به گزارش فارس، همزمان با نزدیک شدن به ایام نوروز بخش اعظم فضای تبلیغاتی در رسانه های کشورمان را تبلیغ آژانس های مسافرتی با پکیج های ویژه به منظور سفر به ترکیه تشکیل داده است بی آنکه فضای فعلی حاکم بر ترکیه تأثیری بر کم رنگ شدن این تبلیغات داشته باشد.

این در حالی است که امنیت، یکی از مؤلفه های اصلی برای انتخاب مقصد سفر است، گزینه ای که این روزها، ترکیه از آن بی بهره است. طبق اعلام اسپوتنیک گروه تروریستی داعش این بار مراکز تفریحی ترکیه را هدف قرار داده است. عناصر این گروه در صفحات اجتماعی خود تهدید کردند در سواحل و هتل های ترکیه اقدام به عملیات تروریستی خواهند کردند و امکان دارد هزاران گردشگر را در سواحل آنتالیا و کمر هدف قرار دهند.

از سوی دیگر کشوری مثل روسیه که حداقل 10 درصد حجم توریست های ترکیه را تشکیل می داد آذرماه امسال، با اعلام شوالوف، معاون اول نخست وزیر روسیه، انجام پروازهای چارتر و تورهای مسافرتی به مقصد ترکیه را ممنوع کرد و آلمانی های محافظه کار هم که بخش مهمی از توریست های کشور ترکیه را تشکیل می دادند به دلیل شرایط خاص سیاسی و امنیتی، سفر به ترکیه را از اولویت هایشان خارج کردند.

اما ایرانی ها همچنان مسافر پر و پا قرص سفر به ترکیه هستند و ترک ها هم از این فرصت برای سر پا ماندن صنعت توریسمشان نهایت استفاده را می برند به طوری که هر ساله همزمان با تعطیلات نوروز، پکیج های ویژه ای را برای توریست های ایران تعریف می کنند، پکیج های سفری که گاهی حتی هزینه پرواز یا هزینه اقامت در آنها لحاظ نمی شود چرا که آنها خوب می دانند توریست های ایرانی، توریست های بازار هستند و اگر هزینه پرواز و هتل را به مقدار کم پرداخت کنند در مقابل، در بازارها جبران می کنند و به قدری خرید می کنند که گردش اقتصادی مطلوبی صورت می گیرد.

چمدان های پر از کالا و اجناس ترک که همراه توریست های ایرانی است در فرودگاه های ترکیه، کاملاً ایرانی ها را از سایر توریست ها، مجزا می کند و ترکیه قطعاً در شرایطی که سایر توریست های دنیا روی خوشی به آن نشان نمی دهند این فرصت را برای جذب بیشتر ایرانی ها از دست نخواهد داد.

متأسفانه بخشی از مردم کشورمان در حالی که هنوز جاذبه های گردشگری کشور خودمان را ندیده اند مشتاقانه به سراغ سفرهای خارجی دم دستی که هزینه زیادی هم نمی طلبند از جمله آنتالیا، ارمنستان، دبی و... می روند. اما غافل از اتفاقات و بی حرمتی هایی هستند که هر ساله در این سفرها برای ایرانی ها رخ می دهد به طوری که حتی در مواردی، هتل داران، گردشگران ایرانی را گروگان گرفته اند یا با وعده هتل 5 ستاره آنها را راهی مسافرخانه های نا امن کرده اند و بسیاری موارد دیگر که بد نیست مسافران نوروزی پیش از انتخاب پکیج سفرهای اینچنینی، کمی اطلاعات بیشتری را به دست آورند. چرا که این تهدیدها برای نوروز 95 به بالاترین حد رسیده است.

سید باقر حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با انتقاد از ادامه سفرهای مردم به ترکیه می گوید: ما باید یک کار رسانه ای قوی برای آگاه سازی مردم انجام دهیم. وقتی برای سازمانی مانند سازمان گردشگری این موضوع مهم نباشد معلوم است که محدودیت و جلوگیری سفر به ترکیه را در دستور کار خود قرار نمی دهد و برای آن کار فرهنگی هم انجام نمی دهد.

