twitter share facebook share ۱۳۹۶ اردیبهشت ۲۸ 1012
نیویورک: موفق ترین شهر در جذب سرمایه خارجی در زمینه املاک

نگرانی های حاصل از برگزیت (جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا) موجب شده است که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی سرمایه‌های خود را به نیویورک منتقل کنند و به تجارت در عرصه املاک بپردازند؛ این امر جایگاه نیویورک را در جذب سرمایه خارجی در زمینه املاک به رتبه نخست ارتقا بخشیده است.

بدین ترتیب در شش ماهه اول سال 2016م نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته، لندن شاهد کاهش 44% سرمایه‌گذاری خارجی در زمینه املاک بود و ارزش سهام صندوق سرمایه‌ سلطنتی در زمینه املاک 5% نزول پیدا کرد.

دیوید مورگان مدیر بازار سرمایه‌گذاری جهانی در شیکاگو می‌گوید: «اگر لندن را متضرر اصلی جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا بدانیم گزاف نگفته ایم... هم اکنون این نگرانی وجود دارد که مبادا لندن پس از خروج از اتحادیه اروپا توانایی ارائه خدمات مالی را از دست داده و از شمار مراکز بین‌المللی مالی و تجاری خارج شود».

گزارش‌ها بیانگر آن است که در شش ماهه اول سال 2016م کل سرمایه خارجی در لندن 9/6 میلیارد دلار بوده است و سرمایه خارجی معادل 3/10 میلیارد دلار به سمت نیویورک روانه شده است.

کینگستون آپون هال (انگلستان) پایتخت فرهنگ

ورای اثرات اقتصادی برگزیت، شهر «کینگستون هال» انگلستان موفق شد در رقابت با سایر شهرهای اروپایی به پیروزی رسیده و لقب پایتخت فرهنگی اروپا را از آن خود کند. این موفقیت فرصتی دوباره برای انگلستان بود تا با جذب سرمایه‌های خارجی و ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر، به اقتصاد این منطقه رونق بخشد.

حدود 60 هزار نفر در ابتدای سال نو برای مشاهده آتش بازی‌ و رقص نور به این شهر سفر کردند و دست‌اندرکاران این برنامه اظهار داشتند که ده‌ها هزار نفر این مراسم را در شمال و جنوب کشور از طریق تلویزیون دنبال کرده‌اند. همچنین با پخش ویدیوی مراسم بر دیوار دیوان حکومتی در میدان ویکتوریا، تاریخ شهر، افتخارات و مدال آوران ورزشی آن به همگان شناسانده شدند.

در این مراسم بیش از 15 هزار کیلو مواد محترقه و آتش‌زا استفاده شد که به گفته برخی گزارشگران از حجم مواد استفاده شده در لندن نیز فراتر بود. بیشتر شرکت کنندگان در مراسم نیز ابراز خرسندی خود را از این برنامه به شبکه بی‌بی‌سی اعلام نمودند.

میلان: اروپایی روبه‌روی جهان

درحالیکه رم پایتخت ایتالیا از آلودگی هوا و اوضاع نابسامان مدیریتی رنج می‌برد، میلان توانسته از این فرصت نهایت بهره را برده و با جذب سرمایه‌گذاری در پروژه‌های متنوع راه ورود گردشگردان را به این شهر هموار کند؛ از‌این‌رو تعدادی از مسؤلان کشور پیشنهاد داده‌اند که پایتخت از رم به میلان منتقل شود. در میلان چهار هفته از سال به عنوان هفته‌های مد معرفی شده‌ است که یک هفته از آن مخصوص نمایش لباس است، هفته‌ دیگر به طرح‌ها اختصاص دارد، هفته سوم با همکاری شهر تورین نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود و در نهایت هفته آخر با ارائه محصولات غذایی به پایان می رسد. تمامی این تلاش‌ها در راستای تبدیل شهر از یک شهر صنعتی و آلوده به شهری توریستی و پاکیزه است.

