twitter share facebook share ۱۴۰۰ اردیبهشت ۱۷ 899

بازیگران فیلم و سریال و رهبران سیاسی در عراق، ویدئوهایی از خود در حال تزریق واکسن کووید 19 منتشر می کردند تا مردم را تشویق به واکسن زدن نمایند؛ اما اکثر عراقی ها توجهی به این امر نمی کردند. حالا به گفته مقامات عراق پس از آنکه روحانی شیعه «مقتدی صدر» هفته گذشته واکسن زد، هزاران نفر از مردم ترغیب شده اند که برای دریافت واکسن اقدام کنند.

عراق اولین محموله از واکسن های کرونا را ماه مارس دریافت کرد، اما از آنجا که عراقی ها اقدامات دولت را به دیده تردید می نگرند، تمایلی به قبول توصیه های مقامات و تزریق واکسن نداشتند. تاکنون حدود 400,000 نفر از مردم واکسینه شده اند که این میزان یک درصد از جمعیت 40 میلیونی عراق را شامل می شود؛ این درحالی است که عراق 600,000 دوز واکسن وارد کرده است.

ویدئویی که از یکی از مراکز واکسیناسیون در نجف منتشر شد، آقای صدر را در شرایطی نشان می داد که با عمامه و ماسک، آستین خود را برای زدن واکسن بالا می زند.

مقامات بهداشتی عراق گفتند که این ویدئو هزاران نفر را ترغیب کرده است که به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. بسیاری از این افراد، مردم ساکن جنوب عراق هستند؛ جایی که صدر در آنجا طرفداران بسیاری دارد. پیش از انتشار ویدئو، در کل استان نجف روزانه چند صد واکسیناسیون انجام می شد؛ اما روز دوشنبه این میزان افزایش یافت و به نزدیک دوهزار تزریق در روز رسید. افزایش متقاضیان به حدی بود که روز سه شنبه دوزهای واکسنی که در اختیار مقامات بهداشتی این استان قرار گرفته بود، تمام شد.

برخی از کسانی که در مراکز واکسیناسیون در شهرک صدر بغداد حضور یافتند، عکس هایی از این روحانی در دست داشتند.

عراق تا کنون بیش از یک میلیون مورد ابتلا به کرونا و 15640 مرگ ناشی از این ویروس ثبت کرده است. در شرایطی که گسترش این ویروس در کشور رو به فزونی گرفته است، بسیاری از عراقی ها به دلیل انتشار شایعه هایی مبنی بر اینکه تزریق واکسن باعث ناباروری و نقایص مادرزادی می شود، از تزریق واکسن اجتناب می کنند. نهادها و سازمان های دولتی به خاطر ابتلا به فساد و سوء مدیریت، کارایی لازم را ندارند و مردم اعتماد خود را به این نهادها از دست داده اند.

در دوران همه گیری، بیمارستان های فرسوده کشور که فاقد امکانات کافی هستند، با ازدحام بسیاری مواجه شده اند. ماه گذشته در یکی از بیمارستان های بغداد، انفجار یک کپسول اکسیژن منجر به بروز آتش سوزی گسترده ای شد و در شرایطی که بیمارستان فاقد سیستم اطفای حریق بود، بیش از صد نفر جان خود را از دست دادند.

دولت عراق در تلاش برای مهار این ویروس، قرار است با پایان ماه رمضان، از هفته آینده قرنطینه ده روزه اعمال کند؛ بنابراین مراکز خرید، فروشگاهها و رستوران ها بسته خواهند شد و برگزاری اجتماعات ممنوع می شود.

*منبع: نیویورک تایمز

مترجم: فاطمه رادمهر

نظر شما