twitter share facebook share ۱۳۹۸ شهریور ۲۹ 1984
اموال ایران در کانادا فروخته و به قربانیان تروریسم داده شد

بیش از ۲۸ میلیون دلار از اموال جمهوری اسلامی ایران در کانادا فروخته و پولش به بازماندگان حملات تروریستی داده شد. دریافت‌کنندگان، قربانیان حملات حماس و حزب‌الله هستند. پرداخت این پول به قربانیان با مجوز دادگاه انجام شده است.

یکی از املاک فروخته‌شده یک مرکز فرهنگی ایرانیان در اوتاوا وابسته به دانشگاه اوتاوا بوده که ساختمان آن بسیار باارزش است. این ساختمان به قیمت ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به یک شرکت در مونترآل فروخته شد. در تورنتو ساختمانی که متعلق به یک مقام سفارتی بوده و به عنوان مرکز مطالعات ایرانیان از آن استفاده می‌شده به قیمت یک میلیون و ۸۵ هزار دلار فروخته شد.

توقیف و در نهایت فروش دارایی‌های ایران به منظور پرداخت خسارت به قربانیان تروریسم مرحله نهایی پروسه‌ای است که هفت سال پیش آغاز شده است. در آن زمان دولت محافظه‌کار کانادا جمهوری اسلامی ایران را به عنوان حامی تروریسم معرفی کرد.

بر اساس سند عدالت برای قربانیان تروریسم که در سال ۲۰۱۲ اجرایی شد، قربانیان تروریسم می‌توانند به دادگاه شکایت کرده و از دولت‌های حامی تروریسم تقاضای خسارت کنند. دولت‌های خارجی به طور رسمی نمی‌توانند محل این شکایت باشند اما قوه قانون‌گذاری می‌تواند مصونیت قضایی برخی دولت‌ها را لغو کند. تنها، دارایی‌های غیر دیپلماتیک می‌توانند برای پرداخت خسارت به قربانیان مورد استفاده قرار بگیرند یعنی سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌ها از این قانون مستثنی هستند و نمی‌توانند به فروش برسند.

ایران در ابتدای صدور حکم اولیه واکنشی نشان نداد اما بعد وکلایی را در اونتاریو استخدام کرد تا  علیه این حکم شکایت کنند. فروش اموال ایران و توزیع آن بین قربانیان زمانی آغاز شد که سال گذشته دادگاه عالی، شکایت ایران علیه این حکم را رد کرد. حالا فروش این اموال پایان گرفته و ماحصل آن بین قربانیان توزیع شده است.

علاوه بر درآمد ناشی از فروش اموال و دارایی‌ها، قربانیان همچنین بخشی از دو میلیون و ۶۰۰ هزار دلاری را که در حساب‌های بانکی ایران است نیز دریافت می‌کنند.

حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان

شبه نظامیان حوثی روز شنبه چهاردهم سپتامبر اعلام کردند که با ۱۰ پهپاد به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان در «بقیق» و «خریص» حمله کرده اند. شبه نظامیان حوثی یمن گفتند این حملات در واکنش به حملات هوایی ائتلاف نظامی تحت رهبری ریاض علیه مواضع آنها صورت گرفته و قصد دارند در آینده دست به حملات گسترده تری بزنند. همچنین به گفته سخنگوی نیروهای حوثی این حملات با همکاری برخی در داخل خاک عربستان انجام گرفته است.

گفته می شود یکی از این دو مجتمع نفتی بزرگ‌ترین مرکز پالایش و فرآوری شرکت آرامکو در عربستان بوده و از آن به عنوان بزرگترین پالایشگاه جهان نیز نام می برند. به گزارش خبرگزاری ها حملات روز شنبه بر دست کم پنج میلیون بشکه نفت روزانه این کشور تاثیر گذار بوده است. این میزان در واقع نیمی از تولید و صادرات نفتی کشور عربستان را تشکیل می دهد. عربستان روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت روانه بازار انرژی جهان می‌کند که تقریبا حدود ۱۰ درصد بازار نفت جهان است.

