twitter share facebook share ۱۳۹۹ مهر ۰۳ 1145

درحالیکه تلاش ها برای تولید و آزمایش واکسن کووید 19 ادامه دارد، تردیدهایی پیرامون روند تولید آن شکل گرفته و باعث شده است که شمار آمریکایی هایی که موافق واکسن زدن هستند، در مقایسه با ابتدای امسال به شدت کاهش یابد.

حدود نیمی از آمریکایی های بالغ (51%) می گویند که اگر همین امروز امکان واکسینه شدن را داشته باشند، قطعا یا احتمالا برای جلوگیری از ابتلا به کووید 19 واکسن خواهند زد؛ اما نزدیک به 49% افراد هم می گویند که قطعا یا احتمالا در زمان کنونی واکسن نخواهند زد. به این ترتیب تمایل به واکسینه شدن علیه کووید 19 که ماه می 71% بود، حالا کاهش 21 درصدی را نشان می دهد.

نگرانی های گسترده ای بین عموم مردم در مورد روند تولید واکسن وجود دارد. علیرغم تعهد 9 شرکت داروساز به اینکه واکسن تولید شده مطابق استاندارد است و در تولید آن دقت کافی به عمل آمده است، یافته های مرکز نظرسنجی نشان می دهد که سه چهارم آمریکایی ها یعنی حدود 77% فکر می کنند که واکسن کووید 19 پیش از آنکه ایمنی و اثربخشی اش کاملا اثبات شود، مورد تأیید مسئولان قرار گرفته است و وقتی در مورد سرعت روند تولید واکسن از مردم می پرسیم 78% می گویند نگران هستند که فرایند تولید واکسن خیلی سریع پیش رود و از ایمنی و اثربخش بودن آن اطمینان کامل حاصل نگردد؛ این درحالی است که تنها 20% نسبت به کند بودن روند تأیید واکسن و تأخیر بی جهت در تولید آن نگرانی داشتند.

در نظرسنجی جدیدی که توسط مرکز پیو از 8 تا 13 سپتامبر انجام شده، 10093 آمریکایی بالغ مورد پرسش قرار گرفتند. نتایج نشان می داد که تمایل به زدن واکسن کووید 19 در بین تمام گروههای جمعیتی و سیاسی کاهش پیدا کرده است. البته بین گروههای مختلف تفاوت هایی وجود دارد؛ برای مثال دموکرات ها و کسانی که به این حزب گرایش دارند 14% بیشتر از جمهوریخواهان و افرادی که تمایلات جمهوری خواهی دارند، قطعا یا احتمالا واکسن خواهند زد (نسبت این دو گروه در گرایش به واکسینه شدن 58% در مقابل 44% است) و احتمال اینکه سیاهپوستان واکسن بزنند، کمتر از سایر آمریکایی هاست. تنها 32% از سیاهپوستان می گویند که قطعا یا احتمالا واکسن خواهند زد؛ این درحالی است که 52% از سفیدپوستان، 56% از لاتین تبارها و نزدیک به سه چهارم (72%) آسیایی-آمریکایی ها نسبت به واکسینه شدن تمایل نشان می دهند.

نگرانی ها در مورد عوارض جانبی و عدم اطمینانی که پیرامون اثربخشی واکسن وجود دارد، دلیل کسانی است که اگر همین امروز امکان واکسن زدن بیابند این کار را نخواهند کرد. در میان نیمی از آمریکایی ها که می گویند واکسن نخواهند زد 76% نگرانی از عوارض جانبی آن را دلیل اصلی تصمیم خود بر می شمارند. هم اکنون چندین واکسن، دوره آزمایشی خود را می گذرانند؛ یکی از دوره های آزمایشی اوایل این ماه به دلیل عوارض جانبی ای که روی یکی از داوطلبان ایجاد شده بود، موقتا متوقف شد اما دوباره از سر گرفته شده است. 72% از کسانی که نمی خواهند واکسن بزنند، می گویند که می خواهند در مورد کارکرد این واکسن بیشتر بدانند و از موفقیت آمیز بودن آن مطمئن شوند. 31% از افراد، لزومی به واکسینه شدن نمی بینند و 13% هم دلیل اصلی امتناع خود را قیمت واکسن بیان می کنند.

اما کسانی که می گویند اگر همین الان امکان داشته باشند، واکسن را قطعا یا احتمالا می زنند دلایل مختلفی را برای این تصمیم خود بیان می کنند. به طور کلی 57% کسانی که تصمیم به واکسن زدن دارند، اگر مجبور شوند پول واکسن را از جیب خود بپردازند، احتمال اقدام خود را حدود 21 تا 36% کمتر می بینند؛ حال انکه 42% می گویند این امر تأثیری در تصمیمشان ندارد. احتمال اینکه افراد هر ساله نیاز به تزریق واکسن داشته باشند، عامل بازدارنده بزرگی بین کسانی که تمایل به تزریق واکسن دارند نیست و 70% می گویند که این امر برایشان تفاوتی ایجاد نمی کند.

محققان هنوز مطمئن نیستند که اثربخشی واکسن کووید 19 در نهایت چگونه خواهد بود. سازمان غذا و داروی آمریکا گفته است که حداقل 50% در پیشگیری از بیماری و کاهش شدت عفونت مؤثر است و دکتر آنتونی فائوچی رئیس مرکز ملی بیماری های آلرژیک و عفونی، احتمال مؤثر بودن واکسن را حداقل 75% می داند

*منبع: مرکز تحقیقاتی پیو

مترجم: فاطمه رادمهر

نظر شما