twitter share facebook share ۱۳۹۷ اسفند ۰۶ 1068

ایرلند یکی از کشورهایی است که با این معضل و دغدغه رو به روست. بروز برخی حوادث نیز بر اهمیت موضوع در این کشور، افزوده است. شاید یکی از حوادثی که ضرورت پرداختن به این مهم را مضاعف ساخت، رخدادی بود که برای یکی از دانشمندان برجسته‌ی انجمن عیسی[2] به نام الکساندر رزماتوویچ بکمیرزائو[3] روی داد[4]. وی که برخی او را قربانی شستشوی مغزی داعش می‌دانند[5]، فردی بلاروسی الاصل بود که سایت‌های مختلف درباره‌ی وی اطلاعات متفاوت و گاه ضد و نقیضی را مطرح ساخته‌اند.

به روایت خبرگزاری آیریش کاتولیک، بکمیرزائو پس از آن که به عنوان یک شهروند ایرلندی شناخته شد، برای مبارزه با فرقه‌ای موسوم به دولت اسلامی، ایرلند را ترک کرد. او بر این باور بود که روش‌های کاتولیک مطرح شده در کتاب مقدس، می‌تواند به مقابله با رادیکالیزه شدن و افراط‌گرایی در اسلام کمک کند. اما وی با وجودی که پاسپورت ایرلندی داشت، پیش از ترک کشورش در سال 2013 و عزیمت به سوریه به عنوان یک افراطی مشکوک مسلمان توسط گروه ویژه‌ی گاردا[6] تحت تعقیب قرار گرفت و سرانجام، پیش از سال نو میلادی، توسط نیروهای دموکراتیک کرد تبار سوریه[7]، دستگیر شد[8].

 آیریش تایمز، به نقل از منابع مطلع درباره‌ی او چنین می‌نویسد: «وی در مدت اقامت خود در دوبلین به صورت پاره وقت به عنوان یک نگهبان امنیتی به کار مشغول بوده است. رفته رفته، افسران ویژه‌ی امنیتی گاردا متوجه شدند که او با افراط‌گرایان اسلامی شناخته شده، از جمله یک مرد اردنی که در بازجویی‌ها مشخص شد که به ایرلند سفر می‌کرده است تا افرادی را برای پیوستن به داعش آماده و مهیا کند، در ارتباط است. این مرد اردنی که دادگاه عالی ایرلند او را سرکرده‌ی اصلی داعش در ایرلند خوانده، ولی فاش کردن نام او را ممنوع نموده است، در سال 2016 از ایرلند به کشور خودش بازگردانده شد. چرا که افسران امنیتی ایرلند بر این باور بودند که این فرد اردنی در مدت اقامتش در ایرلند، شمار اندکی از مردم را به پیوستن به داعش دعوت کرده است. بیشتر آنان جوانانی بودند که در ابتدا به منظور مبارزه با تروریست به عراق و سوریه سفر کرده‌اند، اما کم کم در اثر شستشوی مغزی، خود  نیز به داعش پیوستند[9].»

 گزارش برخی از سایت‌ها که بیانگر پیگیری‌های پیام‌های واتساپی بکمیرزائو توسط آژانس‌های امنیتی است، گویای آن است که  مطلب فوق در مورد پیوستن وی به داعش نیز صادق بوده است[10].

پروفسور مایکل بارنز اس.ج، استاد دانشگاه روهامپتون[11] در این باره اظهار داشت: کاتولیک‌های ایرلندی همچون جناب بکمیرزائو که با انگیزه‌های ضدتروریسم، عاقبت خود به یک تروریست مبدل می‌شوند، آن چنان شستشوی مغزی داده شده‌اند که از مسیر اصلی منحرف گردیده‌اند. به عبارت دیگر، آنان از این موضوع غافلند که بایسته است راه حل افراط‌گرایی، درون خود اسلام جستجو شود[12].

اندیشمند و عالم مسلمان ترینیتی کالج[13]، دکتر علی سلیم که در مرکز فرهنگ اسلامی با این دغدغه به فعالیت می‌پردازد، باور دارد که مبارزه با افراط‌گرایی در گرو آموزش و پرورش است. راهکار مبارزه با تفکر افراطی‌گری، استفاده از آموزش و پرورش است. وی خاطر نشان ساخت: «ما در این مرکز، مردم جامعه را با روح صلح در دین خود، آشنا می‌سازیم و این آموزه‌ها را به آنان آموزش می‌دهیم[14].»

مترجم: ط.مکارمی

منبع: http://www.iric.org

.......................

