twitter share facebook share ۱۴۰۰ خرداد ۱۶ 1289

تصور کنید که شب گذشته دچار آب ریزش بینی و گلودرد شده اید، وقتی از خواب بیدار می شوید سرفه می کنید و تب دارید؛ در چنین شرایطی ذهن شما به سرعت به سمت کرونا می رود اما اگر واکسینه شده اید چه؟ آیا باید دوباره تست کرونا بدهید؟

چون متخصص بیماری های عفونی هستم غالبا این سؤال را از من می پرسند؛ جواب این سؤال مثبت است. اگر علائم کووید 19 را دارید، حتی اگر واکسینه شده اید باید تست کرونا دهید. اگر فرد واکسینه شده، مبتلا به کرونا شود بیماری شدید نخواهد بود و بستری نخواهد شد اما از آنجا که می تواند ویروس را به افرادی که واکسینه نیستند منتقل کند، باید تست دهد و در صورت مثبت بودن آزمایش، نکات ایمنی از جمله قرنطینه را رعایت کند.

واکسن ها 100% مؤثر نیستند

در طول سال گذشته، واکسن های خوبی توسط محققان ساخته شده و در آزمایش های بالینی کارایی آنها اثبات شده است. واکسن های مدرنا و فایزر در کاهش مرگ و میر و بستری شدن افراد 90% مؤثر هستند اما این بدان معنا نیست که احتمال ابتلای افراد به کرونا را به همین میزان کاهش می دهند.

آخرین تحقیقات نشان می دهد که واکسن های mRNA 70 تا 80% از ابتلا به بیماری جلوگیری می کنند؛ پس این احتمال وجود دارد که اگر فرد واکسینه در معرض ویروس کرونا قرار گیرد، به شکل خفیفی مبتلا شود.

ابتلای فرد واکسینه به ویروس به دو عامل بستگی دارد: شدت قرار گرفتن در معرض ویروس و مقاومت بدن. منظور از شدت قرار گرفتن در معرض ویروس، میزان نزدیکی فرد واکسینه به فرد مبتلا به کرونا و مدت زمان تماس بین دو فرد است. منظور از مقاومت بدن نیز ایمنی و مقاومتی است که بدن هر فرد (صرف نظر از اینکه واکسینه شده یا نشده باشد) به شکل ذاتی در مقابل کووید 19 دارد.

طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، تا 30 آوریل 2021 از مجموع افراد واکسینه شده در آمریکا 10262 نفر مجددا به کرونا مبتلا شده اند اما هیچ علائمی نداشتند یا علائم خفیفی بروز دادند و نیاز به بستری شدن در بیمارستان پیدا نکردند.

خوشبختانه واکسن های mRNA در برابر همه انواع ویروس های کرونا که تاکنون ظهور یافته مقاوم است و در افراد مصونیت خوبی ایجاد می کند البته گاه ویروس می تواند جهش پیدا کند و تأثیر واکسن را از بین ببرد.

*منبع: کانورسیشن

مترجم: فاطمه رادمهر

نظر شما