرت یافتن ایران در منطقه است؛ امری که اعراب را نگران کرده است. این اقدام همچنین پاسخی به منتقدان از کنگره تا عربستان سعودی بود که در ماه های اخیر دائما می گفتند اوباما حاضر است که هرگونه اقدام ایران را نادیده بگیرد تا از نابودی توافق جلوگیری کند.
با این حال، هیچ شکی نیست که توافق هسته ای بزودی اجرایی می شود. اما در طول چندین روز گذشته یاداوری هایی جدی وجود داشته که برای دستیابی به هدف بزرگتر توافق که کاهش خصومت بین واشنگتن و تهران بوده است، مسیری طولانی در پیش است.
جمهوریخواهان در کنگره که علیه توافق هسته ای رای دادند به دنبال راهی برای اعلام نارضایتی خود از این توافق هستند. داخل ایران نیز نبردی مشابه در جریان است و تندروها نگرانند که لغو تحریم ها پرزیدنت روحانی و اعتدال گرایان را در انتخابات مجلس تقویت کند.
درک گولت که دستیار سابق وزیر دفاع امریکا در امور امنیت بین الملی بود و در آرام ساختن اعراب در مورد ایران ایفای نقش کرد، گفت: در دو طرف افرادی هستند که وجود هیچ معامله ای را نمی پذیرند.
messages.comments