[1] افراط‌گرایی اسلامی از سوی حکومت بریتانیا، هرگونه برداشت اسلامی که مخالت «دموکراسی، حاکمیت قانون، آزادی فردی و احترام متقابل و تحمل مذاهب و اعتقادات متفاوت باشد»، تعریف شده است.
[2] انجمن عیسی (معروف به یسوعی‌ها و هم‌چنین ژزوئیت‌ها) فرقه‌ای مذهبی وابسته به کلیسای کاتولیک است. اعضای این فرقه رایسوعی، به معنی سربازان مسیح و پیاده‌نظام پاپ می‌نامند. علت این نام‌گذاری این است که مؤسس این فرقه که سنت ایگناتیوس لویولا نام دارد قبل از کشیش شدن شوالیه بوده‌است. منظور از یسوع، معلمان مسیح است. یسوعی‌ها خود را سربازان سپاه دیانت می‌خواندند.
[3] Alexandr Ruzmatovich Bekmirzaev
[4] https://www.irishcatholic.com/education-needed-to-tackle-islamic-extremism-in-ireland-academics/
[5] https://www.irishtimes.com/news/crime-and-law/alexandr-bekmirzaev-a-victim-of-true-islamic-brainwashing-1.3762967
[6] Garda Special Branch
[7] نیروهای سوریه دموکراتیک یا ارتش دموکراتیک سوریه که به اختصارSDF  یا QSD نامیده می‌شود، ائتلافی از نیروهای سیاسی و نظامی اکثریت کرد و همچنین عرب، آشوری، ارمنی و ترکمان است که در خلال جنگ داخلی سوریه تأسیس شده‌است. این ائتلاف که در سال ۲۰۱۵ تأسیس شد، می‌کوشد تا دولت اسلامی عراق و شام (داعش) را از منطقه رقه و نیز از دیگر مناطق سوریه بیرون کند و خودش را به عنوان «نیروی نظامی متحد ملی همه سوریه‌ای‌ها ازجمله کردها، عرب‌ها، آشوری‌ها و دیگرانی که در موقعیت جغرافیایی سوریه زندگی می‌کنند» معرفی کرده‌است.. افزون بر این، هدف آن‌ها ایجاد خودمدیریتی به‌طور سراسری و سوریه‌ای دموکراتیک است.
این ائتلاف به دنبال پیوستن نیروهای آتشفشان فرات به یگان‌های مدافع خلق (ی.پ. گ)، و نیز جناح خاصی از ارتش آزاد سوریه که در دفاع از شهر کردنشین کوبانی کمک‌رسانی کرد، تشکیل شد. چندی بعد تیپ انقلابیون رقه نیز که در عملیات آزادسازی گری سپی از دستداعش شرکت داشت، به این ائتلاف پیوست. این ائتلاف همچنین نیروهایی از کانتون خودگردان جزیره به‌مانند شورای نظامی سریانی و نیروهای قبیله‌ای عربی الصنادید را که هر دوی آن‌ها در آزادسازی حسکه از دست داعش مبارزه کرده‌بودند دربرمی‌گیرد. تخمین‌ها از میزان نیروهای این ائتلاف به صورت جزء به جزء به‌طور قابل توجهی متفاوت است، اما شمار کل نیروها شامل ائتلاف عربی سوریه و نظامیان مسیحی ممکن است به بیش از ۶۰.۰۰۰ نفر برسد.
گروه‌های عربی عضو این ائتلاف با داشتن توانایی نزدیک به چهار هزار نفری تحت نام ائتلاف عربی سوریه در عملیات‌های مشترک شرکت می‌کنند و متعهد هستند تا زمانی که در شرق رودخانه فرات هستند به سوی رقه پایتخت دوفاکتوی داعش پیشروی کنند. برخی از نیروهای آموزش‌دیده توسط پنتاگون با وظیفه «پاسخگویی به داعش، به صورت حمله هوایی و استخدام نیروهای میانه‌رو» نیز بخشی از نیروهای جدید خواهند بود. در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۵ پس از کنفرانسی دو روزه، بازوی سیاسی ائتلاف با نام مجلس سوریه دموکراتیک تأسیس شد.
[8] https://www.irishcatholic.com/education-needed-to-tackle-islamic-extremism-in-ireland-academics/
[9] https://www.irishtimes.com/news/crime-and-law/islamic-state-suspect-captured-in-syria-was-radicalised-in-ireland-1.3750514
[10] https://www.irishtimes.com/news/crime-and-law/alexandr-bekmirzaev-a-victim-of-true-islamic-brainwashing-1.3762967
[11] یک ناحیه در لندن است که در منطقه واندزوورث لندن واقع شده‌است.
[12] https://www.irishcatholic.com/education-needed-to-tackle-islamic-extremism-in-ireland-academics/
[13] کالج ترینیتی دوبلین در سال ۱۵۹۲ تأسیس شد. کالج ترینیتی جزء ۷ دانشگاه تاریخی بریتانیا و جمهوری ایرلند به حساب می‌آید و هم چنین قدیمی‌ترین و معتبرترین دانشگاه جمهوری ایرلند است. از لحاظ علمی این دانشگاه تقسیم می‌شود به سه دانشکده که شامل ۲۴ مدرسه هستند و در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی دانشجو می‌پذیرد. کالج ترینیتی ایرلند در سال ۲۰۱۱ از طرف رتبه بندی دانشگاهی تایمز (Times) به عنوان یکصد و هفتادمین دانشگاه برتر جهان انتخاب شد؛ و هم چنین توسط مؤسسه QS به عنوان شصت و پنجمین دانشگاه برتر جهان معرفی گردید.
[14] https://www.irishcatholic.com/education-needed-to-tackle-islamic-extremism-in-ireland-academics/

نظر شما