twitter share facebook share ۱۳۹۸ آذر ۲۲ 1649
مبادله دو زندانی ایرانی- آمریکایی و تشکر ترامپ از ایران

مقام‌های ایران و آمریکا روز شنبه مبادله مسعود سلیمانی، استاد دانشگاه زندانی در آمریکا، با ژیائو وانگ، شهروند آمریکایی محبوس در ایران را تائید کردند.

در این تبادل زندانیان، ایران، ژیائو وانگ، محقق چینی تبار دانشگاه پرینستون آمریکا را که از سال ۲۰۱۶ در ایران زندانی بود آزاد کرد. در مقابل، آمریکا مسعود سلیمانی، استاد و پژوهشگر ایرانی را که از یک سال پیش در آمریکا زندانی بود، آزاد کرد.

دونالد ترامپ مبادله دو زندانی ایرانی وآمریکایی را تبادل گروگان خواند و از ایران به خاطر مذاکره ای بسیار منصفانه که به آزادی این دو نفر منجر شد، تشکر کرد. رئیس جمهوری آمریکا همچنین به طور تلویحی دولت ایران را به مذاکره بر سر مسائل مهم تری تشویق کرد و گفت: دیدی، ما می توانیم با هم به توافق برسیم.

وی روز شنبه در واشنگتن به خبرنگاران گفت: «ما خیلی خوشحالیم که گروگان ما برگشته است. این تبادل یک گروگان با یک گروگان بود». او افزود این مبادله می تواند «یک پیش درآمد برای چیزی باشد که می شود آن را انجام داد.»

دونالد ترامپ پیش از این اظهارات در حساب کاربری توییتر خود درباره ژیائو وانگ نوشت: او در دوران دولت اوباما (علیرغم هدیه ۱۵۰ میلیارد دلاری) زندانی و در دوره دولت ترامپ به آمریکا بازگشت. ایران، متشکرم از این مذاکرات بسیار منصفانه. دیدی، ما می توانیم با هم به توافق برسیم.

دونالد ترامپ همچنین در توییتی دیگر گفت: ایالات متحده تا زمانی که ما همه آمریکایی هایی که به ناحق در ایران و سراسر جهان بازداشت شده اند را به عزیزانشان در خانه برنگرداند از پا نخواهد نشست.

ژیائو وانگ به اتهام جاسوسی در ایران دستگیر و به ۱۰ سال زندان محکوم شده بود. او دانشجوی دکترای تاریخ است و برای تحقیق درباره روابط ایران با قدرت‌های استعماری در دوره قاجار به ایران سفرکرده بود.

مسعود سلیمانی نیز، رئیس انجمن هماتولوژی ایران و پژوهشگر سلول های بنیادی است و به اتهام نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران بازداشت شده بود.

او یک سال پیش با ویزای شش ماهه مطالعاتی راهی ایالت مینه‌سوتای آمریکا شد تا فرصت مطالعاتی خود را در کلینیک مایو در این ایالت بگذراند.

اما پلیس فدرال آمریکا در اکتبر ۲۰۱۸ بلافاصله بعد از رسیدن به خاک آمریکا او را بازداشت کرد و به زندانی در آتلانتا مرکز ایالت جورجیا فرستاد.

گفته شده بود دلیل بازداشت او و دو دانشجوی سابقش خرید هشت ویال (شیشه کوچک) حاوی هورمون رشد انسان بوده که به ادعای مقام‌های آمریکایی جزو مواد تحریمی بوده است.

این دو دانشجوی سابق آقای سلیمانی بعد از مدتی به قید وثیقه آزاد شدند.

وزیر امور خارجه ایران در ماه سپتامبر که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده بود برای آزادی ژیائو وانگ در برابر مسعود سلیمانی که به جرم دور زدن تحریم ها در آمریکا زندانی شده بود، اعلام آمادگی کرده بود.

محمد جواد ظریف، در توییتی «از همه کسانی که در این امر دخیل بوده‌اند، بویژه دولت سوئیس» قدردانی کرد.

به دنبال تبادل موفقیت آمیز این دو زندانی، مقام های ایران روز دوشنبه گفتند که این کشور آماده مبادله زندانیان بیشتری با آمریکا است. محمد جواد ظریف وزیر خارجه در این خصوص گفت: «پس از به خانه باز گرداندن گروگان‌مان در این هفته، کاملا برای تبادل فراگیر زندانیان آمادگی داریم. توپ در زمین ایالات متحده است».

پایان ثبت‌نام داوطلبان انتخابات مجلس؛ حاضران و غایبان نامدار

ثبت‌نام داوطلبان شرکت در رقابت‌های انتخاباتی دوره یازدهم مجلس پس از هفت روز عصر شنبه ۱۶ آذر خاتمه یافت

نامدارترین غایب انتخابات مجلس یازدهم علی لاریجانی است که سه دوره پیاپی ریاست مجلس را بر عهده داشت. محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید مجلس دهم از دیگر شخصیت‌های نامداری است که از ثبت‌نام برای انتخابات این دوره خودداری کرده است.

پروانه سلحشوری، نماینده تهران و عضو فراکسیون‌های امید و زنان، نیز اعلام کرد به دلیل نادیده گرفته شدن نظر و خواست مردم در مجلس، رویه نامناسب نظارت استصوابی و رویدادهای آبان ماه، در انتخابات مجلس شرکت نمی‌کند. وی یک روز پس از اجرای طرح افزایش قیمت بنزین نوشته بود که مجلس مدت‌هاست در راس امور نیست و فاتحه آن خوانده شده است

اما اغلب اعضای فراکسیون امید برای شرکت در رقابت‌های انتخاباتی که دور اول آن دوم اسفند برگزار می‌شود نام‌نویسی کرده‌اند. در میان این افراد، نام نویسی محمود صادقی بازتاب بیشتری در رسانه‌ها داشت. او چند روز پیش و در واکنش به انفعال مجلس در برآوردن انتظارات مردم در جریان اعتراض‌های آبان ماه اعلام کرده بود که استعفا می‌دهد.

