twitter share facebook share ۱۳۹۵ آذر ۲۸ 969

حجت الاسلام والمسلمین محمد حسون از مبلغانی است که به سنگاپور رفت و آمد داشته و در مراکز فرهنگی و شیعی این کشور حضوری مستمر دارد. وی در گفتگو با شیعه نیوز درباره اوضاع عمومی، فرهنگی و دینی در سنگاپور چنین می گوید:

سنگاپور کشور کوچکی است که قبلا تحت استعمار انگلیس و وابسته به مالزی بوده، اما در سال 1965 میلادی مستقل شد. در گذشته کشورهای جنوب شرق آسیا از نظر عمران و پیشرفت، در جایگاه خاصی نبودند، اما در حال حاضر این کشورها از جمله سنگاپور، به یک کشور سیاحتی و تجاری تبدیل شده اند.

مساحت این کشور از 648 کیلومتر مربع تجاوز نمی کند و جمعیت آن 5 میلیون نفر است که 2 میلیون نفر، مهاجرند و اکثر مهاجران از کشورهای چین، هندوستان، پاکستان و تعدادی نیز از ایرانی ها و عرب ها هستند.

اکثریت سنگاپوری ها، بودایی هستند و پیروان مسیحی و مسلمان در رتبه های بعدی قرار دارند. تعداد مسلمانان  این کشور را یک میلیون نفر اعلام کرده‌اند، اما آمار دقیقی از شیعیان در دست نیست چون شیعیان بیشتر از مهاجرین هستند و آمار ثابتی در این زمینه وجود ندارد. شیعیانی که اصالتا سنگاپوری اند، نوعا مستبصر می باشند و پس از مطالعه، مکتب تشیع را برگزیده اند .

 حسینیه الزهراء، از مهمترین پایگاه های شیعی در سنگاپور

یکی از مستبصرین سنگاپور آقای محمد روسلی است که بعد از طی تحصیلات دینی و حوزوی در قم به کشورش بازگشت و هم اینک، منشأ بسیاری از فعالیت های دینی و فرهنگی شیعیان در سنگاپور است. از جمله حسینیه الزهراء را راه اندازی کرده است که در آن، نماز جمعه و جماعت، ویژه برنامه های اعیاد و وفیات مذهبی و مناسبات دینی برگزار می شود.

از دیگر حسینیه های شیعیان سنگاپور حسینیه متعلق به خوجه هاست که به آن امامباره می‌گویند، در گذشته حسینیه بسیار بزرگی بود و چند سالن داشت که هر سال در ایام محرم چند مراسم مختلف و همزمان به زبان های انگلیسی، اردو و ... در آن برگزار می شد و مرکز مهمی به شمار می آمد و لاله و لادن دوقلوهای به هم چسبیده محبوب ایرانی نیز که بعد از عمل جراحی فوت کردند، در همین امامباره غسل و تکفین شدند، اما این مرکز به بهانه آزار و اذیت همسایگان، توسط حکومت بسته شد، سه سال است این حسینیه بسته شده و شیعیان خوجه، هر سال برای برپایی مراسم، یک تالار بزرگ را اجاره می کنند.

شورای شرعی جعفری در سنگاپور تشکیل شد

اخیرا شورایی بنام شورای شرعی جعفری (المجلس الشرعي الجعفري) به ریاست آقای شیخ محمد روسلی در سنگاپور تشکیل و به رسمیت شناخته شده است. همه شیعیان در این شورا عضویت دارند و شیخ روسلی را به ریاست شورا انتخاب کردند. این شورا که از طرف دولت به رسمیت شناخته شده است، اقدام به خرید یک قطعه زمین کرده و در آن مسجد، کتابخانه، مرکز فرهنگی و ... در نظر گرفته است. البته هزینه ها در سنگاپور بالاست و برای تکمیل این طرح، باید هزینه ها بتدریج تامین شود. حجت الاسلام والمسملین شهرستانی، موافقت آیت الله العظمی سیستانی برای صرف بخشی از وجوه شرعی برای ساخت محل این شورا را اعلام کرده است.

مسجد برهان متعلق به شیعیان اسماعیلی

بهره ها(شیعیان اسماعیلی) نیز دارای مسجد برهان هستند، مسجد آنان بزرگ و مجلل و دارای مناره است و در دهه محرم، عصر هر روز مراسم مفصلی شامل سخنرانی و عزاداری دارند.

شافعی های سنگاپور و عزداری مفصل برای امام حسین(ع)

مسجد علوی نیز از دیگر مراکز مربوط به مسلمانان است که مسئولش آقای سیدعلی العطاس از مسلمانان شافعی مذهب است. مسجدی بزرگ و قدیمی و رسمی است  و دولت نیز، این مسجد را به عنوان پایگاه رسمی مسلمان ها قبول دارد و اگر مناسبتی از طرف مسئولان دولتی در خصوص مسلمانان باشد، در این مسجد حاضر می شوند. مسئولان این مسجد علاقه ویژه ای به اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام دارند. اظهار محبت و تعاطف دارند و در دهه محرم در همین مسجد برای امام حسین مجلس می گیرند، شیعیان زیادی نیز در این مسجد برای اقامه عزا حاضر می شوند. مراسم دهه محرم در این مسجد، هر روز قبل از نماز ظهر است و روز عاشورا، مراسم مفصلی در عزای سیدالشهداء برپا می کنند.

بیشتر پرسش ها، اعتقادی است

هنگامی که مبلغ به سفر تبلیغی به ویژه به خارج از کشور می رود، باید به مسائل اعتقادی مسلط باشد، زیرا نوع پرسشهایی که از ما در این سفرها می شود، شبهات ومسائل اعتقادی است. این مساله نشان می دهد حوزه علمیه باید بیش از پیش به این عرصه یعنی مباحث اعتقادی و پاسخ به شبهات اهتمام بورزد.

در حال حاضر تمرکز اصلی بر فقه و اصول است و از آن به دروس اصلی و از دروس اعتقادی به دروس جنبی تعبیر می شود در حالی که گفته اند، اعتقادات، فقه اکبر است و طلاب باید متوجه باشند یکی از سلاح های مهم و کارآمد در دستان مبلغ، مباحث اعتقادی است. به ویژه اینکه در سالهای اخیر، شبکه های ماهواره ای هجمه همه جانبه ای را بر ضد باورهای شیعی به راه انداخته اند.

ادله ومبانی ما قوی است، روش علمی لازم است

زمینه برای رشد و نشر مکتب اهل بیت (ع) در همه جای دنیا فراهم است منتها باید روش و منهج ما، علمی باشد. ما معتقد به مکتبی هستیم که دارای مبانی و ادله قوی است و این به هنر و تدبیر ما بر می گردد که این مکتب را چگونه معرفی کنیم.

امام رضا علیه السلام فرمودند؛ اگر مردم، زیبایی های کلام ما را بدانند، از ما پیروی خواهند کرد. نظام آموزشی در حوزه های علمیه باید به گونه ای باشد که دانش آموختگان، مسلح به مبانی در مواجهه با دیگران با منهج علمی باشند. البته کارهای بسیار خوبی در این راستا صورت گرفته اما کافی نیست

*شیعه نیوز

 

messages.comments