مایک پومپئو، وزیرخارجه آمریکا ایران را مقصر حملات پهپادی به مجموعه پالایشگاهی عربستان دانست و گفت نشانه‌ای از این که این حملات از سوی یمن شکل گرفته باشد در دست نیست. وزیرخارجه آمریکا در ادامه گفت: ما از همه ملل می‌خواهیم که یک صدا رفتار ایران را محکوم کنند. همزمان آمریکا به کمک متحدانش تلاش خواهد کرد که عرضه انرژی در جهان صدمه نبیند و ایران را به پاسخگویی در برابر پرخاشگری‌هایش وادارد.

اما محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در واکنش به اظهارات مایک پومپئو، همتای آمریکایی خود، گفت: آمریکایی ها سیاستی به نام فشار حداکثری را علیه ایران در پیش گرفتند که به دلیل ناکامی ها به سمت دروغ حداکثری گرایش پیدا کرده است. به گفته آقای ظریف «متهم کردن ایران به این فاجعه پایان نمی‌دهد؛ بلکه پیشنهاد ۱۵ آوریل [ایران] برای خاتمه جنگ و شروع مذاکرات شاید [بتواند به درگیری خاتمه دهد].»

با آغاز به کار بازارهای نفت و دو روز پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان، گزارش‌ها حاکی از افزایش ۲۰ درصدی قیمت هر بشکه نفت خام و احتمال بالاتر رفتن بهای نفت بود. اما پس از اعلام دستور رئیس جمهور آمریکا برای آزاد کردن ذخایر استراتژیک نفتی این کشور بها تا حدودی کاهش یافت.

در همین حال دولت عراق گزارش های مبنی بر انجام حمله از خاک این کشور را تکذیب کرد. روز یکشنبه یک مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت که ابعاد و دقت حملات به تاسیسات نفتی عربستان سعودی حکایت از آن دارد که نه از طرف جنوب یعنی یمن، بلکه از طرف غرب-شمال غربی انجام شده است. دفتر عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، صبح دوشنبه در بیانیه‌ای کوتاه گفت که مایک پومپئو، با او تماس تلفنی گرفته اما به موضوع گفتگو اشاره‌ای نکرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در نخستین واکنش به حمله پهپادی به تأسیسات نفتی در عربستان سعودی گفت واشنگتن آماده اقدام نظامی است. رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی که روز یکشنبه منتشر کرد درباره این حمله نوشت: «دلایلی هست که از طریق آن ما می‌دانیم چه کسی پشت آن [حمله] بوده، ما بسته به تأیید موضوع آماده اقدام نظامی هستیم، اما منتظریم از خود کشور پادشاهی سعودی بشنویم که به باور آنها چه کسی عامل این حمله بوده و ما تحت چه شرایطی اقدام خواهیم کرد.»

روز دوشنبه ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف به رهبری عربستان در یمن در یک نشست خبری در ریاض گفت که تمام نشانه‌ها در تحقیقات اولیه حاکی از آن است که سلاح‌هایی که در هر دو حمله علیه تاسیسات نفتی عربستان استفاده شده از ایران آمده است. مالکی گفت که یافته‌های مقدماتی همچنین نشان می‌دهد که این حملات از خاک یمن انجام نشده است. او گفت تحقیقات برای یافتن مبدأ این حملات ادامه دارد.

هم‌زمان دونالد ترامپ، در توییتی نوشت که ایران در ساقط کردن پهپاد آمریکایی به دلیل ورود به حریم هوایی‌اش یک دروغ بزرگ گفت...حالا آنها می گویند که هیچ ارتباطی با حمله به عربستان سعودی ندارند. خواهیم دید؟

و اما روز چهارشنبه رسانه‌ها به نقل از مقامات آمریکایی گفتند که این کشور منشا حملات را شناسایی کرده است. بر این اساس حملات اخیر از نقاطی در شمال خلیج فارس صورت گرفته و بیش از ۲۰ موشک و پهپاد در این عملیات مورد استفاده قرار گرفته است. بنا بر این گزارش، سامانه‌های دفاع موشکی عربستان همگی به سمت جنوب و یمن معطوف هستند و در قبال موشک‌هایی که از شمال می‌آیند کارآیی ندارند.

