بازداشت چند کارمند دولت همزمان با انتقادهای روحانی از مبارزه با فساد
حسن روحانی، رئیس جمهوری از رویکرد قوه قضائیه در مبارزه با فساد انتقاد کرد و گفت «این مبارزه با فساد را تبدیل به اختلاف نکنیم». وی در جلسه هیأت دولت گفت «اگر دیده شود همه جناحها، گروهها و تفکرها و هر فردی که فساد کرده پای میز محاکمه است، این وحدت ایجاد می کند اما اگر ببینیم یک عده آن گوشه و کنار پردهای رویشان کشیدهاند و یک عده پای میز محاکمهاند، آن موقع دعوا میشود و نباید اجازه داد دعوا شود».
آقای روحانی پیشتر نیز در سخنرانی در یزد از رسیدگی نکردن قوه قضائیه به فساد دانهدرشتها انتقاد کرده و خطاب به مسئولان این قوه گفته بود: «دادستانها و قضات شریف ما نترسند و به این جناح آن جناح توجه نکنند و با این پروندهها با صراحت و روشنی برخورد کنند. با بردن چند نفر به دادگاه در خصوص مبارزه با فساد، سر مردم کلاه نمیرود و مردم باید بدانند پولهایی بزرگی که از جیب بیتالمال رفته به چه سرنوشتی دچار شده است». روحانی همچنین تهدید کرده بود که اگر قضات و دادستانها درباره فسادهایی که با آنها برخورد نشده توضیح ندهند، مورد به مورد در استانهای مختلف ارقام مربوط به این فسادها را اعلام میکند.
ساعاتی بعد از حمله تند حسن روحانی به قوه قضائیه، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی این قوه، رئیسی جمهوری را به دادن شعارهای انتخاباتی متهم کرد و گفت چرا او بعد از شش سال در سمت ریاست جمهوری الان درباره پروندههای قدیمی صحبت میکند.
ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه هم در واکنش به انتقادات حسن روحانی، این اظهارات را حاشیهسازی خواند و گفت «گرفتارحاشیهها نمیشویم و مصممتر از همیشه پای کار مبارزه بافساد خواهیم ماند». وی به طور تلویحی آقای روحانی را به حاشیهسازی متهم کرد و گفت «وحدت از نظر ما راهبردی است و هرگونه تفرقه و وحدتشکنی خواست دشمن است».
در ادامه محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هم بدون اشاره مستقیم به سخنان آقای روحانی گفته بود که روند «مبارزه با فساد در این ایام اخیر، هرچند به مذاق برخیها خوش نیاید در پیش گرفته شده است».
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری در دفاع از اظهارات آقای روحانی گفت «حرف رئیس جمهور روشن است. او میگوید از مبارزه با فساد استقبال میکند؛ اما مقابله با فساد در همه دستگاهها و نهادها و قوا باشد. این نمیشود که مبارزه با فساد فقط برای دولت باشد؛ باید برای همه دستگاهها باشد».
آقای واعظی همچنین به سرنوشت پرونده اکبر طبری، از مقامات ارشد قوه قضائیه که چند ماه پیش به اتهام فساد بازداشت شد، اشاره کرد و پرسید: «اخیرا گفته شد چند قاضی برکنار شده اند. این حق مردم است که بدانند فساد این قضات چه بوده است؟ گفته شده طبری ۱۶سال فساد داشته است، اما مدتهاست هیچ اطلاعی از وی نیست».
همزمان با جدلهای لفظی اخیر بین دولت و قوه قضائیه، بازداشتها در ارتباط با فساد در ایران ادامه داشت و شماری از کارکنان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به اتهام تخلف بازداشت شدند. همزمان روزنامه شرق نیز خبر داد که «سه مدیر ارشد وزارت بهداشت ایران در دوره وزارت حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر قبلی، به اتهام فساد مالی بازداشت شدند»
روحانی: در نیویورک میتوانستم تصمیم بگیرم تحریمهای آمریکا را بشکنیم
حسن روحانی، رئیس جمهوری گفت که در جریان سفر اخیرش به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد «پیشنهادهای خوبی برای شکستن تحریم آمریکا داده شد» اما ایران این پیشنهادات را نپذیرفت.
آقای روحانی که در کرمان سخرانی میکرد گفت «میتوانستم تصمیم بگیرم که تحریم را بشکنیم و شرایط طوری بود که باید به رئیس جمهور آمریکا اعتماد میکردیم که کار بسیار سختی بود، شاید اگر رئیس جمهور دیگری در آمریکا بود این کار تا اول مهر ماه انجام و تمام می شد».
پیش از این گزارش هایی غیررسمی درباره ارائه طرح توقف تحریم های آمریکا در برابر بازگشت ایران به اجرای کامل تعهداتش در برجام و دائمی کردن برخی از تعهدات این توافق از سوی ایران منتشر شده بود. گزارش های دیگری هم مبنی بر احتمال موافقت آمریکا با گشایش یک خط اعتباری برای خرید نفت ایران منتشر شده بود. در زمان حضور آقای روحانی در نیویورک نیز ویدئویی منتشر شد که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، را در کنار بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا نشان میداد که رو در روی رئیس جمهور ایران به او می گفت اگر نیویورک را بدون دیدار با ترامپ ترک کنید، فرصتسوزی خواهد شد.
