twitter share facebook share ۱۳۹۹ تیر ۱۷ 1807

نزدیک به دو هفته است که اعتراضات سراسری در شهرهای آمریکا و جهان در اعتراض به کشته شدن جورج فلوید به دست پلیس آمریکا به راه افتاده است و فعالان مدنی خواهان همبستگی با جنبش «جان سیاهان مهم است» شده اند.

اما فلوید تنها یکی از صدها آمریکایی است که هر ساله توسط پلیس کشته می شوند و این درحالی است که چنین حوادثی در سایر کشورهای توسعه یافته به ندرت اتفاق می افتد. مقایسه های آماری نشان می دهد که پلیس آمریکا بیش از پلیس سایر کشورهای توسعه یافته، افراد را هدف تیراندازی، دستگیری و زندان قرار می دهد. البته در مورد هیچ کشوری، اطلاعات دقیقی در خصوص اینکه پلیس چه تعداد افراد را هدف گلوله قرار داده، دستگیر می کند یا به زندان می فرستد وجود ندارد؛ لذا اینکه دقیقا مشخص کنیم آمریکا در مقایسه با سایر کشورهای توسعه یافته در چه جایگاهی قرار دارد، کار راحتی نیست.

«جیمز کومی» مدیر سابق اف بی آی سال 2015 خطاب به کمیته قضایی مجلس گفت که «ما نمی توانیم در این زمینه به شکل دقیق و علمی بحث کنیم، زیرا داده ای نداریم؛ من نمی توانم به شما بگویم که چند نفر ماه گذشته یا سال گذشته در آمریکا توسط پلیس هدف گلوله قرار گرفتند».

بنابراین برای بررسی مسئله، ما مجبوریم روی اعداد و ارقام تقریبی تکیه کنیم؛ اما همین ارقام تقریبی هم تصویری کامل به ما ارائه می دهند. یافته های یک بررسی از سوی دفتر آمار عدالت نشان می دهد که طی ده ماه، از ژوئن 2015 تا مارس 2016 در جریان دستگیری و سایر روندهای قضایی مرتبط، مجموعا 1348 مرگ رخ داده است؛ یعنی به طور میانگین 135 مرگ در هر ماه.

این امار را وقتی با انگلیس مقایسه می کنیم، می بینیم که بر اساس برخی گزارش ها در آن کشور تنها 13 نفر در جریان بازداشت توسط پلیس، در مدت مشابه، جان خود را از دست داده اند و در استرالیا نیز 21 مرگ در جریان بازداشت در سالهای 2015-16 رخ داده است.

همچنین پلیس آمریکا نسبت به سایر کشورهای توسعه یافته، بیشتر به سوی مردم شلیک می کند؛ آمار اف بی آی نشان می دهد که 407 نفر در سال 2018 درجریان عملی که «قتل قابل توجیه» نامیده می شود، هدف گلوله پلیس قرار گرفتند. اما این آمار توسط گروههای حقوق بشری و سازمان های خبری ای که خشونت پلیس را بیش از این می دانند، به سخره گرفته شده است. برای مثال واشنگتن پست گزارش می دهد که 1004 نفر در نتیجه شلیک پلیس در سال 2019 کشته شده اند و گروه Mapping Police Violence این آمار را 1099 نفر می داند.

اظهارات کومی در کمیته قضایی مجلس، گویای آن است که خود اف بی آی هم قبول دارد که ارقامش تمام واقعیت را نشان نمی دهد؛ با این وجود حتی آمار و ارقام اف بی آی (که به زعم بسیاری، واقعیت را کمتر از آنچه هست نشان می دهد) از بسیاری از کشورهای دیگر بدتر است. در کشورهای دیگر، با حوادث تیراندازی پلیس به شدت برخورد می شود و پلیس نیوزیلند و انگلیس (به جز ایرلند شمالی) به طور معمول سلاح گرم حمل نمی کنند.

در بین کشور های گروه جی 7 کانادا نزدیکترین رویکرد را به آمریکا دارد. بررسی سی ان ان در این خصوص نشان می دهد که بین سالهای 2000 و 2017، پلیس های این کشور 461 برخورد منجر به قتل داشته اند.

آمریکایی ها نسب به همقطاران خود در جهان، با احتمال بیشتری از دستگیری و زندان مواجه هستند. سال 2018 مجموعا 10310960 نفر، یعنی از هر 32 آمریکایی یک نفر دستگیر شدند. این ارقام نرخ دستگیرشدگان امریکا را بسیار بیشتر از انگلیس و استرالیا نشان می دهد. در جریان رویارویی با پلیس نیز، احتمال اینکه آمریکاییان سیاهپوست هدف زور و خشونت پلیس قرار گیرند بیشتر است و این همان چیزی است که اعتراضات مردم را برانگیخته است.

طبق مطالعاتی که سال 2016 در ژورنال سلامت آمریکا منتشر شد، مردان سیاهپوست سه برابر بیشتر از مردان سفیدپوست محتمل است که توسط پلیس کشته شوند. از کشورهای دیگر ارقامی در دست نداریم که بخواهیم مقایسه کنیم ولی در کل، در مقایسه با سایر کشورها، آمریکایی های بیشتری در معرض سروکار داشتن با سیستم دادرسی کیفری و زندانی شدن هستند.

به گزارش World Prison سازمانی که در لندن مستقر بوده و جمعیت سالانه زندانیان جهان را شمارش می کند، آمریکا بزرگترین جمعیت زندانی در جهان را دارد و فقط چهار شهر آمریکا، جمعیتی بیش از جمعیت زندانیان کشور را دارا می باشند. زندان های امریکا با 2.2 میلیون نفر جمعیت، از شهرهای واشنگتن دی سی، بوستون و میامی پر جمعیت تر هستند. شمار زندانیان در سراسر کشور بالاست؛ اگر هر ایالت آمریکا را یک کشور بدانیم، در لیست کشورهایی که بالاترین نرخ زندانی در جهان را دارند، 31 کشور اول، ایالت های آمریکا خواهند بود. شمار زندانیان سه ایالت اوکلاهاما، لوئیزیانیا و می سی سی پی بیش از هزار نفر است؛ یعنی بیش از یک نفر از هر صدنفر ساکن این ایالات، سال 2018 زندان بودند. در مقایسه، می بینیم که بالاترین جمعیت زندانی خارج از آمریکا، از آن السالوادور است که از هر صدهزار نفر 614 نفر زندانی می شوند.

سیاهپوستان آمریکا یک سوم جمعیت زندانی کشور را تشکیل می دهند و این درحالی است که تنها یک هشتم جمعیت آمریکا سیاهپوست هستند. در انگلیس و کانادا نیز مشکلات مشابهی وجود دارد، اما نه در این مقیاسی که در آمریکا می بینیم. داده های حاضر تصویری واضح و نگران کننده به ما ارائه می دهند و نشان می دهند که چرا اصلاح در ساختار قضایی و پلیس، خواست اصلی تظاهرکنندگان است.

*منبع: سی ان ان

مترجم: فاطمه رادمهر

نظر شما