حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در نشست خبری پس از برداشته شدن تحریم ها طی سخنانی اجرای برجام و لغو تحریم‌ها را مقدمه‌ای برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی ایران دانست.

آقای روحانی در این سخنان با اشاره به لغو تحریم‌های بین‌المللی ایران گفت که تاجران ایرانی از امروز می‌توانند مسیر قانونی و معمولی نقل و انتقالات بانکی و فعالیت های تجاری خود را طی کنند، محدودیت صادرات نفتی برداشته شده است، هواپیماهای مدرن در دسترس مردم قرار می‌گیرد و پول‌های بلوکه شده ایران در اختیار کشور قرار می‌گیرد.

رئیس جمهوری ایران در ادامه حمایت رهبر جمهوری اسلامی از مذاکرات و تیم مذاکره کننده را عاملی مهمی در موفقیت مذاکرات و اجرایی شدن برجام دانست.

او با اشاره به این که ایران امروز می‌تواند تعامل سیاسی و اقتصادی در منافع خود داشته باشد گفت که تنها در همین چند ساعت گذشته از لغو تحریم‌ها امروز هزار ال سی در بانک‌های مختلف باز شد.

روحانی تاکید کرد امروز آغاز فصل جدیدی در روابط ما با منطقه و جهان است.

حسن روحانی در این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره ناخرسندی عربستان از لغو تحریم‌ها و اجرای برجام، از سیاست‌های عربستان سعودی در منطقه انتقاد کرد و گفت: ایران می خواهد با همه همسایگانش روابط خوب داشته باشد، اما مشکل ایران با عربستان از طرف سعودی ها منشأ گرفته، عربستان در حادثه منا که منجر به کشته شدن هزاران زائر شد، عذرخواهی نکرد.

روحانی به شدت از عملکرد عربستان در یمن و همچنین اعدام شیخ نمر باقر النمر انتقاد کرد.

 

به گفته حسن روحانی، یک کشور مسلمان از اینکه تحریم های یک کشور مسلمان دیگر برچیده شده و مردم مسلمان آن کشور از سختی خارج می‌شوند، ناخرسند نمی شود. او ضمن انتقاد دوباره از سخنان مقامات عربستان علیه ایران گفت که اگر لازم به پاسخ به اقدامات یا سخنان مقامات عربستان باشد ایران حتما اقدام خواهد کرد، اما اظهار امیدواری کرد که مقامات عربستان روش خود را عوض کنند.

رئیس جمهوری ایران در پاسخ به سوال دیگری درباره روابط با ایالات متحده پس از لغو تحریم‌ها گفت که ایران در پی عادی‌سازی روابط خود با آمریکا نیست اما به هر حال هر عملی عکس العملی دارد و ایران متناسب با اقدامات ایالات متحده گام بر می‌دارد.

به گفته رئیس جمهوری ایران، جمهوری اسلامی تنها در چارچوب دستیابی و اجرای توافق هسته‌ای با آمریکا مذاکره کرده است. روحانی در مورد رابطه تجاری با آمریکا گفت که موانع در مورد سرمایه گذاری از طرف آمریکایی هاست و اگر آنها موانع را بردارند ایران آمادگی دارد. وی افزود: ما مراوده اقتصادی چندانی با آمریکا نخواهیم داشت هر چند که دولت آمریکا ممنوعیت خرید هواپیما و ورود فرش و پسته ایرانی را لغو کرده است. رئیس جمهوری ایران همچنین احتمال همکاری‌ با شرکت‌های آمریکایی در زمینه پتروشیمی و فناوری را امکان پذیر دانست.

رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره رد صلاحیت‌ نامزدهای انتخابات مجلس از سوی شورای نگهبان گفت که اخبار خوبی از تایید صلاحیت نامزدها نرسیده است.

آقای روحانی به رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات مجلس اشاره کرد و گفت که از شورای نگهبان می‌خواهد اگر در میان نامزدهای رد صلاحیت شده کسانی هستند که امکان تایید صلاحیت آنها وجود دارد، صلاحیت آنها تایید شود. او گفت که به اعتقاد او از این افراد در میان ردصلاحیت شدگان بسیار است.وی افزود که به عنوان رئیس جمهور از همه اختیاراتش در این زمینه استفاده می کند و ابراز امیدواری کرد شورای نگهبان بتواند مشکل را به گونه ای حل کند که به گفته او، توصیه رهبر جمهوری اسلامی در مورد شرکت گسترده مردم و حتی منتقدان حکومت در انتخابات محقق شود.

نظر شما