twitter share facebook share ۱۳۹۹ مهر ۲۶ 1218

یک سوم ساکنان شهر دیربورن را عرب تبارها تشکیل می دهند؛ رأی دهندگان مسلمان در این شهر تمایل بیشتری به دموکرات ها دارند و گرچه جو بایدن نامزد مورد علاقه آنان نیست، اما مخالفت با ترامپ و تلاش برای شکست او، آنها را به حمایت از بایدن برانگیخته است.

«ندا حانوتی» از مدیران اجرایی Emgage (گروهی که فعالیت سیاسی مسلمانان میشیگان را سازماندهی می کند) است که در راستای تشویق و بسیج رأی دهندگان ساکن در میشیگان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری فعالیت می کند. وی در گفتگو با فرانس 24 می گوید: «انتخابات 2020 مهمترین انتخابات برای همه آمریکایی ها به ویژه مردم رنگین پوست است».

دیربورن که در کنار شهر دیترویت واقع شده، به عنوان زادگاه کارخانه هنری فورد شناخته می شود و امروزه نیز دفاتر مرکزی این خودروسازی بزرگ جهان در این شهر قرار گرفته است. دیربورن میزبان بزرگترین جمعیت مسلمان آمریکا است؛ روی رستوران ها و مغازه ها همزمان علائم انگلیسی و عربی خودنمایی می کند؛ در خیابان فورد روبروی کالج هنری فورد و دانشگاه میشیگان، بزرگترین مسجد و مرکز اسلامیِ آمریکا واقع شده است.

سال 2018 رشیده طلیب از حزب دموکرات، از این منطقه به نمایندگی کنگره انتخاب شد. طلیب یکی از چهار نماینده کنگره است که نام جوخه بر آنان گذاشته شده، دیدگاهی متمایل به چپ دارد و با گفتارها و مواضعی که اتخاذ کرده، سبب خشم جمهوریخواهان شده است.

دیربورن پیش از انکه جو بایدن رسما به عنوان نامزد دموکرات ها معرفی شود، حامی برنی سندرز بود؛ در انتخابات درون حزبی دموکرات ها 62% آراء دیربورن به نفع سندرز به صندوق ها ریخته شد که دوبرابر آراء بایدن بود. آنگونه که الحانوتی که اصالتی فلسطینی دارد می گوید: «دیربورن عاشق برنی است؛ اینکه مسلمانان، مردی یهودی را تحسین می کنند و به او عشق می ورزند، همه کلیشه های غربی را شکسته است. جامعه فلسطینیان که من به آن تعلق دارم، سندرز را ستایش می کنند؛ زیرا نخستین کسی است که بر حق موجودیت فلسطینیان صحه گذاشت. گرچه این حق بسیار ابتدایی به نظر می رسد، اما هیچکدام از سیاستمداران آمریکایی تاکنون شجاعت گفتن این حرف را نداشتند».

حالا الحانوتی و تیمش تمام تلاش خود را می کنند تا مسلمانان را به حمایت از بایدن و حضور در پای صندوق های رأی مجاب نمایند. البته به گفته الحانوتی، مسلمانان دیربورن فرقی بین بایدن و سیاستمداران سفیدپوست نمی بینند و «این برای ما تبدیل به چالش شده است. جوامع اقلیت به دموکرات ها بی اعتماد هستند و این احساس بیهوده ایجاد نشده نیست؛ زیرا دموکرات ها نه تنها خدمتی به ما نکرده اند که خیلی اوقات رفتارشان با ما نژادپرستانه بوده است».

اما از دید الحانوتی عدم مشارکت در انتخابات راه حل مطلوبی نیست و شرایط را بدتر می کند؛ به همین دلیل وی پس از خروج سندرز از گردونه رقابت، سعی در راضی کردن رأی دهندگان مردد به شرکت در انتخابات و حمایت از بایدن کرد. به گفته الحانوتی «گرچه بایدن اشتیاقی به مداخله و حل مسئله فلسطین نشان نمی دهد، اما مثل ترامپ نیست که پایتخت اسرائیل را به بیت المقدس انتقال داد».

20 ژوئیه بایدن در اجلاسی که توسط Emgage برگزار شده بود، به شکل مجازی شرکت کرد و با خطاب قرار دادن مسلمانان آمریکا گفت: «من قانون ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا را لغو می کنم». به گفته الحانوتی «بایدن در این اجلاس به نقل جمله ای هم از پیامبر اسلام پرداخت. من فکر می کنم عملکرد بایدن در قبال جامعه مسلمانان آمریکا در روزهای اخیر بهتر شده و چه بسا سندرز در این امر نقش داشته و بایدن را به سمت توجه بیشتر به دغدغه های مسلمانان آمریکا سوق داده است».

همچون بسیاری از آمریکایی ها، ساکنان دیربورن نیز متأثر از شیوع کووید 19 بوده اند و اقتصاد منطقه در حال بازسازی است. کرونا روی کار الحانوتی نیز تأثیر گذاشته است؛ پیشتر وی برای جلب رأی مردم، خانه به خانه می رفت و با آنان گفتگو می کرد؛ اما حالا فعالیت او به گفتگوی تلفنی و رسانه های اجتماعی محدود شده است و این کار از مراجعه حضوری تأثیر کمتری دارد. به گفته الحانوتی، تیمش امسال 1.3 میلیون پیام کوتاه به مردم ارسال کرده و 240000 تماس تلفنی با آنان برقرار نموده اند که دهها هزار از این تماس ها صرفا در ماه گذشته انجام شده است. الحانوتی که خود 29 سال دارد، یک تیم 19 نفره را اداره می کند که اغلبشان جوان هستند و 16 تا 25 سال سن دارند.