میلان توانسته با استفاده از موفقیت‌های حاصل از نمایشگاه‌های بین‌المللی خود در سال 2015م حدود 5/21 میلیون گردشگر جذب کند که بیش از 5/6 میلیون تن از آنان خارجی بوده‌اند. همچنین تعداد گردشگران این شهر در سال 2016م میلادی با رشد 07/2% نسبت به مدت مشابه روبرو بود. کلیسای جامع و تالار اپرای میلان از جمله جاذبه هایی است که پای شرکت های بسیاری را برای سرمایه گذاری به این شهر گشوده و میلان را به یکی از قطب های اقتصادی اروپا بدل نموده است. در زمینه بیکاری نیز میلان آمار به مراتب بهتری نسبت به رم دارد؛ در حالیکه آمار بیکاری در کل کشور 12% است تعداد بیکاران در میلان 8% و در رم حدود 7/10% جامعه می باشد. از طرف دیگر این شهر حدود 10% از تولید داخلی را نیز به خود اختصاص داده است و یک چهارم از بانک‌های ایتالیا در این شهر فعالیت می کنند.

علاوه بر شرکت‌های بزرگ چند ملیتی مانند هوواوی که بدنبال ایجاد نمایندگی در این شهر هستند؛ شرکت‌های ایتالیایی نیز در زمینه‌هایی همچون مُد، تکنولوژی و مواد غذایی در میلان سرمایه‌گذاری کرده اند.

درحالی‌که رم با مشکل پس‌ماندها دست و پنجه نرم می‌کند میلان یکی از سه شهر برتر مدیریت پسماند در اروپا به شمار می رود. علاوه بر این حمل و نقل عمومی در این شهر بسیار پیشرفته و کارآمد است اما رم از شلوغی و ترافیک رنج می‌برد.

پاریس: تلاش برای راه‌اندازی ساختمان‌های متروکه

مجموعه‌ای از هنرمندان، پیمانکاران و گردشگران جوان انجمنی را در پاریس تشکیل داده اند که «پلاتوارپان» نام دارد. اعضای این انجمن در منطقه بیمارستان قدیمی «سان فانسان» و در محدوده‌ای به وسعت 2/3 هکتار دست به انجام پروژه ای با عنوان «همسایگان بزرگ» زدند که هدف از آن بهره‌برداری از زمین‌ها و ساختمان‌های متروکه است.

اولین پروژه این انجمن در سال 2013  کلید خورد و یک هنرمند توانست مکان متروکی را در قلب شهر پاریس به قیمت 150 یورو در ماه اجاره کند؛ بدنبال آن هنرمند دیگری موفق به اجاره زمینی به قیمت 17 یورو در ماه شد. بدین ترتیب افراد برای اجاره اماکنی که در اختیار این انجمن قرار می‌گیرد تنها هزینه خدمات شهری را پرداخت می‌کنند.

مراکش در اولویت

طبق گزارشی که مجله «تجارت آفریقای مدیترانه‌» در مورد 100 شهر برتر آفریقا برای سکونت منتشر کرد مراکش در رتبه نخست و ژوهانْسبورگ (در آفریقای جنوبی) و اسکندریه (مصر) در رتبه های بعدی قرار دارند. در این گزارش سه شهر از شهرهای مراکش که عبارتند از: مراکش، کازابلانکا و رباط جزو 8 شهر برتر این لیست هستند.

اساس این تحقیق بر نظرات مردم در مورد وضعیت سکونت در این شهرها گذاشته شده است. مدیر این تحقیقات می‌گوید: «پیش از این، گزارش‌ها و طبقه‌بندی شهرهای آفریقایی براساس نظرات سرمایه‌گذاران و مقیمان خارجی بود و تا به حال نظر ساکنین اصلی این شهرها اعم از جوان و پیر و ثروتمند و فقیر در نظر گرفته نشده بود.»

این تحقیق بیش از 100 شهر از شهرهای کلان و پرجمعیت و پایتخت‌ها را در برگرفته و معیار تعیین بهترین‌ها، وضعیت سکونت، زیربناها، وسایل نقلیه عمومی و رشد اقتصادی می‌باشد. بسیاری از شهرها که زمانی به‌عنوان چرخ اقتصاد آفریقا به حساب می‌آمدند مانند: نایروبی (کنیسا)، آدیس آبابا (اتیوپی)، لاگوس (نیجریه) و کیگالی (رواندا) در کسب جایگاه های نخستین لیست ناتوان بودند. شهرهایی که درگیر جنگ و منازعات داخلی هستند مانند: باماکو (مالی)، کینشاسا (جمهوری دموکراتیک کنگو)، پوینته نویر (کنگو) و بانگی (جمهوری آفریقای مرکزی) نیز در انتهای این لیست قرار گرفتند. محققان امیدوارند با انتشار هر ساله این گزارش اطلاعات جامع تری از وضعیت شهرهای آفریقایی بدست آید.

مترجم: محمد منوری

messages.comments