twitter share facebook share ۱۴۰۰ اردیبهشت ۱۲ 1370

برای چهارمین سال متوالی، فنلاند توسط شبکه راه حل های توسعه پایدار سازمان ملل  SDSNکه سالانه گزارشی از خوشبخت ترین و شادترین مردم جهان منتشر می کند، شادترین کشور جهان نام گرفت

SDSN برای انتشار این گزارش از اطلاعات و داده هایی استفاده می کند که از طریق مصاحبه شرکت نظرسنجی گالوپ با 350,000 فرد در 95 کشور جهان بدست آمده است. رتبه بندی ها بر اساس عواملی همچون درآمد یا امید به زندگی نیست، بلکه بر اساس نمره ای است که مردم از صفر تا صد به میزان شادی و خوشبختی خود می دهند

به گفته «شان وانگ» استاد دانشکده سیاستگذاری و مدیریت عمومی KDI در کره جنوبی و یکی از مؤلفان این گزارش «ما معتقدیم که حس خوشبختی و شادی در افراد و ارزیابی ای که مردم از خود دارند، روشی قابل اتکاء تر برای تشخیص میزان خوب بودن یک زندگی است»

سؤالاتی که در این ارزیابی از افراد پرسیده می شود شامل این موارد است: «آیا دیروز خیلی خندیدی یا لبخند زدی؟ دیروز چیز جالبی یاد گرفتی یا انجام دادی؟ دیروز با احترام با شما رفتار شد؟»

دسته دیگری از سؤالات میزان اعتماد فرد را به دیگران می سنجد، چراکه یافته های محققان نشان می دهد کسی که فکر می کند پلیس یا غریبه ها اگر کیف پول او را بیابند احتمال اینکه کیف را به او بازگردانند خیلی زیاد است، به طور میانگین در ارزیابی، نمره ای که از حیث میزان شادی و خوشبختی می گیرد بسیار بیشتر از کسی است که این حس را ندارد.

نویسندگان گزارش برای توضیح بیشتر عواملی که در میزان شادی بین کشورها تفاوت ایجاد می کند، شش دسته بندی ارائه می دهند: سرانه تولید ناخالص داخلی، حمایت اجتماعی، امید به زندگی، آزادی در گرفتن تصمیمات زندگی، سخاوت، و مشاهده میزان فساد. به گفته دکتر وانگ «برخی نتایج شگفت آور بود؛ برخی از کشورهای اروپای شرقی علیرغم برخورداری مردم از سطح درآمدی خوب، در پایین لیست قرار گرفتند. حال آنکه در آمریکای جنوبی عکس این امر صادق بود و علیرغم درآمد پایین، سطح شادی و خوشبختی رو به بالا قرار داشت»

در فنلاند مردم نیازی ندارند خود را همطراز بقیه نشان دهند زیرا به گفته «آنتی کاپینن» استاد فلسفه دانشگاه هلسینکی «این همطرازی در زمینه اجتماعی تقریبا وجود دارد؛ برای مثال همه به آموزش خوب دسترسی دارند و اختلاف درآمد و ثروت نیز معمولا کم است»

از دیگر ویژگی های مردم فنلاند این است که از زندگی خود انتظارات واقعی دارند. به گفته «ساری فیونان» استاد زبان شناسی دانشگاه جیواسکیلا «حتی وقتی موفقیت و خوشبختی فراتر از انتظار است، مردم اغلب به جای غرور و خودستایی با فروتنی و تواضع رفتار می کنند».

در گزارشِ امسال، آمریکا در رتبه 14 ام لیست قرار گرفت. به گفته دکتر وانگ «میزان شادیِ کمتر در امریکا می تواند ناشی از تضاد های اجتماعی، اعتیاد به مواد مخدر، عدم دسترسی کافی به مراقبت های بهداشتی و نابرابری درآمد باشد». 

البته این به معنی بی عیب و نقص بودن اوضاع در فنلاند نیست. در این کشور هم مثل سایر کشورهای اروپایی، راست گرایی افراطی در حال اوج گیری است و میزان بیکاری با 8.1% بیش از حد میانگین در اتحادیه اروپا با 7.5% می باشد.

اما موارد بسیاری در مورد فنلاند وجود دارد که در مقایسه با سایر کشورها عالی می نماید. برای مثال نظام مدارس دولتی این کشور در بین بهترین نظام ها در جهان است و در این نظام، کودکان به ندرت مورد آزمون قرار می گیرند. دانشگاه رایگان است، سیستم درمانی خوبی دارد و هزینه های یک کودک در این کشور کم است. فنلاند در بین کشورهای اروپایی کمترین تأثیر را از کرونا پذیرفته است؛ اعتماد زیادی به دولت وجود دارد و لذا در برابر محدودیت هایی که دولت وضع می کند مقاومت چندانی صورت نمی گیرد

به گفته «هیکی ایتوکوسکی» خبرنگار روزنامه هلسینگین سانومات، پس از سفر به کشورهایی همچون انگلیس، بوتان، کاستاریکا، بوتسوانا، دانمارک و آمریکا و تحقیق در زمینه شادی و خوشبختی، آنچه او را تحت تأثیر قرار داد جنبه های عادی زندگی فنلاندی ها بود که پیشتر، در نظر او امری معمول و مسلم در هر زندگی ای می نمود.

به گفته وی «برای مثال مردم به یکدیگر اعتماد دارند. در هلسینکی دیدن اینکه هر روز صبح بچه های هفت ساله، در کنار یکدیگر قدم زنان راهی مدرسه می شوند و کاملا احساس امنیت می کنند امری عادی است. این امر نمود شادی و خوشبختی فنلاندی ها است»

*منبع: نیویورک تایمز

مترجم: فاطمه رادمهر

نظر شما