twitter share facebook share ۱۴۰۱ اسفند ۱۱ 514

به گفته کارشناسان امور ایران، این کشور بدنبال خرید سامانه پیشرفته دفاع هوایی اس400 از روسیه است و اگر این اتفاق بیفتد، زمان برای حمله احتمالی به برنامه هسته ای ایران محدودتر می شود. بنابراین نیاز است تا در مورد حمله به ایران سریع تر تصمیم گرفته شود.

روسیه علنا نگفته است که آیا تسلیحات مورد درخواست ایران را تأمین می کند یا خیر اما مسکو و تهران از زمان شروع جنگ اوکراین به یکدیگر نزدیک تر شده اند. کمتر از دو سال طول می کشد تا تصمیم انتقال سامانه اس400 به ایران عملیاتی شود.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هفته گذشته در یک کنفرانس امنیتی در تل آویو درباره حمله به ایران گفت: «هرچه بیشتر صبر کنیم کار سخت تر می شود. ما بیش از حد تعلل کرده ایم. به شما اطمینان می دهم هرکاری که بتوانم برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای انجام خواهم داد».

جان کربی سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا جمعه گذشته گفت که روسیه به ایران «همکاری نظامی بی سابقه ای از جمله در زمینه موشکی، الکترونیک و پدافند هوایی» پیشنهاد داده است و ممکن است به تهران جت های جنگنده بدهد.

وزارت دفاع روسیه و کاخ کرملین نسبت به این ادعاها واکنشی نشان ندادند.

از زمانی که ناظران بین المللی از غنی سازی اورانیوم با خلوص 84% در ایران سخن گفتند، نگرانی ها در مورد فعالیت های هسته ای ایران افزایش یافته است. به گفته یک مقام ارشد اسرائیلی و یک مقام ارشد سابق آمریکایی، تا پایان سال 2023 ایران اورانیوم کافی با خلوص 60% برای تولید 10 بمب خواهد داشت.

اسرائیل امیدوار است که آمریکا رهبری هرگونه حمله احتمالی به ایران را بر عهده بگیرد. دولت بایدن علیرغم اینکه احتمال اقدام نظامی را رد نکرده است ولی دیپلماسی را ترجیح می دهد.

ماه دسامبر آمریکا اعلام کرد که روسیه در ازای دریافت پهپاد از ایران برای جنگ در اوکراین، حمایت نظامی خود را از ان کشور افزایش داده است. ماه ژانویه نیز یک نماینده مجلس ایران گفت که تهران انتظار دارد تا اواسط مارس جنگنده های سوخو35 را از روسیه تحویل بگیرد.

سامانه دفاع هوایی اس400 می تواند اهداف هوایی را در برد 250 کیلومتری مورد هدف قرار دهد.

به گفته یوسی کوپرواسر مقام ارشد سابق اطلاعاتی اسرائیل «هرچه دفاع هوایی ایران قوی تر باشد، ضربه زدن به آن دشوارتر می شود. نیروهای امنیتی ما در حال تجزیه و تحلیل هستند تا ببینند مناسب ترین زمان برای اقدام نظامی علیه ایران چه زمانی است».

سال 2015 تلویزیون اسرائیل مکالمات ضبط شده ای را از ایهود باراک وزیر دفاع وقت اسرائیل منتشر کرد که به صراحت از طرح هایی برای حمله به ایران سخن می گفت؛ ولی پس از علنی شدن مذاکرات بین تهران و واشنگتن، این طرح متوقف شد.

اکنون مقامات اسرائیلی علاوه بر توان دفاع هوایی ایران، قدرت این کشور برای ساخت بمب اتم را نیز با دقت زیر نظر دارند.

به گفته مارک دوبوویتز رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی ها «طبق ارزیابی ها از زمانی که ایران تصمیم به ساخت تسلیحات هسته ای بگیرد 18 تا 24 ماه طول می کشد تا بتواند اولین کلاهک را بسازد»

سفیر آمریکا در اسرائیل در مراسمی که 19 فوریه برگزار شد گفت: «اسرائیل می تواند و باید هرکاری که لازم است برای مقابله با ایران انجام دهد؛ ما از انها حمایت می کنیم»

آمریکا و اسرائیل اخیرا مانورهای نظامی مشترکی در دریای مدیترانه برگزار کردند که بزرگترین رزمایش بین این دو کشور در نمایش قدرت هوایی شان بود.

به گفته یکی از کارشناسان نظامی: «هواپیماهای سوخت گیری جدید ساخت آمریکا که اسرائیلی ها قرار است تا سال 2025 دریافت کنند، توان این کشور را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد»

ریاض قهوه چی بنیانگذار و مدیر اجرایی INEGMA یک گروه تحقیقاتی امنیتی در دبی نیز افزود «در صورت بروز درگیری، کشورهای خلیج در معرض خطر قرار می گیرند اما همچنان بسیاری از انها امیدوارند تا اسرائیل دست به اقدامی بزند و جاه طلبی های هسته ای ایران را چند سال به عقب بیندازد».

برای دریافت مقالات مشابه می توانید به لینک های زیر مراجعه کنید:
افزایش خطر جنگ در خاورمیانه با تشدید سرکوب های داخلی
 پیام حملات پهپادی به زیرساخت های نظامی ایران چیست
 سایه جنگ بر سر ایران

منبع: بلومبرگ

مترجم: فاطمه رادمهر

نظر شما