نظرسنجی ای که توسط Real Clear Politics انجام شده، بایدن را 7% جلوتر از ترامپ در میشیگان نشان می دهد. اما دموکرات ها می دانند که نباید به این نظرسنجی ها اعتماد کرد؛ هیلاری کلینتون نیز تا میانه اکتبر 2016 در این ایالت از ترامپ پیش بود، اما در پایان با 11000 رأی کمتر از ترامپ نتیجه انتخابات این ایالت را به وی واگذار کرد. برای حانوتی تنها راهِ عدم تکرار آن رویداد، در یک کلمه خلاصه می شود: مشارکت در انتخابات. «هم اکنون در میشیگان 270000 مسلمان داریم؛ با توجه به اینکه رقابت دو نامزد در میشیگان تنگاتنگ است، جامعه مسلمانان ایالت نقش بزرگی در تغییر موازنه بین دو نامزد ایفا می کنند.»

مشارکت مسلمانان در سال 2018 نسبت به دو سال پیش از آن 19 درصد افزایش یافته و حانوتی روی این افزایش مشارکت امید بسته است. وی به اصلاحیه انتخاباتی سال 2018 نیز اشاره می کند که رأی دهی را زودتر از موعد مقرر و بدون حضور در پای صندوق های رأی تسهیل کرده است «اگر به گروههای اقلیت امکان رأی دهی آسان را دهید، آنان در انتخابات مشارکت خواهند کرد». وی امیدوار است که بایدن نسبت به کلینتون در بین مسلمانان منطقه بهتر عمل کند؛ زیرا بدلیل مواضع کلینتون در خصوص نزاع فلسطینیان و اسرائیلی ها، مسلمانان نسبت به او ملاحظاتی داشتند.

سید حسن قزوینی نیز با خانم حانوتی موافق است. وی که سال 1992 از عراق به آمریکا مهاجرت کرد، مؤسس انستیتو اسلامی آمریکا در دیربورن می باشد. وی به پیروان خود نمی گوید که به چه کسی رأی دهند، اما از آنان می خواهد که پای صندوق های رأی حاضر شوند.

آقای قزوینی شخصا در انتخابات درون حزبی حامی سندرز بود، اما پس از شکست او، از بایدن حمایت کرد «هیلاری در ابتدای کار مورد علاقه آمریکایی ها از جمله جامعه مسلمانان کشور نبود؛ وی نتوانست تصویر نامزدی بی ریا و صمیمی را از خود به نمایش گذارد؛ اما بایدن کمی متفاوت است». سابقه ترامپ در مورد مسلمانان آنقدر بد بوده که مسلمانان این بار «نسبت به انتخابات قبل، انگیزه بیشتری برای رأی دادن دارند. فکر می کنم مسلمانان نسبت به خطرات روی کار آمدن ترامپ، پیامد عدم شرکت در انتخابات و تأثیری که رأی آنان می تواند داشته باشد آگاه هستند».

آنچه از حرفهای قزوینی می فهمیم این است که گرچه بایدن انتخاب کاملی برای مسلمانان آمریکا نیست، اما در میان رأی دهندگان عرب- آمریکایی او برنده خواهد بود. به گفته قزوینی «کسانی که چهار سال پیش شک داشتند و می گفتند بگذارید به ترامپ یک شانسی بدهیم، حالا تردیدی ندارند که این مرد فاجعه است و اگر ریاست جمهوری اش برای چهار سال دیگر ادامه یابد، خدا می داند که ما را به کجاها خواهد کشاند».

در میان آشنایان وی برخی بودند که سال 2016 به نامزد جمهوریخواهان رأی دادند. قزوینی مطمئن است که این اتفاق دیگر بار رخ نخواهد داد «بعد از آنکه ترامپ به عنوان رهبر قدرتمندترین کشور جهان، مسلمانان را به حاشیه برد و از برتری سفیدپوستان حمایت کرد، دیگر جای هیچ شکی نمانده است». قزوینی با شاره به 200000 مرگ ناشی از کرونا گفت «وی به اقتصاد و سلامت ما هزینه های زیادی تحمیل کرد»

قزوینی سیاست های واشنگتن را در قبال ایران نیز دنبال می کند «85 میلیون جمعیت ایران در رنج هستند، زیرا آمریکا تحریم هایی توجیه ناپذیر را بر آنان تحمیل کرده است. ترامپ به حقوق بشر اهمیت نمی دهد؛ وی از رژیم های دیکتاتوری در مصر، عربستان و دیگر بخش های خاورمیانه حمایت می کند».

قزوینی خواهان تغییر رویه آمریکا است «تا زمانی که شخصی همچون ترامپ رئیس جمهور است، به آمریکایی بودن خودم افتخار نمی کنم»

*منبع: فرانس 24

مترجم: فاطمه رادمهر

نظر شما