این اظهارات رئیس جمهور درحالی مطرح می شود که با گذشت یک سال از اجرای تحریم های نفتی آمریکا علیه ایران، به گفته حسن روحانی «وضعیت کشور عادی نیست» و به دلیل ناتوانی در فروش نفت تحریم شده، دولت برای اداره کشور با مشکل مواجه است.
رییس جمهور بولیوی از سمت خود کنارهگیری کرد
اوو مورالس رییسجمهور بولیوی روز یکشنبه کنارهگیری از سمتش را رسما اعلام کرد. او در نطق تلویزیونیاش گفت: «آرزوی بزرگ ما این است که صلح به جامعه بازگردد.»
آلوارو گراتسیا معاون رییسجمهوری به همراه تعداد زیادی از وزرا و نیز ویکتور بوردا، رییس مجلس نمایندگان و ماریا چوک کوئیسپه رییس کمیسیون انتخابات نیز از پستهای خود کنارهگیری کردند.
مورالس در نطق تلویزیونی خود از کودتای مردم و مخالفانش علیه خود سخن گفت. ساعتی بعد او در توییترش از دستور غیرقانونی بازداشتش توسط پلیس خبر داد و نوشت گروههای خشونتگرا به خانه او حمله کردهاند.
رییس پلیس بولیوی اما خبر دستور بازداشت مورالس را تکذیب کرد و گفت پلیس چنین دستوری دریافت نکرده است.
مورالس که پس از استعفا از ریاست جمهوری بولیوی پیشنهاد پناهندگی مکزیک را پذیرفته بود، با هواپیمای دولت مکزیک، وارد مکزیکوسیتی، پایتخت این کشور شد. وی پس از پایین آمدن از هواپیما در یک کنفرانس خبری گفت که به این دلیل از بولیوی فرار کرده است که جانش در خطر بوده است.
موارالس که ۲۰ اکتبر برای چهارمین بار متوالی از ۱۴ سال پیش، رییسجمهور بولیوی شده بود پیش از اعلام کنارهگیریاش و با افزایش اعتراضات علیه او برای برگزاری انتخابات جدید اعلام آمادگی کرده بود.
او در یک نطق تلویزیونی گفته بود قصد دارد یک انتخابات ملی جدید برگزار کند و افزون بر این تمام قضات دادگاه عالی انتخابات بولیوی نیز تغییر خواهند کرد. پلیس و ارتش اما از او برای برگزاری انتخابات مجدد حمایت نکرده بودند.
فرمانده نیروهای مسلح بولیوی و رییس پلیس این کشور به طور جداگانه در تلویزیون ظاهر شده و از مورالس خواستند از مقامش کنارهگیری کند.
دادستان کل بولیوی نیز اعلام کرد که تحقیقاتی درباره اعضای کمیسیون انتخابات را به دلیل بینظمی در انتخابات ۲۰ اکتبر آغاز خواهد کرد.
کمیسیون انتخابات بولیوی حدود سه هفته پیش اعلام کرده بود که رئیس جمهوری چپگرای این کشور با اختلاف اندکی پیروز رقابتهای انتخاباتی شناخته میشود. در پی این اقدام موجی از اعتراضهای شدید به راه افتاد که از همان روزهای نخست و با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.
در جریان سرکوب جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری بولیوی، که نیروهای اپوزیسیون و بسیاری از شهروندان آن را حاصل تقلب عنوان میکنند، دستکم سه نفر کشته و حدود ۲۰۰ نفر مجروح شدهاند.
بنزین در ایران گران شد، سهمیهبندی آغاز
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در ایران اعلام کرد که از آغاز روز جمعه ۲۴ آبان سهیمهبندی بنزین آغاز شده و قیمت هر لیتر بنزین سهمیهبندی ۱۵۰۰ تومان و هر لیتر بنزین آزاد ۳ هزار تومان است.
آغاز سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین بدون اعلام قبلی انجام شده است.
پیش از آغاز سهمیهبندی قیمت هر لیتر بنزین هزار تومان بود. به این ترتیب قیمت بنزین سهمیهای نسبت به نرخ قبلی بنزین ۵۰ درصد بالا رفته و بنزین آزاد هم سه برابر شد.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی میگوید سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین مصوبه شورای عالی هماهنگی سران سه قوه در حکومت ایران بوده است.
بنزین سهمیهای با استفاده از کارتهای سوخت ارائه میشود.
سهمیه ماهانه بنزین در ایران
نوع وسیله |
سهمیه ماهانه (لیتر) |
سواری شخصی بنزینی |
۶۰ |
سواری شخصی دوگانه سوز |
۳۰ |
تاکسی بنزینی |
۴۰۰ |
تاکسی دوگانه سوز |
۲۰۰ |
موتورسیکلت |
۲۵ |
وانت کم مصرف بنزینی |
۲۰۰ |
وانت کم مصرف دوگانه سوز |
۶۰ |
وانت پر مصرف بنزینی |
۳۰۰ |
وانت پر مصرف دوگانه سوز |
۱۲۰ |
آمبولانس |
۵۰۰ |
محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، گفت دولت ایران درآمدهای ناشی از افزایش قیمت را صرف ارائه حمایت معیشتی کند.
به گفته آقای نوبخت ۶۰ میلیون نفر از شهروندان ایرانی شرایط دریافت این کمکها را دارند. وزارت رفاه موظف شده است تا خانوارهای مشمول دریافت کمکها را شناسایی و اعلام کند. پرداختهای حمایت معیشتی هر خانوار ایرانی بین ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان خواهد بود.
نظر شما