برای زنان در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، بچه دار شدن راحت نیست؛ برای مثال زایمان در فنلاند کمتر از 60 دلار هزینه دارد، اما مطالعات جدید نشان می دهد که در آمریکا، زنان علیرغم بیمه بودن بیش از 4500 دلار برای زایمان می پردازند.
در این مطالعه، محققان دانشگاه میشیگان 657061 زن آمریکایی را که از طریق کارفرمای خود بیمه سلامت شده و بین سالهای 2008 تا 2015 زایمان کرده بودند، بررسی نموده و سوابق بیمه این افراد را که شامل تمام هزینه های درمانی و خدماتی که این خانم ها پیش از بارداری و در طول مدت بارداری، هنگام زایمان و سه ماه بعد از زایمان دریافت کرده بودند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
تحقیقات نشان می دهد که این زنان، سال 2008 برای زایمان طبیعی 2910 دلار و سال 2015 به طور میانگین چیزی حدود 4314 دلار از حساب خود پرداخت کردند؛ این هزینه برای زایمان سزارین هم از 3364 دلار در سال 2008 به 5161 دلار در سال 2015 افزایش یافته است.
«میشل مونیز» متخصص زنان و زایمان و یکی از نویسندگان اصلی این تحقیق می گوید: بسیاری از بیماران من توان پرداخت هزینه های زایمان را ندارند، لذا از دریافت مراقبت های پزشکی در طول دوران بارداری صرف نظر می کنند.
آنچه سبب افزایش هزینه های زایمان شده، گرانتر شدن روش ها و فناوری های مربوط به زایمان نیست، بلکه دلیل این امر افزایش حق بیمه است؛ در سالهای اخیر کارفرمایان می کوشند که بار افزایش حق بیمه سلامت را بر دوش کارمندان بیندازند. مونیز و همکارانش در این مطالعات دریافتند که حق بیمه عده ای از زنان طی هفت سال از 69% به 87% افزایش یافته است؛ در نتیجه زنان سهم بیشتری (حدود هفت درصد بیشتر) بابت هزینه های زایمان می پردازند.
به گفته «یوشا رانجی» مدیر بنیاد خانواده کیسر در آمریکا، 28% کارگران و کارمندان بیمه شده، مشمول طرحی هستند که بر اساس آن باید حداقل 2000 دلار بابت حق بیمه بپردازند.
اما «دیوید اندرسون» محقق همکار در مرکز سیاست های بهداشتی دوک رابرت، این مطالعات را دارای اشکالاتی می داند و آن این است که در این مطالعه، همه مراقبت های پزشکی از سه ماه پیش از بارداری مد نظر گرفته شده و به این ترتیب هزینه های پزشکی مربوط به زایمان بیش از آنچه که هست ارزیابی شده است؛ برای مثال اگر پای زنی دو ماه قبل از بارداری بشکند، هزینه های مربوطه در این مطالعات گنجانده شده است.
مونیز این ایراد را وارد می داند اما معتقد است اگر این مطالعه تنها هزینه هایی را که مستقیم با بارداری مرتبط است در بر می گرفت، آن وقت هزینه واقعی کمتر از آنچه که هست نشان داده می شد؛ زیرا ویزیت بعضی از پزشکان در ماههای منتهی به زایمان، توسط بیمه گذاران به عنوان هزینه های مرتبط با بارداری کدگذاری نمی شود.
هزینه بچه دار شدن به ویژه برای 45% از زنانی که ناخواسته باردار می شوند بیشتر است؛ زیرا چه بسا زمانی که خود را بیمه می کردند، زایمان را مشمول بیمه قرار ندادند یا پولی بابت زایمان کنار نگذاشتند؛ این درحالی است که زایمان عامل اول بستری شدن زنان امریکایی است. از این گذشته هزینه زایمان، تازه ابتدای کار است و پس از آن والدین باید هزینه های مهدکودک، پرستار بچه، لباس و شهریه مدرسه را بپردازند. لذا به گفته مونیز بچه دار شدن از عواملی است که باعث می شود افراد زیر دین بروند.
این مطالعه مشکلات و محدودیت های بیمه سلامت آمریکایی ها را برجسته می کند، اینکه افراد علی رغم بیمه بودن باید هزینه های زیادی بابت بهداشت و سلامت خود بپردازند و حتی پرداخت تنها 20% از قیمت دارو و درمان توسط بیمار می تواند به صدها دلار برسد.
این هزینه های بالا دلیل این را که چرا آمریکا در بین کشورهای توسعه یافته بالاترین میزان مرگ و میر مادران را دارد نشان می دهد. آنگونه که مونیز می گوید وقتی مادران نگران هزینه های زایمان باشند، دریافت مراقبت های دوران بارداری و زایمان را به تاخیر انداخته یا از آن صرف نظر می کنند.
این امر همچنین نمایانگر این است که چرا آمار زاد و ولد در آمریکا اینچنین کاهش یافته است؛ البته این کاهش دلایل دیگری همچون کاهش ازدواج و افزایش سن ازدواج هم دارد، اما بالا بودن هزینه بچه دار شدن که بیش از میانگین درآمد زنان آمریکایی در یک ماه است، عامل مهمی است که باعث می شود برخی از زنان واقعا امکان بچه دار شدن را نیابند.
مترجم: فاطمه رادمهر
messages.comments