twitter share facebook share ۱۳۹۹ مرداد ۰۴ 1437

به گزارش بنیاد Bertelsmann حدود 2.8 میلیون کودک در آلمان (یک پنجم کودکان آلمان) در فقر بزرگ می شوند. یافته های این بنیاد نشان می دهد که در سالهای اخیر در زمینه بهبود وضعیت کودکان، پیشرفت های اندکی حاصل شده و بحران کرونا شرایط کودکان فقیر را بدتر کرده است.

در این گزارش آمده است: «سالها است که مبارزه با فقر کودکان، یکی از بزرگترین چالش های اجتماعی در آلمان است؛ اما علیرغم تلاش های دولت و نهادهای اجتماعی، از سال 2014 به این سو در این زمینه پیشرفت چندانی حاصل نشده است». گزارش نشان می دهد که 21.3% از کل افراد زیر 18 سال در آلمان، در فقر بزرگ می شوند. میزان بالای فقر کودکان گویای آن است که این مشکل برای آلمان مشکلی مهم است که به این زودی ها حل نمی شود و نیاز به توجه و تلاش بیشتری دارد.

این مطالعه چند فاکتور را در تحلیل فقر کودکان مدنظر قرار داده است. علاوه بر خانواده هایی که از دولت یارانه می گیرند، کودکان خانواده هایی که درآمدشان کمتر از 60% میانگین خانوارهای آلمانی است نیز، به عنوان کسانی که در خطر فقر قرار دارند مورد بررسی قرار گرفته اند. بر اساس این گزارش، تجربه زندگی در فقر برای حدود دو سوم از این کودکان، تجربه ای کوتاه مدت نیست بلکه مدتها ادامه می یابد.

وقتی از فقر در آلمان صحبت می کنیم، منظور نداشتن اتومبیل و وسایل الکترونیکی در خانه، و کار بی وقفه بدون داشتن تعطیلات و فعالیت هایی مثل رفتن به سینما است. بنیاد Bertelsmann تأکید می کند که فقر کودکان پیامدهایی مهم و قابل توجه برای رشد، رفاه، آموزش و آینده کودکان دارد.

اکنون نیز بحران کرونا سبب تشدید مشکل فقر کودکان شده است. به گفته «جورج دراگر» مدیر بنیاد Bertelsmann «والدین کودکان فقیر، غالبا مشاغل پاره وقت دارند و در شرایط ناشی از کرونا، شغل و درآمدشان در خطر بیشتری قرار گرفته است؛ کودکانی که در فقر زندگی می کنند در شرایط کرونا بیش از پیش مورد بی توجهی قرار گیرند، چراکه بسیاری از خدمات دولتی و اجتماعی در بحران اخیر موقتا تعطیل شدند».

کرونا کودکان را مجبور به تحصیل در خانه کرده و این امر تأثیر نامطلوبی روی کودکان فقیر گذاشته است؛ زیرا این کودکان به تجهیزات فنی یا فضای لازم برای تحصیل در خانه، دسترسی ندارند. برای مثال 24% کودکان خانواده هایی که درآمدشان تنها کفاف هزینه های اولیه و اصلی زندگی را می دهد، کامپیوتر و اینترنت ندارند. دراگر معتقد است که قانونگذاران به اندازه کافی برای حل مشکل فقر کودکان تلاش نمی کنند و از دولت مرکزی و دولت های ایالتی خواست که بدین منظور اقدامات بیشتری انجام دهند «جلوگیری از فقر کودکان به ویژه در دوران کرونا، باید در رأس برنامه های سیاستمداران قرار گیرد».

*منبع: دویچه وله

مترجم: فاطمه رادمهر

نظر شما