آقای صادق لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام شد
در پی فوت آیت الله محمود هاشمی شاهرودی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله خامنهای روز یکشنبه در حکمی صادق لاریجانی رییس قوه قضاییه را به این سمت و همچنین به عضویت فقهای شورای نگهبان منصوب کرد.
تا کنون کسی بیش از دو دوره مسئولیت قوه قضائیه را برعهده نداشته است.
درحالی دوره دوم ریاست صادق لاریجانی بر قوه قضائیه، تابستان سال آینده به پایان میرسد که از ابراهیم رییسی به عنوان جانشین وی نام برده می شود.
رهبر انقلاب در حکم خود تغییرات در ساختار و محتوای مجمع تشخیص مصلحت را «مسئولیت مهم و اساسی» در این دوره مجمع خواند و ابراز امیدواری کرد که این مسئولیت تحت نظارت آقای لاریجانی «به بهترین وجه» انجام شود. وی همچنین از آقای لاریجانی خواست «با تنسیق امور در قوه قضائیه» بر «مسئولیتهای خطیر» جدید متمرکز شود.
وظیفه مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیدگی به اختلافات میان مجلس و شورای نگهبان، نیز مشاوره به رهبر انقلاب در تعیین سیاستهای کلی نظام است.
استعفای وزیر بهداشت ایران
اوایل هفته بود که برخی از خبرگزاری های ایران از استعفای حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت خبر دادند. روز پنجشنبه سرانجام حسن روحانی رییس جمهوری، با استعفای آقای قاضیزاده موافقت کرد و در حکمی سعید نمکی را به عنوان سرپرست وزارت بهداشت منصوب کرد. سعید نمکی دارای دکترای ایمونولوژی پزشکی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که پیش از این، معاون علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه بود
طی چند روز اخیر میزان بودجه سلامت و اختلاف نظر قاضیزاده هاشمی با محمدباقر نوبخت دراین زمینه، اصلیترین دلیل استعفای او عنوان شد.
حسن قاضیزاده هاشمی در آخرین جلسه با معاونان در تشریح دلایل استعفای خود، تاکید کرد که «با ماندن من چیزی عوض نمیشود؛ چون معتقدم موضوع از قالب عرفی خارج شده؛ یعنی تقریبا شخصی شده است.» او همچنین گفت: «شاید این تغییر کمک کند به اینکه دوستانی بیایند و حداقل آن است که آنچه تعهد کردند انجام دهند. من آدم کم تحملی نیستم. موضوعات ما هم موضوعات جدیدی نیست. من بارها به رئیس خودم نامه نوشتم و بسیاری از اتفاقات رخ داده را اطلاع دادم، اما به کس دیگری نگفتم. لزومی هم ندارد که بگوییم؛ زیرا دردی را دوا نمیکند؛ الا اینکه انسان خودش را سبک و یک مشکل را به مشکلات دیگر اضافه کند. اما دیگر کارد به استخوان رسیده است، برخی میخواهند زیرمیزی پزشکان را برگردانیم، مردم را برای خرید دارو و تجهیزات پزشکی به بیرون بیمارستان بفرستیم و دارو و تجهیزات پزشکی بیکیفیت را وارد بازار کنیم و عدهای افراد رانتخوار را دوباره وارد سیستم سلامت کنیم اما ما از این جنس نیستیم و اصلا اشتباهی آمدیم و همکارانشان شدیم».
در بخشی از متن استعفای قاضیزادههاشمی نیز آمده است: «اعضای محترم هیات دولت گواهاند که طــــی چند سال گذشته تلاش کردم که بهواسطه ناهماهنگی و خلف وعدههای مکرر مدیریت سازمان برنامه و بودجه کشور به این مرحله نرسیم. اما آن روال ادامه یافت و حتــــی دستورهای مـــکرر حضرتعـــالی در طـــول سالهای گذشته همچنان معطل مانده و یا ناقص اجرا شده است و به یقین سلامت هموطنان را در آینده نه چندان دور با چالشهای فراوان مواجه خواهد نمود. لذا ادامه کار را امکانپذیر نمیبینم و به ناچار بدین وسیله استعفای خود را از ادامه مسئولیت تقدیم مینمایم».
دادستانی ایران حکم فیلتر اینستاگرام را صادر کرد
جواد جاویدنیا، معاون فضای مجازی دادستان کل کشور که همچنین دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه (فیلترینگ) است به خبرگزاری ها گفت: «دستور قضایی برای فیلتر این سرویس داریم و نظر اکثریت شورای عالی فضای مجازی نیز مبنی بر فیلتر شدن این سرویس است.»
بعد از فیلترشدن تلگرام بارها اعلام شده بود که در آیندهای نزدیک اینستاگرام نیز به سرنوشت آن دچار و مسدود میشود
آقای جاویدنیا با اشاره به این که طبق مصوبات شورای عالی فضای مجازی، ترافیک اینستاگرام از یک سطح نباید بالاتر می رفت که متاسفانه رفت، افزود: «اینستاگرام یک بار فیلتر شد و دولت گذشته وعده داد که با کمک فیلترینگ هوشمند میتواند این فضا را کنترل کند اما متاسفانه در این زمینه هم هزینههای بالایی صورت گرفت ولی به نتیجهای نرسیدیم».
به گفته وی «در حال حاضر به صورت یک طرفه، دستگاه قضایی میتواند با توجه به انجام نشدن مصوبات شورا اقدام کند، اما فعلا منتظر اجماع نظر در این زمینه هستیم ولی اگر صبر کردن فایده نداشته باشد دادستان کشور تصمیم لازم را خواهد گرفت.»
این خبر اما با واکنش منفی وزیر ارتباطات روبرو شد. آذری جهرمی در پاسخ به سوال خبرنگاران در این زمینه گفت: «فرض کنیم فیلترینگ اینستاگرام هم رخ داد؛ از فردا چه اتفاقی در کشور، در زندگی مردم، در حاکمیت و در کاهش جرائم رخ می دهد؟»
اعلام صدور حکم فیلترینگ اینستاگرام در حالی است که پیشتر بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی، با خارج نشدن از توئیتر و تلگرام و استفاده از فیلترشکن این پالس را فرستاده بودند که به هر نحوی در این شبکهها حضور مییابند و نمیتوان مانع استفاده آنها از این فضا شد
نظر شما