وی ادامه می دهد: دولت و سازمان گردشگری باید برنامه ریزی داشته باشند و حساب شده اقدام کرده و مردم را آگاه کنند که به لحاظ امنیتی و سیاسی هزینه ها در جهت مسلمان کشی توسط داعش استفاده می شود.

محمد حسن آصفری، عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با بیان اینکه خروج گردشگران از کشور باعث می شود میلیون ها دلار ارز از کشور خارج شود می گوید: در ایام عید نوروز از 15 اسفند تا 15 فروردین ، 400 میلیون دلار ارز از کشور خارج می شود.

فاطمه آلیا عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این باره به فارس می گوید: ترکیه برای هموطنانمان امنیت ندارد و بارها دیده شده گردشگرانی که به ترکیه سفر کرده اند مورد حمله های تروریستی قرار گرفته اند و در گذشته نیز شاهد بودیم اتوبوس حامل گردشگران ایرانی مورد حمله واقع می شد، از سوی دیگر همدستی ترکیه با داعش باید برای مردم روشن شود و اینها وظیفه سازمان گردشگری است که با دستگاه عریض و طویل خود هنوز کاری انجام نداده است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح می کند: هم اکنون کشوری مانند ترکیه با درک کردن اهمیت سفر توریست ها به کشورشان آنقدر قیمت ها را پایین آورده است که متأسفانه سفر به آنجا برای مردم از سفر به شمال کشور ارزانتر است و این نقطه ضعف بزرگی است و همین موارد باعث می شود مردم به دنبال سفرهای ارزان قیمت به تورهای گردشگری ترکیه تمایل نشان دهند.

محمدتقی رهنمایی استاد گردشگری درباره وضعیت کنونی ترکیه که با حملات انتحاری، درگیری گروه های داخلی و مأموران نظامی دست به گریبان است، تصریح می کند: درگیری های قومی که امروز به شکل بسیار بارز و گسترده در ترکیه مشاهده می کنیم، امنیت این کشور را با خطر جدی مواجه کرده است، این در حالی است که ناامنی، مهمترین آسیب و دلیل برای عدم توسعه گردشگری تلقی می شود به شکلی که حتی پرتاب یک ترقه کوچک، نگرانی و دغدغه مردمی که برای تفریح و گذراندن اوقات سفر کرده اند، را به دنبال دارد.

ابراهیم پورفرج رئیس هیأت مدیره جامعه تورگردانان ایران نیز با بیان اینکه یکی از مؤلفه های اصلی برای سفر به یک کشور امنیت آن است، می گوید: بنده در ماه های گذشته برای ورود دو قطار از گردشگران مجارستانی به کشور با مشکل مواجه شدم آنها را با قطار تا ترکیه آوردیم اما به دلیل ناامنی ترکیه نتوانستیم ادامه مسیر را با قطار تا ایران طی کنیم و مجبور شدیم آنها را با هواپیما از ترکیه به ایران منتقل کنم و ادامه سفرشان را داخل ایران با قطار انجام دادند. این یکی از مواردی بود که بنده از نزدیک با آن درگیر بودم و می توان گفت امنیت لازم برای گردشگران در ترکیه وجود ندارد.

در شرایطی که ترکیه درگیر نابسامانی ها و درگیری های داخلی است و ریسک سفر به این کشور در همین حد نیز ریسک بالایی است اما تهدید داعش برای حمله به سواحل و مراکز تفریحی ترکیه نیز جای تأمل دارد، چرا که بیشترین مسافران ایرانی ترکیه، سراغی هم از سواحل آنتالیا می گیرند، پس بهتر است مسافران نوروزی ترکیه، به دنبال مقصد امن تری برای گردشگری باشند.

نظر شما