twitter share facebook share ۱۳۹۸ تیر ۲۱ 1312
ایران غنی سازی بالای ۳.۶۷٪ را آغاز کرد

با پایان ضرب‌الاجل ۶۰ روزه ایران به اروپا، تهران اعلام کرد که غنی سازی اورانیوم خود را به بیش از سطح توافق سال ۲۰۱۵ می‌رساند.

صبح روز یکشنبه ۱۶ تیر در یک نشست خبری با حضور علی ربیعی، سخنگوی دولت، عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت خارجه و همچنین بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، گام دوم ایران در کاهش تعهدات برجامی اعلام شد و تهران تاکید کرد که برای گام سوم و گام‌های بعدی نیز برنامه ریزی کرده است.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در مورد اینکه گام سوم ایران در صورت عمل نکردن اروپا به تعهدات برجامی خود چه خواهد بود، اظهار داشت: «سازمان انرژی اتمی اجرا کننده تصمیمات است و تصمیم گیرنده نیست. البته ما اطلاعات فنی و تخصصی را به مسئولان ارائه می کنیم و حتی در ۱۸ اردیبهشت اطلاعات و پیش بینی ها برای خروج آمریکا از برجام را به مسئولان ارائه کرده بودیم.»

عباس عراقچی در ابتدای این نشست اعلام کرد که هدف ایران از این اقدامات حفظ برجام است، هرچند ممکن است اگر طرف مقابل از این فرصت‌های ۶۰ روزه استفاده نکند، منجر به پایان برجام شود.

عراقچی در عین حال با گلایه از اروپایی‌ها گفت: «اینکه اروپایی ها نتوانستند خواسته های ما را برآورده کنند به این معنی نیست که رایزنی‌های دیپلماتیک تعطیل شده باشد و ایده‌ای نباشد.»

وی تاکید کرد که با خروج قطعی آمریکا از برجام دیگر مفهومی به‌نام ۱+۵ وجود نداد اما آمریکا می‌تواند در صورت برداشتن تحریم‌ها و بازگشت به شرایط قبل از تحریم در جلسات ایران و ۱+۴ حضور پیدا کند.

گام دوم ایران برای افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم با واکنش‌های بین‌المللی مواجه شد. بنیامین نتانیاهو بلافاصله پس از پایان نشست خبری مقامات ایرانی، گام دوم ایران را اقدامی بسیار خطرناک عنوان کرد و از کشورهای اروپایی خواست تا تحریم‌ها علیه ایران را فعال کنند.

دفتر کاخ ریاست جمهوری فرانسه هم در بیانیه‌ای اقدام ایران در خصوص افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم را محکوم کرد. در بیانیه کاخ الیزه همچنین به این نکته اشاره شد که مکانیسم ماشه در قبال اقدام تازه ایران فعال نمی‌شود.

مکانیسم ماشه به ساز و کاری در توافق هسته‌ای ایران و گروه کشورهای ۵+۱ اطلاق می‌شود که در آن عدول ایران از تعهداتش باعث می‌شود تحریم‌های سازمان ملل به صورت خودکار مجددا علیه تهران فعال شوند.

بیش از ۴۰ زخمی و یک فوتی در پی زلزله ۵.۷ ریشتری خوزستان

زلزله‌ای به قدرت ۵.۷ ریشتر بامداد دوشنبه ۱۷ تیر شهر مسجد سلیمان در استان خوزستان را لرزاند و در کشورهای همسایه از جمله کویت نیز احساس شد.

این زلزله در ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه و در عمق ۱۷ کیلومتری زمین رخ داد.

اسماعیل نجار رئيس ستاد بحران ایران در گفتگو با خبرگزاری ایسنا در این خصوص گفت: «بر اساس گزارش‌های اولیه ۴۰ نفر در اثر زمین‌لرزه مسجد سلیمان مصدوم شده‌اند که بیش از نیمی از آن به شکل سرپایی درمان شدند. همچنین یک نفر هم جان خود را از دست داده که به علت وحشت ناشی از زلزله و سکته بوده است.»

فرماندار مسجدسلیمان همچنین اعلام کرد: «متاسفانه بیش از ۵۰ درصد از منازل مناطق روستایی دچار خسارت شده‌اند.»

تلاش بی‌نتیجه ایران برای تصرف یک نفتکش بریتانیایی

بر اساس گزارش‌های منتشر شده پنج قایق تندروی سپاه تلاش کردند یک نفتکش بریتانیایی را در تنگه هرمز متوقف کنند؛ تلاشی که در اثر ورود یک ناو بریتانیایی، بی نتیجه به پایان رسید. سپاه پاسداران این خبر را تکذیب کرد.

این خبر از سوی شبکه خبری سی‌ان‌ان و فاکس‌نیوز آمریکا به نقل از منابع نظامی این کشور رسانه‌ای شد. در این گزارش‌ها آمده که پنج قایق تندروی متعلق به سپاه پاسداران تلاش کرده یک نفتکش بریتانیایی را در تنگه هرمز متوقف کرده و به آب‌های ایران بکشانند. 

وزارت دفاع بریتانیا خبر تلاش ناموفق سه قایق تندروی ایران برای توقف کشتی بریتانیایی در تنگه هرمز را تایید کرد. اما سپاه پاسداران ایران ساعاتی پس از انتشار این گزارش این خبر را تکذیب کرد. روابط عمومی منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه در یک اطلاعیه نوشت: «گشت‌های شناورهای نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس طبق روش‌های جاری و ماموریت های ابلاغی برقرار و با هوشمندی، دقت و صلابت در حال انجام است و طی ۲۴ ساعت اخیر نیز هیچ مواجهه‌ای با شناورهای بیگانه از جمله شناورهای انگلیسی صورت نگرفته است.»

در ادامه این اطلاعیه تصریح شده که در صورت داشتن دستور منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه در محدوده جغرافیایی خود بدون درنگ، با قاطعیت و به سرعت نسبت به انجام آن اقدام می‌کند.

در گزارش خبرگزاری‌ها آمده است که پس از نزدیک شدن یک ناو بریتانیایی، قایق‌های سپاه ناگزیر به عقب نشینی شده‌اند. این نفتکش بریتانیایی حامل یک میلیون بشکه نفت بوده است.

سی‌ان‌ان و فاکس‌نیوز به نقل از ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کردند که ماجرای نزدیک شدن قایق‌های تندروی سپاه به نفتکش یاد شده توسط یک هواپیمای وابسته به نیروی هوایی آمریکا فیلمبرداری شده است. آمریکا هنوز این فیلم را در اختیار رسانه‌ها قرار نداده است

نظر شما