twitter share facebook share ۱۳۹۸ فروردین ۳۱ 1546

اوایل سال 2015 ستیزه جویان داعش با حملات هوایی امریکا و نیروهای کرد به کوبانی، مجبور به عقب نشینی از این شهر شدند و سرانجام ماه گذشته پس از سالها جنگ و خونریزی، نیروهای نظامی تحت حمایت ایالات متحده موفق شدند با شکست کامل داعش، تمام مناطقی که در کنترل این گروه قرار داشت را باز پس گیرند

تنی چند از نوکیشان مسیحی به خبرنگار رویترز می گویند که تجربه جنگ و مشاهده کسانی که به نام اسلام به آنان یورش بردند، آنها را به سمت تغییر باورهایشان سوق داده است.

سال گذشته پس از آنکه چندین خانواده کرد در شمال سوریه، مذهب خود را به مسیحیت تغییر دادند، در یکی از شهرهای مرزی سوریه با ترکیه اولین کلیسای اوانجلیک افتتاح شد.

اگرچه جریان اصلی اسلام، تفسیر رادیکالی که توسط داعش از اسلام سنی ارائه شده است را رد می کند، اما خشونت بی سابقه ای که از سوی این گروه اعمال شد، ناخوداگاه بر ایمان و باور مردم تأثیر گذاشته است.

هم اکنون طبق شنیده ها در برخی از مناطق کرد نشین شمال سوریه، علی رغم اندیشه سکولار طبقه شهرنشین، آگنوستیک یا ندانم گرایی (دیدگاهی فلسفی که دانستن درستی یا نادرستیِ ادعاهای مربوط به امور فراطبیعی را از اساس ناممکن می‌داند) در حال افزایش است و در کوبانی نیز که با پدیده نوکیشان مسیحی مواجهیم.

در این میان برخی هم هستند که با دید انتقادی به تغییر مذهب مردم کوبانی نگریسته و معتقدند که هدف نوکیشان مسیحی از این کار، نه باور قلبی که دستیابی به منافع شخصی از جمله کمک های مالی سازمان های امدادی مسیحی موجود در منطقه و افزایش فرصت اشتغال و مهاجرت به کشورهای اروپایی است. موضوعی که البته نوکیشان مسیحی کوبانی رد می کنند و اعتقاد و باور خود را تنها امر دخیل در این تصمیم می دانند.

در طول سالهای جنگ فرقه ای هزاران مسیحی از سوریه به لبنان و کشورهای اروپایی فرار کردند. وقتی دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا قانون محدودیت سفر مسلمانان را در سال 2016 اجرایی کرد، متعهد شد که به اقلیت هایی که از مناطق جنگ زده فرار می کنند کمک کند، اما علی رغم این قول، درخواست پناهدگی بسیاری از مسیحیان پذیرفته نشد.

عمر فراس مؤسس کلیسای اوانجلیک کوبانی به خبرنگار رویترز می گوید: بعد از جنگ با داعش مردم از اسلام فاصله گرفتند. آنان ترسیده بودند، احساس خلأ می کردند و در جستجوی راهی بودند. فراس برای یک گروه امدادی مسیحی، در مجاورت اردوگاه اوارگان کار می کند و همین آوارگان نیز او را در ساخت کلیسا کمک کردند.

به گفته فراس هم اکنون در این کلیسا حدود 20 خانواده که شامل 80 تا 100 نفر می شوند عبادت می کنند. همچنین کلیسا از هرکس که خواهان پیوستن به آن است استقبال می کند، برای مثال کشیش فعلی کلیسا مردی 34 ساله است که سال 2007 به مسیحیت گروید و سال گذشته از عفرین (شهری در شمال سوریه) به اینجا آمد

وی افزود: جنگ مذهبی که داعش به راه انداخت سبب شد که بسیاری از مردم کرد، باور و اعتماد خود را به تمام ادیان از دست دهند و این امر مختص به اسلام نیست. بسیاری خداناباور (آتئیست) یا ندانم گرا (آگنوستیک) شدند و بسیاری دیگر نیز به خصوص در کوبانی و عفرین به مسیحیت گرویدند.

یکی دیگر از کسانی که خبرنگار رویترز با او به گفتگو نشسته ماکسیم احمد 22 ساله است که در حادثه انفجار در کوبانی یک دست خود را از دست داد. او در ملاقات با افرادی که تغییر دین داده بودند تصمیم گرفت که به آنان ملحق شود. به گفته وی «آنان شاد بودند و مرتب از عشق حرف می زدند به این دلیل بود که تصمیم گرفتم تعلیمات مسیح را دنبال کنم. هم اکنون نیز چندین تن از دوستان و اقوامم علاقه مند به حضور در کلیسا شده اند.»

اما برخی از مردم کوبانی نیز هستند که تغییر باورها و به تبع آن رشد مسیحیت را انکار می کنند و معتقدند که گروههای امدادی غربی و میسیونرهای مسیحی از هرج و مرج و زخمی که جنگ بر پیکر مردم وارد آورده، برای تغییر دین آنان استفاده می کنند و در این میان برخی از نوکیشان هم به تغییر دین به عنوان فرصتی برای کسب منافع شخصی می نگرند.

سعید نازان، کارمند املاک و معلم سابق عربی یکی از افرادی است که معتقد است گرایش به مسیحیت، به دلیل کسب منافع مادی و پذیرش آسان تر پناهندگی است. وی که خود همچون اکثریت مسلمانان تفسیر بنیادی و وحشیانه داعش را از اسلام رد می کند، در ادامه می گوید: گرایش به مسیحیت را می توان واکنشی به اعمال داعش دانست، اما این واکنش عاقبت خوشی ندارد و تنها به تنش ها و اختلافات فرقه ای موجود در منطقه دامن می زند

https://www.reuters.com/article/us-syria-islamic-state-christians/christianity-grows-in-syrian-town-once-besieged-by-islamic-state-idUSKCN1RS19N

نظر شما