twitter share facebook share ۱۳۹۸ مرداد ۲۵ 1158
محمد علی نجفی با بخشش اولیای دم مقتول از قصاص نجات یافت

حمدعلی نجفی شهردار سابق تهران و سیاستمدار اصلاح‌طلب با رضایت خانواده میترا استاد، قصاص نمی‌شود. وی دو هفته پیش در دادگاه به جرم قتل همسرش به قصاص نفس محکوم شده بود.

میترا استاد روز سه‌شنبه هفت خرداد در محل سکونتش واقع در سعادت آباد تهران بر اثر شلیک گلوله به قتل رسید. آقای نجفی همان روز و ساعاتی پس از این اتفاق، با مراجعه به پلیس آگاهی، به قتل همسرش اعتراف کرد.

مسعود استاد، برادر مقتول با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود از بخشش محمد علی نجفی خبر داد. وی از پادرمیانی بزرگان کرمانشاه و کشور در این رابطه خبر داد و گفت: «معامله‌ای با خون آن بزرگوار نکردیم.»

میترا استاد فرزند کاکا برار، استاد ﺗﻨﺒﻮﺭﻧﻮﺍﺯ یاﺭﺳﺎﻥ، متولد اسلام آباد غرب (کرمانشاه) بود.

محمود حاجلویی، وکیل اولیای دم، در پی این خبر، موضوع بخشیده شدن محمد علی ‌نجفی را تایید کرد.

وی به خبرگزاری فارس گفت: «هنوز از جزئیات این موضوع صحبتی نشده اما برادر مرحومه به ما اطلاع داد که می‌خواهند از قصاص نجفی بگذرند»

با وجود بخشش اولیای دم اما احتمال دارد آقای نجفی چند سالی را در زندان بماند.

احمد محمدی سهروردی، عضو هیأت مدیره انجمن آیین دادرسی مدنی ایران در گفت‌وگو با فارس در رابطه گفت: «احتمال سه سال حبس برای قاتل عفو شده می‌رود.»

وی ادامه داد: «چنانچه قاتل با رضایت اولیای دم مواجه شود و رضایت هم از سوی اولیای دم داده شود، از بابت بازدارندگی ارتکاب جرم در جامعه، قاضی می‌تواند تا سه سال حکم حبس برای مجرم تعیین کند.»

طبق قانون مجازات اسلامی، «هرکس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته ولی از قصاص گذشت کرده باشد و یا به هر علت قصاص نشود در صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد دادگاه مرتکب را به حبس از سه تا ده سال محکوم می‌کند.»

دادگاه محمدعلی نجفی در سه جلسه برگزار شد و در آخرین روز تیرماه به پایان رسید. شهردار پیشین تهران همچنین به جرم «نگهداری اسلحه غیرمجاز» به دو سال حبس محکوم شد.

کشتی حامل نفت ایران رفع توقیف شد

نفتکش گریس ۱ با دستور مقامات جبل الطارق رفع توقیف شد. روزنامه جبل الطارق کرونیکل می‌نویسد از ناخدای کشتی تضمین گرفته شده که نفتکش پس از آزادی رهسپار سوریه نشود. 

خبر رفع توقیف این نفتکش، نخست در توییتر روزنامه یاد شده منتشر شد. قرار بود دیوان عالی جبل الطارق صبح پنجشنبه ۱۵ اوت حکم آزادی کشتی را صادر کند اما وزارت دادگستری آمریکا از دولت محلی جبل الطارق خواست توقیف نفتکش را تمدید کند.

قاضی دادگاه اعلام کرد که اطلاعی از درخواست آمریکا ندارد و تصمیم‌اش را بر اساس شواهد و مدارک مربوط به پرونده گرفته است.

حمید بعیدی‌نژاد، سفیر ایران در لندن، در توییتر نوشت که تلاش‌های مذبوحانه آمریکا برای ممانعت از رفع توقیف نفتکش با شکست تحقیرآمیز روبرو شد. او در توییت دیگری تاکید کرد که گفت‌وگوهای مستمری در ۴۰ روز گذشته در سطح سیاسی، حقوقی و فنی با طرف انگلیسی در جریان بود.

مورگان اورتاگاس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که دولت این کشور برای همه خدمه نفتکش گریس ۱ ممنوعیت سفر به آمریکا در نظر خواهد گرفت.

نفتکش گریس ۱ که حامل بیش از دو میلیون بشکه نفت ایران بود، شش هفته قبل توسط پلیس جبل‌الطارق و نیروهای ویژه بریتانیایی به ظن انتقال نفت به سوریه بر خلاف تحریم‌های اتحادیه اروپا توقیف شد. توقیف این نفتکش به بحرانی دیپلماتیک میان ایران و بریتانیا منجر شد. مقامات جمهوری اسلامی این اقدام را راهزنی دریایی خواندند. 

سپاه پاسداران ایران نیز دو هفته بعد از توقیف نفتکش ایران کشتی استنا ایمپرو با پرچم بریتانیا را در آب‌های تنگه هرمز و به اتهام نقض مقررات عبور و مرور دریایی توقیف کرد. ایران سپس اعلام کرد که رفع توقیف از نفتکش گریس ۱ به رفع توقیف از نفتکش بریتانیایی کمک خواهد کرد. بریتانیا اما در واکنش به توقیف استنا ایمپرو، پیشنهاد تشکیل یک ناوگان اروپایی برای حراست از نقل و انتقالات دریایی را داد. 

نظر شما