سرانجام در آخرین رویداد مرتبط با این خبر، ی شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا در گزارشی در مورد حمله به تاسیسات نفتی عربستان به نقل از یک مقام آمریکایی که از او نام نبرده گفت که این عملیات با تایید مستقیم آیت‌الله علی خامنه‌ای صورت گرفته است اما به این شرط که ایران بعدا بتواند انکار کند که با آن ارتباط داشته است. همزمان، در حالیکه حوثی‌های یمن بار دیگر بر مسئولیت خود در حمله به تاسیسات نفتی عربستان تاکید کردند، وزیر خارجه فرانسه این اظهارات را فاقد اعتبار توصیف کرد

به گفته سی‌بی‌اس، عربستان بقایای موشک‌های کروز شلیک شده به سوی تاسیسات نفتی آرامکو را یافته و مورد بررسی قرار داده است. این شبکه با نشان دادن تصاویر مصاحبه مطبوعاتی سخنگوی نظامی عربستان و قطعاتی که به گفته او از موشک‌های شلیک شده به سوی تاسیسات نفتی به دست آمده، گفت که از جمله قطعات یافت شده توسط مقامات سعودی، درام موشک‌هاست که می تواند مسیر حرکت آن را مشخص کند.

در این گزارش آمده است که کوبنده‌ترین شواهد در مورد دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات نفتی سعودی، تصاویر ماهواره‌ای آمریکاییان است که نفرات سپاه پاسداران را در حال آماده‌سازی برای پرتاب موشک در پایگاهی در اهواز نشان می‌دهد. براساس این گزارش، این موشک‌ها با عبور از فراز خاک کویت و پس از پیمودن یک مسیر ۴۰۰ مایلی (حدود ۷۰۰ کیلومتر) به هدف‌های خود در دو نقطه در داخل خاک عربستان اصابت کردند.

در این مورد که به چه دلیل از تصاویر آمادگی نفرات سپاه پاسداران برای پرتاب موشک برای هشدار و مقابله با آن استفاده نشد، منابع مورد اشاره سی‌بی‌اس گفته‌اند که در آن زمان، اهمیت این تصاویر و احتمال آمادگی برای حمله به عربستان مورد توجه قرار نگرفت. سی‌بی‌اس به نقل از یک مقام آمریکایی گفت انتظار حمله از داخل خاک ایران نمی‌رفت و افزود که ما کاملا غافلگیر شدیم.

در این میان دولت ایران با ارسال یادداشتی به سفارت سوئیس، حافظ منافع آمریکا در ایران، هشدار داد که نسبت به هرگونه اقدامی علیه منافع خود واکنش نشان خواهد داد.

پهپاد آمریکایی را یک نیروی آتش به اختیار ساقط کرد

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفت که در جریان ساقط کردن پهپاد تجسسی آمریکا در خلیج فارس، یک افسر جزء سپاه آتش به اختیار عمل کرده و وی بعد از زدن پهپاد متوجه چنین کاری شده است. آقای حاجی‌زاده در بخش دیگری گفت که ایران و آمریکا تمایل به جنگ با یکدیگر ندارند اما ممکن است نیروهای در میدان که در تماس با هم هستند، دست به چنین اقدامی بزنند که در این صورت ممکن است جنگی شروع شود.

سخنان این فرمانده سپاه در حالی منتشر شد که پیشتر در مراسمی در شهر مشهد از نظامیان سرنگون کننده پهپاد آمریکایی تقدیر شده بود و آقای حاجی‌زاده نیز جزو کسانی بود که مورد تقدیر قرار گرفت.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا پس از سرنگونی پهپاد این احتمال را مطرح کرد که شاید ایران در ساقط کردن این پهپاد اشتباه کرده باشد. ترامپ گفته بود: من احساس می‌کنم این اشتباه توسط فردی رخ داده که نباید این اشتباه را انجام می‌داد.

حاجی‌زاده در ادامه همچنین گفت که پس از سرنگون کردن پهپاد آمریکایی تمام نیروهای نظامی ایران در آماده‌باش بودند و ایران دو پایگاه در کشورهای حاشیه خلیج فارس و یک ناو آمریکایی در دریای عمان را هدف گرفته بود. «به طور مشخص پایگاه العدید (پایگاه آمریکایی‌ها در قطر)، پایگاه الظفره (پایگاه آمریکایی‌ها در امارات) و یک ناو آمریکایی در دریای عمان هدف گیری شده بود که در صورت واکنش آمریکا، آنها را مورد اصابت قرار می دادیم.»