در میان داوطلبان شرکت در انتخابات دوره آینده مجلس شماری از همکاران سابق محمود احمدی‌نژاد و اعضای کابینه او در دولت‌های نهم و دهم نیز دیده می شوند. محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم، صادق خلیلیان و محمد عباسی، وزیران جهاد کشاورزی و ورزش و جوانان دولت دهم، فاطمه واعظ‌جوادی، معاون رئیس‌جمهوری در دولت نهم و مسعود زریبافان رئیس بنیاد شهید در دولت دهم از دیگر همکاران سابق محمود احمدی‌نژاد هستند که ثبت‌نام کردند.

الهام امین‌زاده، معاون حقوقی رئیس جمهوری در دولت یازدهم و شهیندخت مولاوردی، دیگر معاون حسن روحانی در این دولت نیز از افراد صاحب نامی بودند که برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی اعلام آمادگی کردند.

کامبیرمهدی‌زاده، داماد حسن روحانی که متولد شهر اهر در آذربایجان شرقی و ساکن تهران است در فرمانداری تبریز ثبت نام کرد.

مصطفی میرسلیم، نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم از افرادی بود که ثبت‌نامش با توجه خاص نمایندگان رسانه‌ها روبرو شد.

محمدباقر قالیباف، شهردار اسبق تهران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز بیانیه‌ای در نقد دولت و کارهای انجام نشده رئیس جمهور صادر کرد و در آخرین دقایق، به داوطلبان حضور در انتخابات مجلس پیوست.

قالیباف در این بیانیه در کنایه‌ای سنگین به انتخاب دوباره روحانی نوشته که در دو سال گذشته یک روز هم آب خوش از گلوی مردم پایین نرفته است: «... بر این باور بودم درختی که ۴ سال ثمر ندهد دیگر ثمر نمی‌دهد از همین رو تلاش شد تا نهال تازه‌ای کاشته شود اما دولت مستقر دوقطبی دروغین ساخت و بر موج سوار شد و توانست با وعده‌های کاذب اعتماد مردم را جلب کند. ماجرای قیمت بنزین درس بزرگی به ما داد و این نگرانی را ایجاد کرد که تا سال ۱۴۰۰ تصمیماتی نابخردانه از جنس ماجرای افزایش قیمت بنزین دور از ذهن نیست و اینجا بود که به این جمع‌بندی رسیدم که باید مجلسی قوی و کارآمد تشکیل شود و تمام هم و غم خود را کنترل دولت و وادار کردن آن به کار و فعالیت در یک سال و نیم باقیمانده از عمرش قرار دهد»

اکثریت مطلق کرسی‌های پارلمان بریتانیا به حزب محافظه‌کار رسید

در حالی که هنوز نتایج همه کرسی‌های مجلس عوام بریتانیا اعلام نشده، حزب محافظه‌کار بیش از ۳۲۶، یعنی نصف به اضافه یک کرسی‌ها را به دست آورد. این تعداد رأی بسیار بیشتر از حد نصاب لازم برای برای تشکیل دولت آینده است و به نوعی بیانگر حمایت رای‌دهندگان از سیاست دولت جانسون برای خروج از اتحادیه اروپا.

به نوشته رویترز، این احتمالا بزرگ‌ترین پیروزی محافظه‌کاران از زمان پیروزی مارگارت تاچر در انتخابات سال ۱۹۸۷ خواهد بود.

حزب محافظه‌کار موفق شده است که در حوزه‌های انتخابی انگلستان که دهه‌ها به حزب کارگر رای می‌دادند برنده شود. این حوزه‌ها در همه‌پرسی سه سال پیش به خروج از اتحادیه اروپا رای داده بودند.

جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر اعلام کرد که از مقام خود کناره‌گیری خواهد کرد و در انتخابات بعدی رهبر حزب کارگر نخواهد بود. او اذعان کرد که این حزب شب «ناامیدکننده‌ای» داشته است.

در اسکاتلند حزب ملی اسکاتلند توانست اکثریت بزرگی از کرسی‌ها را به دست بیاورد. رهبر حزب ملی اسکاتلند گفت این نتیجه به معنای آن است که اسکاتلند دولت بوریس جانسون و خروج از اتحادیه اروپا را نمی‌خواهد.

با اعلام نتایج اولیه و برآوردی که از سرنوشت انتخابات شده، پوند در برابر ارزهای خارجی تقویت شد.

جو سویینسون، رهبر حزب لیبرال دموکرات، یکی از چهره‌های اصلی بود که کرسی خود را از دست داد. وی شعارها و مبارزات انتخاباتیش را علیه برگزیت، خروج از اروپا، متمرکز کرده بود.

با اعلام نتایج ۶۲۷ حوزه انتخابیه حزب محافظه‌کار به ۳۴۸ کرسی رسیده است.

حزب کارگر بیش از ۵۰ کرسی خود را از دست داده و تنها ۲۰۲ نماینده به مجلس فرستاده است.

حزب ملی اسکاتلند ۴۶ کرسی و حزب لیبرال دموکرات تنها ۹ کرسی گرفته‌ است.

messages.comments