با موافقت وزیر خارجه آمریکا، جواد ظریف به آمریکا سفر کرد
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در حالی به نیویورک سفر کرده که خبرگزاری رویترز گزارش می دهد ویزای او برای شرکت در اجلاس سازمان ملل متحد با موافقت مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، صادر شده است.
رویترز روز یکشنبه به نقل از دو منبع ناشناس خود گزارش داد که خودداری مایک پومپئو از این کار میتوانست حاوی این پیام باشد که آمریکا در پی انزوای بیشتر حکومت ایران و بستن در دیپلماسی به روی جمهوری اسلامی است.
همزمان نشریه نیویورک تایمز به نقل از وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که محمدجواد ظریف و هیات ایرانی تنها اجازه دارند بین دفتر سازمان ملل و نمایندگی ایران در آمریکا و محل اقامت نماینده ایران در سازمان ملل تردد کنند.
گفتنی است در گذشته نیز محدودیت حرکت برای نمایندگان رسمی جمهوری اسلامی که به آمریکا سفر میکردند وجود داشت و نبایستی از محدوده ۴۰ کیلومتری سازمان ملل متحد خارج میشدند
رایان هوک، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران گفته است که محدودیت اعمال شده بر آقای ظریف کاملا مطابق با تعهدات آمریکا به سازمان ملل متحد است.
مایک پمپئو در مصاحبه با واشنگتن پست درباره علت اعمال محدودیت های جدید برای آقای ظریف گفت: دیپلمات های آمریکایی در تهران نمی گردند، بنابراین دلیلی نمی بینیم که دیپلمات های ایرانی هم آزادانه در نیویورک تردد کنند.
پمپئو همچنین گفت: ظریف از آزادی های ایالات متحده استفاده می کند تا به اینجا بیاید و به تبلیغات مخرب بپردازد.
پیشتر وزیر خارجه آمریکا در یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که، همانطور که وزیر خارجه ایران آزادانه با شبکههای تلویزیونی آمریکا مصاحبه میکند، اگر تلویزیون جمهوری اسلامی به او پیشنهاد مصاحبه دهد، او خواهد پذیرفت. وی گفت «در چنین مصاحبهای خواهم گفت ما به مردم ایران اهمیت میدهیم و حامی آنها هستیم و متوجهایم که تئوکراسی انقلابی حاکم بر ایران براساس منافع مردم این کشور عمل نمیکند.»
اورزولا فن در لاین به ریاست کمیسیون اروپا انتخاب شد
اورزولا فن در لاین، وزیر دفاع مستعفی آلمان با رای پارلمان اروپا به ریاست کمیسیون اروپا رسید تا نام خود را بهعنوان نخستین زن در راس این نهاد اروپایی ثبت کند.
خانم فن در لاین که با ۳۸۳ رای موافق در برابر ۳۲۷ رای مخالف به ریاست کمیسیون اروپا انتخاب شد، بلافاصله پس از انتخاب، ایجاد یک اروپای قوی و متحد را از جمله هدفهای خود ذکر کرد.
وی همچنین در جریان سخنرانی خود در پارلمان اروپا که پیش از رای گیری برای انتخاب او ایراد شد، وعده داده بود در صورت انتخاب شدن در ۱۰۰روز نخست ماموریت خود زمینه را برای حصول یک «توافق سبز» فراهم کند.
طبق وعده وزیر دفاع مستعفی آلمان، اگر این توافق به دست آید، وی در نظر دارد قانونی را به تصویب برساند که به موجب آن اروپا در سال ۲۰۵۰ به نخستین قاره کربن خنثی تبدیل شود.
پمپئو: ایران در مورد برنامه موشکی خود مذاکره می کند
درحالیکه محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران برای شرکت در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در نیویورک به سر می برد، مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا میگوید ایران حاضر است درباره برنامه موشکی خود مذاکره کند.
به گفته مایک پمپئو، ایران علامت داده که آماده است درباره موشکهای بالستیک این کشور مذاکره کند. پمپئو گفت: «رژیم ایران همهسویه در تلاش است تا راه حلی برای وضعیت اقتصادی خود بیابد، زیرا ما بسیار تأثیرگذار بودهایم. و نتیجه آن بوده است... واقعیت را بخواهید، فکر کنم دیروز یا شاید پریروز بود که ایرانیها برای اولین بار گفتند که آمادهاند در باره برنامه موشکیشان مذاکره کنند»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نیز روز سه شنبه در جلسه کابینه خود گفت «پیشرفت زیادی در مورد ایران حاصل شده و ما در تلاش برای مذاکره با این کشور و کار با آن هستیم. آنها دوست دارند گفتوگو کنند و خواهیم دید چه اتفاقی خواهد افتاد». رئیسجمهوری آمریکا ازجزئیات این پیشرفت ها سخن نگفت
ترامپ افزود: ما با آنها رفتاری خوب خواهیم داشت، ما با آنها همکاری خواهیم کرد. ما از هر لحاظ به آنها کمک خواهیم کرد، اما آنها نمیتوانند سلاح اتمی داشته باشند. علاوه بر اینکه ما به دنبال تغییر رژیم نیستیم.
