twitter share facebook share ۱۳۹۸ آبان ۱۷ 1185
نامه روحانی به سران شورای همکاری خلیج فارس

یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه ایران خبر داد که این کشور از طریق کویت پیام های مکتوب با امضای «حسن روحانی»، رئیس جمهور ایران، به ملک «سلمان بن عبدالعزیز»، پادشاه عربستان، و «حمد بن عیسی آل خلیفه»، شاه بحرین، ارسال کرده است.

این مقام آگاه به روزنامه «الجریده»، چاپ کویت، خبر داد که این پیام درباره طرح ایران برای تأمین امنیت تنگه هرمز و صلح با همه همسایگان در منطقه است و افزوده که این نامه ها به معاون وزیر خارجه کویت داده شده تا آنها را به پادشاهان عربستان و بحرین برساند و این اولین بار است که چنین پیامی در این سطح ازجانب ایران به عربستان و بحرین ارسال می شود.

این مقام افزوده که ایران نمی خواسته این پیغام ها را ازطریق دفاتر حافظ منافع عربستان و بحرین ارسال کند و تأکید کرده که کانال های دیپلماتیک ایران این موضوع را پیگیری کرده و پاسخ های مثبتی از کشورهای منطقه به خصوص در موضوع امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز دریافت کرده است.

این گزارش افزوده که پیشنهاد ایران برگزاری کنفرانسی در سطح سران احتمالا در کویت برای تفاهم و همکاری میان کشورهای منطقه است و در آن این موضوع مطرح شده که کشورهای منطقه برای تهدید هیچ کشور دیگری در منطقه با کشورهای دیگر همکاری امنیتی و نظامی نکنند.

درحالی انتشار این خبر توسط وزارت خارجه ایران و کویت تأیید می شود که عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه عربستان سعودی دوم آبان، در پاسخ به پرسشی در مورد کوشش فرانسه جهت انجام مذاکره بین ایران و آمریکا و ازجمله برداشته شدن تحریم‌های علیه ایران توسط رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: « عمل مهم است نه حرف. اعضای دولت ایران حرف می‌زنند اما قدرتی ندارند. آنهایی که قدرت دارند، مانند سپاه پاسداران، خواستار مذاکره نیستند.»

آمریکا، مجتبی خامنه‌ای و تعدادی از نزدیکان رهبر انقلاب را تحریم کرد

ایالات متحده آمریکا، همزمان با سالگرد اشغال سفارت این کشور در تهران، شماری از نزدیکان رهبر ایران، از جمله مجتبی خامنه‌ای، فرزند او را تحریم کرد.

محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر آیت‌الله خامنه‌ای، وحید حقانیان معاون اجرایی این دفتر، غلامعلی حداد عادل و علی اکبر ولایتی، از مشاوران آقای خامنه‌ای، غلامعلی رشید، فرمانده قرارگا‌ه مرکزی خاتم‌الانبیاء، ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه، حسین دهقان وزیر سابق دفاع ایران و مشاور آیت الله خامنه‌ای در حوزه دفاعی و پشتیبانی از نیروهای مسلح و محمدحسین افشردی، معروف به محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در شمار تحریم‌شدگان هستند.

در بیانیه‌ای که وزارت خزانه‌داری آمریکا در این ارتباط منتشر کرده، به نقل از استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری این کشور آمده است که این وزارتخانه «جمعی از مقام‌های انتصابی اطراف رهبر ایران» را هدف قرار داده است. آقای منوچین این افراد را متهم کرده که در «سیاست‌های بی‌ثبات‌سازی» ایران از جمله بمب‌گذاری در قرارگاه تفنگداران نیروی دریایی آمریکا در سال ۱۹۸۳ و بمب‌گذاری در مرکز یهودیان آمیا دست داشته‌اند.

چهار روز پیش نیز آمریکا در تحریم‌های تازه‌ای بخش ساخت و ساز یا عمران ایران را هدف قرار داد. آمریکا می‌گوید به این دلیل که سپاه پاسداران را با فعالیت‌های ساخت و ساز در ایران مرتبط می‌داند، این تحریم‌ها را اعمال کرده است.

تحریم‌هایی از این دست که از سوی دولت آمریکا به شکل یک‌طرفه اعمال می‌شود، به معنای این است که تمامی دارایی‌های این افراد در آمریکا، مسدود می‌شود. همچنین هیچ یک از شهروندان و شرکت‌های آمریکایی یا شرکت‌های دیگری که در آمریکا قرار دارند، اجازه نخواهند داشت که با این افراد معامله‌ای انجام دهند.

اعلام گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران

با دستور رئیس جمهوری از ۱۵ آبان گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران آغاز شد.

حسن روحانی، گازدهی به سانتریفیوژها در تأسیسات هسته‌ای فردو را چهارمین گام جمهوری اسلامی در کاهش تعهداتش در رابطه با توافق اتمی دانست.

حسن روحانی با اعلام آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی تصریح کرد که فعالیت ایران با نظارت آژانس انرژی اتمی خواهد بود.

وی در عین حال گفت: «گام چهارم ما مانند سه گام دیگر قابل بازگشت است و اگر آن‌ها به تعهدات خود در اول ژانویه ۲۰۱۷ بازگردند ما هم به این تاریخ برمی‌گردیم. چون در هفته‌های اخیر به توافق نرسیدیم گام چهارم را برمی‌داریم اما در دو ماه آینده به مذاکرات ادامه می‌دهیم و اگر همه تحریم‌ها برداشته شد و ما توانستیم نفت را بفروشیم و از سود بانک‌های خود استفاده کنیم ما هم به شرایط گذشته بازمی‌گردیم.»

اتحادیه اروپا بلافاصله به سخنان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران واکنش نشان داد و جمهوری اسلامی را فرا خواند تا به تعهدات خود در قبال برجام پایبند بماند.

روسیه نیز از برداشتن گام چهارم ایران ابراز نگرانی کرد. دمیتری پسکوف، سخنگوی نهاد ریاست جمهوری روسیه، برداشتن چنین گامی را نشانه‌ای مثبت ندانست و گفت: «به همین دلیل نیز ما با نگرانی تحولات کنونی را دنبال می‌کنیم.»

به گفته سخنگوی کرملین، مسکو نگرانی ایران از تحریم‌ها را درک می‌کند، اما در عین حال اقدامات اخیر این کشور مبنی بر کاهش تعهدات هسته‌ای را نیز نگران‌گننده می‌داند.

پنج کشته در زمین لرزه شمال‌غرب ایران

بامداد امروز،۱۷ آبان در شمال‌غرب ایران زمین لرزه ای روی داد که تلفات و خساراتی برجای گذاشت. منابع خبری ایران بزرگی این زمین لرزه را ۵.۹ و زمان وقوع آن را حدود ساعت ۲ و هفده دقیقه بامداد به وقت محلی گزارش کردند.

مرکز زمین لرزه حوالی شهر میانه مخابره شده است. به گفته مقام‌های محلی دست‌کم پنج نفر در روستاهای ورنکش بخش ترکمانچای و روستای ورزقان بخش ترک شهرستان میانه جان خود را از دست داده‌اند. شمار زخمی‌ها نیز تا سیصد تن مخابره شده است.

در این زلزله ده‌ها خانه روستایی در این منطقه کاملا ویران شده است. هنوز از ابعاد کلی خسارات این منطقه گزارش دقیقی در دست نیست.

نظر شما