هیأت طالبان به تهران سفر کرد

گروه طالبان اعلام کرد که روز دوشنبه یک هیأت این گروه از تهران دیدار و با مقام‌هایی از وزارت خارجه ایران دیدار کرده است. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در قطر، در صفحه رسمی توییتر خود نوشت که روند صلح افغانستان، تحولات اخیر، پیشرفت و مصونیت پروژه های اقتصادی ایران در افغانستان و راهکارهای صلح پایدار از مواردی بوده که با مقام‌های ایرانی درباره آن گفتگو شده است.

اما صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان از این رفتار تهران انتقاد کرد و گفت که «میزبانی از این گروه،خلاف تمام اصول وروابط میان کشورهاست.»

این دومین سفر خارجی اعضای دفتر سیاسی طالبان پس از لغو مذاکرات توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به ایران است.

رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا فقط در جمع کشورهای ۱+۵

رهبر انقلاب می‌گوید اگر آمریکا به توافق هسته‌ای بازگردد می‌تواند مانند دیگر طرف‌های توافق با ایران گفت‌وگو کند. او افزود در غیر این صورت در هیچ سطحی با آمریکا مذاکره نخواهد شد، نه در نیویورک نه در غیر آن

به گزارش ایرنا، آقای خامنه‌ای این سخنان را صبح سه‌شنبه ۲۶ شهریور در ابتدای جلسه درس خارج فقه در آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه بیان کرد.

رهبر انقلاب اعلام آمادگی واشنگتن برای مذاکره مستقیم با تهران را یک ترفند خواند و افزود: «هدف آنها از مذاکره این است که به همه ثابت کنند فشار حداکثری جواب داد و مسئولان جمهوری اسلامی بر خلاف آنکه می‌گفتند مذاکره نمی‌کنیم مجبور شدند پای میز مذاکره بیایند، بنابراین تنها راه مواجهه با ایران، فشار حداکثری است.»

او با بیان این که در مقابل این برنامه آمریکا، جمهوری اسلامی باید ثابت کند که سیاست فشار حداکثری پشیزی ارزش ندارد گفت: «برای همین است که مسئولان کشور از رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه و دیگران، یک‌صدا اعلام کردند که با آمریکا مذاکره نخواهیم کرد نه مذاکره دوجانبه نه چند جانبه.»

آقای خامنه‌ای نیز احتمال و شرط مذاکره با آمریکا را این گونه بیان کرد: «چنانچه آمریکا حرف خود را پس گرفت و توبه کرد و به معاهده هسته‌ای که آن را نقض کرده است، بازگشت، آن‌وقت در جمع کشورهای عضو معاهده که شرکت و با ایران صحبت می‌کنند، آمریکا هم می‌تواند شرکت کند.»

او در ادامه تاکید کرد: «اما در غیر این‌صورت هیچ مذاکره‌ای در هیچ سطحی بین مسئولان جمهوری اسلامی و آمریکایی‌ها اتفاق نخواهد افتاد نه در نیویورک و نه غیر آن.»

فدراسیون جودوی ایران تعلیق شد

فدراسیون جهانی جودو با انتشار بیانیه‌ای از تعلیق کلیه فعالیت‌های فدراسیون جودوی ایران خبر داد. بر اساس این بیانیه، در جریان مسابقه‌های جهانی جودو  ۲۰۱۹ در توکیو، این فدراسیون مطلع شده سعید ملایی، جودوکای ایرانی، تحت فشار قرار گرفته تا از رویارویی با ورزشکار اسرائیلی اجتناب کند. در این بیانیه آمده است این فشارها از سوی «مقامات ایرانی و مسوولان فدراسیون جودو» صورت گرفته است. 

ایران ۲۱ روز فرصت دارد تا در دادگاه حکمیت ورزش به این حکم اعتراض کند.

در واکنش به این خبر، برخی رسانه‌ها و مسوولان ایرانی، فدراسیون بین‌المللی جودو و رییس آن ماریوس ویزر را به «توطئه علیه جمهوری اسلامی» متهم کردند.

آرش میراسماعیلی، رییس فدراسیون جودو ایران، در ویديویی که از سوی پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان منتشر شده، تاکید کرد: «فدراسیون جودو در هماهنگی با وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک دیپلماسی خودش را خواهد داشت که امیدوارم از این مرحله سخت و تعلیقی که همراه با تحریم‌ها علیه مردم ایران بوده عبور کنیم و در این جنگ نابرابر به عنوان سرباز مملکت که به آب و خاک پایبند است، پیروز شویم.»

نظر شما