twitter share facebook share ۱۳۹۵ مهر ۱۲ 1061

دولت افغانستان مدعی است که برای تأمین صلح و کاهش خشونت تلاش می‌کند، اما در برابر دستگیری برخی از روحانیون شیعه و بعضا ترور برخی از عالمان شیعه این کشور با بی‌تفاوتی برخورد کرده و هیچ اقدام درخوری صورت نمی دهد. در ماههای گذشته مردم هرات شاهد ترور و دستگیری علمای شیعه این ولایت بودند در حادثه ای حجت الاسلام والمسلمین «سید یونس علوی» از فضلای شیعه حوزه علمیه هرات توسط افراد مسلح ترور شد و پس از آن خبر دستگیری حجت الاسلام والمسلمین «حاج قربان غلامپور» یکی از روحانیون فعال شهر هرات و مقسم شهریه آیت الله سیستانی توسط نیروهای امنیت ملی افغانستان توجه همه را به خود برانگیخت.

دولت افغانستان مدعی است که برای حفظ امنیت و ثبات شهروندان این کشور از تمام توان خود استفاده می‌کند و «محمد اشرف‌غنی» رئیس‌جمهور این کشور بارها از علما و روحانیون افغان خواسته تا برای برقراری صلح و خشونت زدایی با دولت کابل همکاری کنند.

تقاضای همکاری اشرف‌غنی از علمای افغانستان برای برقراری صلح در حالی مطرح می‌شود که علمای شیعه اولین گروهی هستند که هدف اقدامات تروریستی قرار می‌گیرند و نه تنها دولت این کشور اقدامی در جهت کاهش این معضل انجام نمی‌دهد بلکه در اقدامی ناباورانه اقدام به دستگیری روحانیون فعال و تأثیرگذار جامعه می‌کند.

همین امر موجب شد که حجت الاسلام والمسلمین «سیدعیسی حسینی مزاری» دبیرکل حزب اسلامی تبیان در دیدار با دکتر «شاه جهان نوری»، معاون تأمیناتی ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان از افزایش فشارها بر شیعیان افغانستان گله نموده و خواهان بهبود وضعیت این گروه گردد.

وی با اشاره به اینکه شخصیت ها، حلقات و جریان های شیعی از مصونیت مناسب و لازم برخوردار نیستند، گفت: شیعیان همواره مورد اتهام و سوظن قرار می گیرند و به محض اینکه به ایران رفت و آمد داشته باشند یا قیافه و صحبت شان مثل آنجا باشد، معمولا مُهر اتهام می خورند. این امر نه تنها بین برخی عناصر مخرب دیده می شود که منابعی در دولت به ویژه ریاست عمومی امنیت ملی نیز نسبت به شیعیان بدبین هستند.

در سه یا چهار سال اخیر، بارها شاهد بوده ایم که منسوبین امنیت ملی فردی را دستگیر می کنند و از 3 تا 6 ساعت یا از یک روز تا 3 روز و 1 ماه تا چندین ماه نگه می دارند و مورد بازپرسی قرار می دهند، برای آنان پرونده درست می کنند. اتهام این ها هم این است که به نفع ایران جاسوسی می کنند.

حسینی مزاری با اشاره به اینکه؛ کسانی از سوی امنیت ملی دستگیر و بازداشت می شوند که فعالیت های دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دارند و یا خبرنگار و نویسنده هستند که با مجوز قانونی در صحنه حضور پیدا کرده اند، گفت: بحث جاسوسی تعریف خاص دارد، جاسوس باید به منابع امنیتی دسترسی داشته باشد و بتواند اطلاعات را از یک جای بگیرد و به کشور دیگر بدهد. این در حالی است که کسانی دستگیر می شوند که هیچ ارتباطی به منابع اطلاعاتی ندارند.

اینها به چه جرمی به عنوان جاسوس دستگیر می شوند؟ اگر حرکت در مسیر مسایل دینی به عنوان جرم تلقی می شود به همه بگویند این جرم است و لایحه ای هم به مجموعه ها و مردم بدهند که این خط قرمز نظام است و از این مسیر بروید یا نروید تا افراد و مجموعه ها تکلیف خود را بدانند تا چه رویکردی را انتخاب کنند.
وی اضافه کرد: این درحالی است که ما امروزه بیش از 3 ملیون مهاجر در ایران داریم و خانواده بعضی ها در ایران حضور دارند و حتی بسیاری از مقامات دولتی و نمایندگان پارلمان همین حالا پروانه اقامت ایران در جیب شان است و طبیعی است که این وضعیت رفت و آمد به ایران را درپی خواهد داشت و اگر همه این ها را جاسوس فرض کنیم پس تمام آنانی که به لندن و واشنگتن و سایر پایتخت های کشورهای غربی و خارجی رفت و آمد دارند و یا خانواده های شان در خارج اقامت دارند، همه جاسوس اند و کار استخباراتی می کنند، در این صورت چرا تنها ایران و کسانی که به این کشور رفت و آمد دارند، در مظان اتهام قرار می گیرند؟!!!
وی افزود: ادامه دستگیری های گسترده شخصیت های شیعه از سوی امنیت ملی، به این معنا نیست که شخصیت ها، ارگان ها و حلقات و جریان های شیعی از وجود این روند چیزی نمی دانند و ناراحت نمی شوند و یا راهی برای اعتراض و مقابله ندارند، بلکه خوب می دانند و خیلی جدی هم ناراحت می شوند و راه های متعدد اعتراض، آن هم خیلی گسترده و جدی را بلدند، اما اینکه ناراحتی خود را ابراز نمی کنند و سازمان یافته دست به عمل اعتراضی نمی زنند، بیشتر به خاطر رعایت مصالح و شرایط کشور است. اوضاع سیاسی و امنیتی کشور شکننده است و معضلات زیادی وجود دارد و اگر اعتراض بکنند، ممکن است به نفع صلح و ثبات کشور نباشد و جنبه آسیب رسانی اش بیشتر باشد، لذا همه تاکنون سکوت کردند و اعتراض نمی کنند ولی ممکن است این روند زیاد ادامه پیدانکند

*ابنا

نظر شما