twitter share facebook share ۱۴۰۰ آبان ۲۰ 1154

مهمترین اخبار انتخابات 2021 آمریکا برای من پیروزی عبدالله حمودی به عنوان شهردار دیربورن در میشیگان بود. این شهر از بسیاری جهات نقشی محوری در توانمند سازی جامعه عرب-آمریکایی ایفا کرده است.

از زمانی که عرب-آمریکایی ها در اواخر دهه 1970 به شکل سازمان یافته وارد سیاست شدند، با موانع و محدودیت های بسیاری روبرو بودند. سال 1983 یکی از نامزدهای شهرداری فیلادلفیا در گردهمایی عرب-آمریکایی ها حضور یافت اما وقتی رقیبش او را به خاطر گرفتن کمک مالی از اعراب به چالش کشید، این کمک ها را پس داد. سایر نامزدها نیز وقتی به خاطر حمایت عرب-آمریکایی ها به چالش کشیده می شدند، عرب تباران را از کارزارهای انتخاباتی خود بیرون رانده یا از این جامعه دوری می کردند.

سال 1984 کشیش جسی جکسون کمپینی را برای انتخابات ریاست جمهوری راه انداخت و از حضور عرب تباران در کارزار خود استقبال کرد. جامعه عرب-آمریکایی که از به رسمیت شناخته شدن و احترامی که از سوی آقای جکسون می دیدند هیجان زده شده بودند، در گردهمایی های او در سراسر کشور شرکت کردند. دیربورن نیز از این قاعده مستثنی نبود. این تجربه خوبی برای ما بود و برای اینکه به دستاوردهای خود تداوم ببخشیم، اقدام به تأسیس انستیتو عرب-آمریکایی کردیم. وظیفه انستیتو این بود که عرب تباران را تشویق به شرکت در انتخابات های مختلف هم به عنوان نامزد و هم به عنوان رأی دهنده کند.

اوایل سال 1985 یک خانم جوان عرب-آمریکایی از دیربورن که در انستیتوی ما عضو بود، با ما تماس گرفت و خبر داد که یکی از نامزدهای رقابت شهرداری آن سال، یک روزنامه نگار را استخدام کرده و به منازل ساکنان دیربورن می فرستد. این روزنامه نگار به مردم می گوید «بیایید در مورد مشکل اعراب صحبت کنیم؛ تعداد آنها بسیار زیاد است؛ به زبان ما حرف نمی زنند؛ ارزش های آنها با ما مشترک نیست و شیوه زندگی ما را خراب می کنند». این صحبت های نژادپرستانه مؤثر بود و باعث پیروزی این نامزد در انتخابات شد.

دیربورن شهری کوچک در مجاورت دیترویت است که دهه 1980 حدود 90000 نفر جمعیت داشت. این شهر توسط هنری فورد اوایل قرن بیست ساخته شد. کارگران و خانواده هایشان در نزدیکی کارخانه شرکت فورد و کارخانه های فولاد در ضلع شرقی شهر زندگی می کردند و مدیران، ساکن منطقه مجلل تر غربی بودند.

فورد به داشتن عقاید نژادپرستانه معروف بود لذا علاوه بر جداسازی کارگرانش، به سیاه پوستان و یهودیان کمی اجازه حضور در جامعه را داده بود. هر ساله مهاجران جدیدی برای کار در کارخانه فورد وارد دیربورن می شدند و جایگزین کسانی می گشتند که توانسته بودند جایگاه اجتماعی و اقتصادی خود را ترفیع داده و شغل خود را تغییر دهند.

در دهه های 1970 و 1980 بیشتر این مهاجران جدید را اعرابی تشکیل می دادند که از جنگ داخلی لبنان گریخته بودند. بنابراین اقدام این نامزد نژادپرست گرچه دردناک ولی عجیب نبود.

یک روز پس از این تماس به دیربورن پرواز کرده و با جامعه عرب-آمریکایی آنجا صحبت کردم. به آنها گفتم وجود شما در این شهر نه یک مشکل، که تحقق بخش آینده ای روشن است. فهمیدم که چون جامعه عرب-آمریکایی دیربورن نوپا است و تعداد کمی از آنها برای شرکت در پای صندوق های رأی ثبت نام کرده اند، نامزد شهرداری احساس کرده که آنها هدف آسانی برای حمله هستند و می تواند از قبل این تهاجم، رأی سفیدپوستان را بگیرد. پس با چندین گروه محلی کار تشویق جامعه عرب را به شرکت در انتخابات و رأی دادن آغاز کردم.

نتیجه تلاش های ما این شد که چهار سال بعد همان زنی که به ما زنگ زد و از اقدام نژادپرستانه یکی از نامزدهای شهرداری خبر داد، خود به عضویت شورای شهر انتخاب شد و اولین عرب-آمریکایی لقب گرفت که در دیربورن به این سمت می رسد. ده سال بعد در شرایطی که شمار رأی دهندگان عرب-آمریکایی به 7000 نفر می رسید، همان شهردار نژادپرست در یکی از گردهمایی هایی که ما برگزار کرده بودیم، سخنرانی کرد؛ سخنان خود را به زبان عربی آغاز نمود و کلید نمادین شهر را به من داد.

در رویداد دیگری که سال 2003 در دیربورن میزبانی کردیم، تمام نامزدهایی که از حزب دموکرات نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده بودند، حضور یافتند. سال 2013 رئیس و اکثریت اعضای شورای شهر را عرب-آمریکایی ها تشکیل می دادند و اکنون دیربورن در شرایطی که بیشتر ساکنانش را عرب تباران تشکیل می دهند، اولین شهردار عرب-آمریکایی را انتخاب کرده است.

پدر و مادر عبدالله حمود مهاجران لبنانی بودند؛ پدرش راننده کامیون بود و مادرش کسب و کار کوچکی داشت. حمود که دو مدرک کارشناسی ارشد دارد، سال های 2017 و 2019 به عنوان نماینده ایالتی انتخاب شد و اولین آمریکایی عرب تبار لقب گرفت که به نمایندگی دیربورن در مجلس قانونگذاری میشیگان رسید.

حالا علاوه بر مقام شهرداری که در دست عرب تباران است، از هفت عضو شورا، چهار نفر (از جمله رئیس شورا) عرب-آمریکایی هستند. رئیس پلیس آمریکا، چندین قاضی و هر سه مدیر دبیرستان های دولتی دیربورن عرب تبار هستند و اقتصاد شهر با حضور عرب تباران به حیات خود ادامه می دهد. همچنین شهردار دو شهر همجوار دیربورن هایتس و هامترامک نیز عرب تبار می باشند.

*منبع: نشنال

مترجم: فاطمه رادمهر

نظر شما