twitter share facebook share ۱۳۹۵ مهر ۲۲ 990

مجالس عزاداری شیعیان مالزی در شب عاشورای امسال نیز همچون سال گذشته هدف حمله پلیس این کشور قرار رفت.

پلیس مذهبی مالزی با حمله به یکی از حسینیه های ایالت سلانگور مانع از برگزاری مراسم مذهبی مردم شد و 30 تن از عزاداران را دستگیر کرد.

6 سال پیش نیز درحالیکه جمعیت کثیری از شیعیان مالزیایی، اندونزیایی، میانماری، ایرانی و پاکستانی در حسینیه حوزه امام علی بن موسی الرضا در همین ایالت به انجام مراسم عاشورا مشغول بودند، مورد حمله نیروهای امنیتی مالزی قرار گرفتند، 200 نفر از آنها بازداشت شدند و کتابها و سایر نمادهای مذهبی مربوط به شیعیان جمع آوری شد.

پس از آن بود که تبلیغات سنگین و دروغین علیه تشیع در این کشور رو به گسترش نهاد، شیعیان متهم به تلاش برای سرنگونی نظام پادشاهی کشور شدند، شبکه های تلویزیونی تصاویر شیعیان بازداشت شده را منتشر نمودند و تهمت هایی را علیه آنان مطرح کردند از جمله اینکه شیعیان احادیث منقول از اهل سنت را رد می کنند و به صحابه پیامبر اتهام کفر وارد می نمایند.

رییس سازمان امور دینی سلانگور که تحت تأثیر افکار و تعلیمات وهابیت است با حضور در تلویزیون ضمن نادیده گرفتن جمعیت بیست هزار نفری شیعه بومی در مالزی، شیعیان این کشور را تماماً اتباع خارجی و اغلب ایرانی دانست و افزود:

آنان با مجاز دانستن ازدواج متعه (نکاح قراردادی) عده ای را اغوا کرده و به تشیع می‏خوانند!! حج در نزد آنان واجب نیست و زیارت امام حسین [ع] در نزد آنها کافی است! سبک کردن عبادات، یکی از جاذبه های تشیع است. برخی از آنها بسیار متعصب هستند و ما را مسلمان نمی دانند و خون ما برای آنها حلال است. به نظر آنها اگر پیروان اهل سنت را بکشند این جهاد به شمار می رود. براساس شواهد و مدارکی که ما در دست داریم، این گروه از شیعیان تندرو هستند و اگر ما اجازه دهیم، این گروه نسبت به سایر گروهها تعالیم انحرافی بسیار خطرناکی را ترویج خواهند کرد و این امر باعث تهدید امنیت ملی ما خواهد شد.

مفتی سلانگور نیز این گفته ها را اساس فتوای خود قرار داد و تشیع را منحرف دانسته، آن را مغایر با افکار عقیدتی و سیره اهل سنت و جماعت دانست، فتوایی که هم اکنون به عنوان قانون، مبنای فشار بر شیعیان است.

بسیاری از تحلیلگران دلیل سخت گیری بر شیعیان و اظهاراتی این چنین از جانب مقامات کشور مالزی را نفوذ عربستان و افکار سلفی می دانند، امری که امروزه دغدغه بسیاری از روشنفکران مالزی است. برای نمونه دختر ماهاتیر محمد در مصاحبه با خبرگزاری ها به نفوذ وهابیت در کشور اذعان کرد و گفت: «مردم مالزی فکر می کنند هرچیزی که از خاورمیانه بیاید کاملا درست است، حرکت این کشور به سمت افراط گرایی است و تغییر لباس مردم نشانه ای بر این امر می باشد».

یک دیپلمات ارشد بازنشسته مالزی نیز با اشاره به تلاش های مختلف عربستان در بخش های تربیت افراطیون نظامی و معلمان و اساتید متعصب وهابی، تاکید کرد چیزی که تاکنون در منطقه جنوب شرقی آسیا آشکار نشده است، روند تدریجی عربستانی سازی این منطقه است.

گرچه تأثیر نفوذ عربستان و اندیشه های سلفی در محدود سازی هرچه بیشتر شیعیان مالزی امری است غیرقابل انکار، اما اظهارات چندی پیش ماهاتیر محمد نخست وزیر پیشین و میانه رو کشور در مخالفت با تشیع، تصویر دیگری از دلایل این عدم رواداری مذهبی به نمایش می گذارد؛ امری که گویای نگرانی مقامات مالزی از بروز تنش های مذهبی در کشور و توسل آنان به ساده ترین راه ممکن یعنی ایجاد مانع بر سر فعالیت پیروان مذاهب دیگر است. وی با بیان اینکه برخی مردم مالزی از حضور در کنار شیعیان در این کشور خوشحال نیستند گفت:

«در مالزی صد درصد مالایی‌ها مسلمان سنی مذهب هستند و اگر تفسیر دیگری از اسلام وارد مالزی شود باعث بروز اختلاف در میان مالایی‌ها می‌شود، به همین خاطر است که نمی‌خواهیم تا مذهب دیگری در مالزی وجود داشته باشد چون تنها باعث به وجود آمدن اختلاف می‌شود!

موضوع این است که در مالزی هر دین و مذهب دیگری بجز مذهب سنی نمی‌تواند در میان مالایی‌ها وجود داشته باشد. شما به عنوان یک مالایی نمی‌توانید به دین و مذهب دیگری بگروید و این برخلاف قانون است. شما هیچ مالایی را نمی‌توانید در مالزی پیدا کنید که بودایی و یا هندو شده باشد و در مورد مذهب شیعه نیز همینطور است. شیعیان می‌توانند به مالزی آمده و در اینجا بمانند اما نباید در امور مذهبی ما دخالت کرده و تلاش کنند تا مسلمانان مالزی را نیز به شیعه شدن ترغیب کنند.

اشاعه تعالیم شیعی موجب تنش و چند دستگی در جامعه مسلمانان مالزی شده و در نهایت باعث متلاشی شدن جامعه می‌شود!»

دلایلی که چند روز پس از حمله به حسینیه شیعیان و دستگیری مبلغان شیعه، وزیر امور اسلامی مالزی نیز به آن استناد نمود و گفت: «وجود دو فرقه مذهبی مقابل هم در یک کشور، ممکن است منجر به درگیری‏های خونین در جامعه شود. شبیه به آنچه که امروزه در عراق و پاکستان شاهد آن هستیم

وی در ادامه مدعی شد: «دولت مالزی نیز گسترش تعالیم شیعه در این کشور را ممنوع کرده است تا گسترش آن باعث برهم زدن نظم در جامعه نشود

*تحریریه نبأ

 

نظر شما