پیشتر، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مصاحبه جواد ظریف، وزیر خارجه، گفته بود که حکومت ایران ابراز آمادگی کرده است درباره برنامه موشکی با غرب گفتگو کند.
ظریف روز سه شنبه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی انبیسی آمریکا درباره امکان گفتوگو با آمریکا بر سر برنامه موشکی کشورش گفته بود اگر آمریکا میخواهد درباره برنامه موشکی ایران مذاکره کند، باید مسائل دیگری نیز در دستور این مذاکرات قرار گیرد.
اما روز چهارشنبه، عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در توییتر خود ضمن تکذیب این خبر، به ستایش از وزیر خارجه پرداخته و نوشته است: پاسخ ظریف به مجری انبیسی دقیق، هوشمندانه و به قول اهل فن، تعلیق به محال بود. هم توپ را به زمین آمریکا انداخت و هم به جای موضع تدافعی، موضوع فروش تسلیحات آمریکا به کشورهای منطقه را به چالش کشید. آقای موسوی سپس افزوده است: موضع ایران و ظریف درباره توانمندی موشکی کشور مشخص است.
علیرضا میریوسفی، سخنگوی هیات نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد نیز روز سه شنبه تاکید کرد که تهران «تحت هیچ شرایطی» بر سر برنامه موشکی خود مذاکره نخواهد کرد. وی برداشت خبرگزاری آسوشیتدپرس از اظهارات وزیر خاجه را تکذیب کرده و در توضیح گفته بود که آقای ظریف گفت اگر آمریکا میخواهد درباره موشک صحبت کند باید اول فروش سلاح به منطقه را که شامل موشک میشود متوقف کند.
توقیف یک شناور خارجی در تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران
سپاه پاسداران میگوید یک شناور خارجی را که حامل یک میلیون لیتر سوخت قاچاق بوده، در جنوب جزیره لارک، در تنگه هرمز توقیف کرده است.
در بیانیه سپاه آمده است که ١٢ نفر خدمه خارجی این کشتی هم بازداشت شدهاند بیانیه سپاه میگوید که این کشتی روز یکشنبه توقیف شده است.
در روزهای گذشته گزارشهایی از توقف یک نفتکش اماراتی در آبهای ایران و خاموش شدن دستگاه ردیاب آن منتشر شد. نفتکش ریاح آخرین بار در نزدیکی جزیره قشم ردیابی شده بود.
دو روز پیش وزارت خارجه ایران اعلام کرد که یک نفتکش خارجی به علت نقص فنی توسط یدککشها و برای تعمیرات به لنگرگاهی در آبهای ایران کشیده شده است.
مشخص نیست که شناور خارجی توقیفشده توسط سپاه، نفتکش اماراتی و نفتکشی که گفته شده برای تعمیر به ایران کشیده شده یکی باشند.
سپاه گفته نفتکش توقیفشده در حال تحویل سوخت قاچاق دریافتی از لنجهای ایرانی به کشتیهای بیگانه در مناطق دورتر بود.
وزارت خارجه آمریکا با محکوم کردن اقدام ایران در توقیف یک شناور خارجی در خلیج فارس، خواستار آزادی فوری این کشتی شد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخی مکتوب به خبرگزاری رویترز گفته است: «ایران باید به این اقدام غیرقانونی خود پایان بدهد و خدمه شناوری را که بنابر گزارشها توقیف کرده فورا آزاد کند. ایالات متحده تداوم اقدامات ایذایی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه شناورها را قویا محکوم میکند».
ترامپ: پهپاد ایرانی را در تنگه هرمز نابود کردیم
دونالد ترامپ، رئيس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد ناو هواپیمابر «یواساس باکسر» روز پنجشنبه یک پهپاد ایرانی را که در تنگهٔ هرمز، تا فاصله هزار یاردی (۹۱۴ متری) به این ناو آمریکایی نزدیک شده را نابود کرده است.
رئیس جمهوری ایالات متحده همچنین گفت: «این یکی از آخرین اعمال خصمانه و تحریککنندهٔ ایران علیه کشتیهایی است که در آبهای بینالمللی فعالیت میکنند.» وی افزود: «ایالات متحده حق دفاع از کارکنان، تسهیلات و منافع خود را محفوظ میداند.»
این در حالی است که محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که در حال حاضر در نیویورک به سر میبرد در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که اطلاعی درباره هدف قرار گرفتن پهپاد ایرانی ندارد و امروز گزارشی درباره از دست دادن پهپاد دریافت نکرده است.
رئیس جمهوری آمریکا از دیگر کشورها خواست ایران را محکوم کرده و همچنین خود محافظت از کشتیهایشان را برعهده بگیرند.
messages.comments