twitter share facebook share ۱۳۹۵ اسفند ۰۳ 845

منابع سیاسی کویتی می‌گویند که مواضع کویت و عمان بعد از سفر روحانی به کاهش خشم عربستان نسبت به ایران کمک می‌کند اما هنوز نمی‌توان امیدوار بود که تغییری در اوضاع پیش آید.

دیپلماسی ایرانی: منابع آگاه سیاسی کویتی گفتند که سفر رسمی صباح الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت به مسقط که روز دوشنبه انجام شد و سه روز طول خواهد کشید، با هدف تبادل اطلاعات با سلطان قابوس بن سعید، پادشاه عمان در پی سفر اخیر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به عمان و کویت صورت گرفته است.

به گزارش روزنامه العرب، چاپ لندن، این منابع تاکید کردند که شیخ صباح بر ایجاد موضعی یکپارچه میان کویت و عمان در قبال تمایل روحانی برای گشایش فصل تازه ای از روابط با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس کار خواهد کرد. در عین حال آنها می خواهند ایران را برای انجام تحرکاتش در پایتخت های کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تنها رها نکنند و به نوعی بتوانند این تحرکات را زیر نظر داشته باشند.

به گفته این منابع دو دیدگاه در میان طرف های رسمی کویتی بعد از سفر روحانی به کویت نسبت به ایران به وجود آمده است. بخشی از مسئولان کویتی سفر روحانی را در چارچوب موقعیتی می دانند که ایران از تهدیدهای دولت جدید امریکا احساس خطر می کند، ایران این خطر را بعد از تقویت حضور ناوگان دریایی امریکا در سواحل یمن بیشتر احساس کرده است. به اعتقاد آنها این اقدام امریکا سبب شده است تا ایران نسبت به بعضی از مواضعش در برابر کشورهای عربی کوتاه بیاید تا بتواند از فشار امریکایی ها به خود بکاهد. اما بخش دیگری از مسئولان کویتی می گویند که هدف روحانی از سفر به کویت و بیان کلمات زیبا به امیر کویت، ایجاد شکاف در شورای همکاری خلیج فارس و هدف قرار دادن مواضع مشترک این کشورهاست در برابر آن چه آنها تهدید ایران علیه کشورهای منطقه توصیف می کنند.

منابع آگاه سیاسی کویتی همچنین گفتند که سفر روحانی چند هفته بعد از آن انجام می شود که عمان موضعی در حمایت از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در قبال تحولات منطقه از جمله تحولات جاری در یمن اتخاذ کرده است. عمان در گذشته راه خود را از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس جدا کرد و حاضر نشد خود را وارد عملیات موسوم به طوفان قاطعیت در جنگ یمن به رهبری عربستان کند. اما چند ماه پیش مواضع خود را تعییر داد و خود را به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نزدیک کرد. 

این منابع سیاسی کویتی می گویند که مواضع کویت و عمان بعد از سفر روحانی به کاهش خشم عربستان نسبت به ایران کمک می کند اما هنوز نمی توان امیدوار بود که تغییری در اوضاع پیش آید چرا که تهران تا کنون عملا حاضر نشده است از مواضع خود کوتاه بیاید. این منابع همچنین می گویند که کویت در حالی تلاش می کند از خشم عربستان در قبال ایران بکاهد که کویتی ها و عربستانی ها در چگونگی تعامل با ایران مواضع متفاوتی را دنبال می کنند. عربستانی ها بر این باورند که هیچ جایی برای گفت وگوی جدی با تهران باقی نمانده است و تا زمانی که ایران به طور جدی اقداماتی برای تغییر رفتارهایش انجام ندهد نمی توان باب گفت وگو را با آن گشود در حالی که کویتی ها می گویند که مانعی ندارد وقتی که ایرانی ها ما را با جملات زیبا خطاب می کنند ما هم پاسخ آنها را با جملات زیباتر بدهیم.

منبع: دیپلماسی

نظر شما