روزنامه ایندیپندنت هدف عربستان سعودی از محاکمه 32 نفر به اتهام جاسوسی را منحرف کردن افکار عمومی این کشور از مشکلات معیشتی و همچنین جنگ بی حاصل در یمن دانسته است.

این روزنامه انگلیس در گزارشی نوشت : در دنیای بشدت کنترل شده رسانه های سعودی هیچ چیز بهتر از ادعای احساس برانگیز در هم شکستن یک شبکه جاسوسی نمی تواند نطر افکار عمومی را به خود جلب کند.
مطبوعات سعودی ادعا کردند که این شبکه، اطلاعات حساسی در مورد تاسیسات نظامی این کشور منتقل کرده و به خرابکاری اقتصادی دست زده و محرک انزجار فرقه ای شده است.
اما به نوشته ایندیپندنت ، عربستان در حالی از انزجار فرقه ای و متهم کردن دیگران به تحریک آن دم می زند که خود،شیعیان را در فقر نگه داشته و تقریبا اکثر 32 متهمی که تحت محاکمه قرار گرفته اند، شیعه هستند.
دادستان عمومی عربستان در صدد درخواست مجازات اعدام برای این 32 نفر است. ولی کسانی که نزدیک به این متهمان هستند و همچنین جامعه وسیع تر شیعه، در این دستگیری ها انگیزه های سیاسی می بینند.
این دستگیری ها و روایات مربوط به آن آذهان عمومی را از موضوع کاهش یارانه در شرف وقوع در عربستان که به عامه مردم لطمه شدیدی وارد می کند ، منحرف خواهد ساخت.
هدف از این روایات همچنین منحرف کردن اذهان عمومی از جنگ نامرتب و سردرگم عربستان در یمن است که از حدود یک سال پیش توسط محمد بن سلمان وزیر دفاع سعودی آغاز شده است.
در این گزارش آمده است در بین کسانی که در ماه مارس 2013 دستگیر شده اند افرادی چون شیخ بدرالطالب قرار دارند که دستگیریش خانواده و دوستانش را شوکه کرد چرا که وی یک مرد اهل خانواده و پدر شش فرزند بوده و کار و کسب کوچکی برای خود راه انداخته و تکالیف مذهبی جامعه شیعیان را در مکه انجام می داد.
یکی از دوستانش که خواست نامش ذکر نشود، گفت : وی یک مرد آرام و بسیار مذهبی و رئوف است و هرگز حرف سیاسی نمی زد و از دولت انتقاد نمی کرد.
وی گفت : از زمان دستگیری شیخ، خانواده اش به وی دسترسی بسیار محدودی داشتند. وی اجازه داشت تنها دو تا سه دقیقه در هرماه مکالمه تلفنی داشته باشد. این شیخ هنگامی که خانواده اش بالاخره توانستند دیداری با وی داشته باشند به آنها گفت که با آتش سیگار سوزانده شده و در سلول انفرادی بوده و سه روز از خوابیدن محروم شده است.
به نوشته ایندیپندنت هرچند مقامات سعودی به درخواست برای اظهار نظر در مورد اتهامات مربوط به بدرفتاری و مضایقه از حقوق قضایی پاسخی ندادند ولی آنها معمولا چنین ادعایی را رد و ادعا می کنند که آنها در حال پیگیری این پرونده ها از طریق رویه قضایی هستند.
اکنون خانواده ها از آن بیم دارند که هر گونه حرف آنها مستمسک مقام سعودی برای مجازات این خانواده ها و همچنین زندانیان شود.
یک دیوار سکوت ایجاد شده که باعث شده است آنها احساس انزوا و رعب و وحشت کنند.
وقتی از دوست این شیخ سوال شد که آیا دولت های غربی باید اقدام بیشتری برای مداخله در این قضیه انجام دهند، گفت : البته . آنها می گویند که طرفدار آزادی هستند. اکنون نوبت آنها است تا این ادعای خود را ثابت کنند.

*ایرنا

نظر شما